Majkel Napisano 25 Lipca 2006 Napisano 25 Lipca 2006 a jak ma wygladac ten wypad? jedziemy z Katowic do Krakowa po drodze zahaczajac o Dolinki? czy moze podjezdzamy pociagiem gdzies do Krzeszowic i potem caly dzien trzaskamy po okolicach i wieczorkiem do Kraka na nocleg?
Gvalchmei Napisano 25 Lipca 2006 Napisano 25 Lipca 2006 Ja jadę na 100% - ustalenia z żoną już zrobiłem Jestem za tym, żeby jechać tylko na rowerach z Katowic trasą przez dolinki do Krakowa. Do noclegu możecie mnie doliczyć. :030:
wolfik Napisano 25 Lipca 2006 Napisano 25 Lipca 2006 Zdaje sie bylo kilka opcji co do trasy, ale ta z dolinkami jest najciekawsza i chyba wszyscy na razie sie pod tym podpisuja;]
Majkel Napisano 25 Lipca 2006 Napisano 25 Lipca 2006 Zdaje sie bylo kilka opcji co do trasy, ale ta z dolinkami jest najciekawsza i chyba wszyscy na razie sie pod tym podpisuja;] faktycznie, nawet Shogun mapki wklejal dla mnie najciekawsza bedzie droga omijajaca wszelakie asfalty. moze ktos ma dobra mape turystyczna i jakimis szlakami by sprobowal zaplanowac trase? i w sumie mozna by juz jakos sie wstepnie umowic na konkretna godzine. ja z Gvalchmei bede jechal z Rudy Sl. przez Katowice wiec tam mozemy do kogos dolaczyc i targac na zbiorke do Sosnowca a moze jadac z powrotem mozna by zahaczyc o Ojcowski Park Narodowy?
Gvalchmei Napisano 25 Lipca 2006 Napisano 25 Lipca 2006 dla mnie najciekawsza bedzie droga omijajaca wszelakie asfalty. moze ktos ma dobra mape turystyczna i jakimis szlakami by sprobowal zaplanowac trase? Nie ma ktoś książki "Rowerem i pieszo przez Polskę" ?? Szukam jej wszędzie. Na jej podstawie można by opracować jakąś fajną trasę.
unforgiven Napisano 25 Lipca 2006 Napisano 25 Lipca 2006 A gdzie konkretnie ten nocleg i za ile? Zastanawiam się czy nie podłączyć się do was w Katowicach (przyjechałbym tam rano pociągiem) Wizja dolinek, które mnie urzekły swoim pieknem, jest mocno zachęcająca Tylko przez ostatnie 2 tyg na rowerze robie nie więcej niż 30km/dzień więc nie wiem czy pociągne. Do czwartku powinienem wiedzieć czy pojade Pozdro
Shogun Napisano 25 Lipca 2006 Napisano 25 Lipca 2006 Wczoraj zamówiłem mapę jury krakowsko-częstochowskiej z przewodnikiem wyd. compass, także jak tylko do mnie dojdzie to dokładnie narysuję trasę i wrzucę na forum. Spotykamy się pod kościołem św. Jacka w Sosnowcu (Klimontów) > mapka sosnowca. Proponuję spotkanie o godzinie 8:30 żeby unforgiven zdążył dojechać. Nocujemy tutaj: http://www.eholiday.pl/noclegi-3935.html, chyba, że ktoś znlazł lepszą ofertę. Przydałoby się tam zadzwonić i spytać czy w ogóle mają miejsca. Wstępna lista chętnych: Shogun, wolfik, Oktanek, unforgiven, Majkel, GeeRbiL, Gvalchmei. Może jeszcze ktoś unforgiven, masz pociąg o 6:32 w Częstochowie i na stacji Sosnowiec Główny jesteś o 8:03, a ze stacji to już trafisz bez problemu bo to prosta droga, tylko wydrukuj soobie tą mapkę sosnowca co podałem wyżej.
GeeRbiL Napisano 25 Lipca 2006 Napisano 25 Lipca 2006 to moze odrazu spotkajmy sie pod dworcem głownym w sosnowcu niz pod kosciołem, do dworca łatwiej trafic oraz będziemy o pół godziny do przodu, szybciej wyjedziemy. Rezerwuje jutro 8 miejsc noclegowych. Ten kościół znajduje się zaraz przy byłej siedzibie firmy "crazy sports" ( w razie czego jest blisko aby rzucić kamieniem w oszusta) hehe
Oktanek Napisano 25 Lipca 2006 Napisano 25 Lipca 2006 W sumie tez jestem za tym zeby wyruszyc z dworca w sosnowcu.....
Gvalchmei Napisano 26 Lipca 2006 Napisano 26 Lipca 2006 W sumie tez jestem za tym zeby wyruszyc z dworca w sosnowcu..... Także podpisuję się pod tym. Dworzec PKP jest bardziej charakrerystycznym punktem orientacyjnym.
Oktanek Napisano 26 Lipca 2006 Napisano 26 Lipca 2006 Rezerwuje jutro 8 miejsc noclegowych. i jak tam z rezerwacją tych miejsc??i jaka bedzie cena noclegu....
Shogun Napisano 26 Lipca 2006 Napisano 26 Lipca 2006 Dobra to niech będzie w centrum Sosnowca o 8:03 Może i ja pociągiem przyjadę, bo to żadna przyjemność przebijać się na rowerze na drugi koniec Zagłębia. Zaznaczyłem optymalną trasę różowymi kropkami: mapa (nie zmieścił się Wąwóz Bolechowicki i Dolina Kluczwody). Oczywiście można ją nieco zmienić gdyby się komuś nie podobała.
GeeRbiL Napisano 26 Lipca 2006 Napisano 26 Lipca 2006 Panowie nocleg zarezerwowany, cena 17 (studenci) reszta 25 i pościel 3.50, czyli prawie darmo jak na kraków. tu jest cennik http://www.ssm.com.pl/cennik.html
Majkel Napisano 26 Lipca 2006 Napisano 26 Lipca 2006 dobra, to o ktorej mamy sie stawic w Katowicach i gdzie?
Shogun Napisano 26 Lipca 2006 Napisano 26 Lipca 2006 dobra, to o ktorej mamy sie stawic w Katowicach i gdzie? W SOSNOWCU pod głównym dworcem w centrum o godzinie 8:03.
Majkel Napisano 26 Lipca 2006 Napisano 26 Lipca 2006 W SOSNOWCU pod głównym dworcem w centrum o godzinie 8:03. to pozniej najpierw z Oktankiem i Wolfikiem z Katowic do Sosnowca.
Gvalchmei Napisano 26 Lipca 2006 Napisano 26 Lipca 2006 to pozniej najpierw z Oktankiem i Wolfikiem z Katowic do Sosnowca. Właśnie. Gdzie będzie punkt zborny w Katowicach??
wolfik Napisano 26 Lipca 2006 Napisano 26 Lipca 2006 a wie ktos jak najprosciej do Sosnowca dojechac?
Pacmen_89 Napisano 26 Lipca 2006 Napisano 26 Lipca 2006 Ja jak jechałęm z Zabrza na Pogorie do Dąbrowy Górniczej to przez K-ce i potem z K-ce główną drogą, chyba Wolności czy Warszawska..nie znam nazwy ale ta co byla teraz rozpokana koło teatru, potem chyba na Szopienice i tam drogą do Sosnowca. Najlepiej na mapie poszukaj drogi. Ostatni raz jechałem w tamte lato więc troche teraz mogłem namieszać dlatego właśnie sprawdz to na mapie
Shogun Napisano 26 Lipca 2006 Napisano 26 Lipca 2006 Z centrum Katowic najłatwiej al. Roździeńskiego lub przez Szopienice Sosnowiecką między stawami. Z okolic Piotrowic i Ligoty ul. 73 Półku Piechoty do Giszowca, potem Nikiszowiec i Szopienice (Sosnowiecka jak wyżej). W razie czego pytać ludzi, o centrum Sosnowca i Dworzec Główny, tylko nie gwarą
Gvalchmei Napisano 27 Lipca 2006 Napisano 27 Lipca 2006 Jeżeli ekipie z Katowic (Wolfikowi i Oktankowi) będzie to pasowało, to chyba najlepiej będzie się spotkać w Ligocie i już w czwórkę jechać do Sosnowca.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.