Skocz do zawartości

[Katowice] wspolna jazda!

titit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a jak ma wygladac ten wypad? jedziemy z Katowic do Krakowa po drodze zahaczajac o Dolinki? czy moze podjezdzamy pociagiem gdzies do Krzeszowic i potem caly dzien trzaskamy po okolicach i wieczorkiem do Kraka na nocleg?

Napisano

Ja jadę na 100% - ustalenia z żoną już zrobiłem :D

Jestem za tym, żeby jechać tylko na rowerach z Katowic trasą przez dolinki do Krakowa. Do noclegu możecie mnie doliczyć. :030:

Napisano

Zdaje sie bylo kilka opcji co do trasy, ale ta z dolinkami jest najciekawsza i chyba wszyscy na razie sie pod tym podpisuja;]

Napisano

Zdaje sie bylo kilka opcji co do trasy, ale ta z dolinkami jest najciekawsza i chyba wszyscy na razie sie pod tym podpisuja;]

faktycznie, nawet Shogun mapki wklejal :D

dla mnie najciekawsza bedzie droga omijajaca wszelakie asfalty. moze ktos ma dobra mape turystyczna i jakimis szlakami by sprobowal zaplanowac trase?

i w sumie mozna by juz jakos sie wstepnie umowic na konkretna godzine. ja z Gvalchmei bede jechal z Rudy Sl. przez Katowice wiec tam mozemy do kogos dolaczyc i targac na zbiorke do Sosnowca :D

a moze jadac z powrotem mozna by zahaczyc o Ojcowski Park Narodowy? :D

Napisano

dla mnie najciekawsza bedzie droga omijajaca wszelakie asfalty. moze ktos ma dobra mape turystyczna i jakimis szlakami by sprobowal zaplanowac trase?

Nie ma ktoś książki "Rowerem i pieszo przez Polskę" ?? Szukam jej wszędzie. Na jej podstawie można by opracować jakąś fajną trasę.

Napisano

A gdzie konkretnie ten nocleg i za ile?

Zastanawiam się czy nie podłączyć się do was w Katowicach (przyjechałbym tam rano pociągiem) Wizja dolinek, które mnie urzekły swoim pieknem, jest mocno zachęcająca :angry2:

Tylko przez ostatnie 2 tyg na rowerze robie nie więcej niż 30km/dzień więc nie wiem czy pociągne. Do czwartku powinienem wiedzieć czy pojade

Pozdro

Napisano

Wczoraj zamówiłem mapę jury krakowsko-częstochowskiej z przewodnikiem wyd. compass, także jak tylko do mnie dojdzie to dokładnie narysuję trasę i wrzucę na forum. Spotykamy się pod kościołem św. Jacka w Sosnowcu (Klimontów) > mapka sosnowca. Proponuję spotkanie o godzinie 8:30 żeby unforgiven zdążył dojechać.

Nocujemy tutaj: http://www.eholiday.pl/noclegi-3935.html, chyba, że ktoś znlazł lepszą ofertę. Przydałoby się tam zadzwonić i spytać czy w ogóle mają miejsca.

Wstępna lista chętnych: Shogun, wolfik, Oktanek, unforgiven, Majkel, GeeRbiL, Gvalchmei. Może jeszcze ktoś ;)

unforgiven, masz pociąg o 6:32 w Częstochowie i na stacji Sosnowiec Główny jesteś o 8:03, a ze stacji to już trafisz bez problemu bo to prosta droga, tylko wydrukuj soobie tą mapkę sosnowca co podałem wyżej.

Napisano

to moze odrazu spotkajmy sie pod dworcem głownym w sosnowcu niz pod kosciołem, do dworca łatwiej trafic oraz będziemy o pół godziny do przodu, szybciej wyjedziemy. Rezerwuje jutro 8 miejsc noclegowych.

Ten kościół znajduje się zaraz przy byłej siedzibie firmy "crazy sports" ( w razie czego jest blisko aby rzucić kamieniem w oszusta) :D hehe

Napisano

Dobra to niech będzie w centrum Sosnowca o 8:03 :002: Może i ja pociągiem przyjadę, bo to żadna przyjemność przebijać się na rowerze na drugi koniec Zagłębia.

Zaznaczyłem optymalną trasę różowymi kropkami: mapa (nie zmieścił się Wąwóz Bolechowicki i Dolina Kluczwody).

Oczywiście można ją nieco zmienić gdyby się komuś nie podobała.

Napisano

dobra, to o ktorej mamy sie stawic w Katowicach i gdzie? :)

W SOSNOWCU pod głównym dworcem w centrum o godzinie 8:03.

Napisano

Ja jak jechałęm z Zabrza na Pogorie do Dąbrowy Górniczej to przez K-ce i potem z K-ce główną drogą, chyba Wolności czy Warszawska..nie znam nazwy ale ta co byla teraz rozpokana koło teatru, potem chyba na Szopienice i tam drogą do Sosnowca. Najlepiej na mapie poszukaj drogi.

Ostatni raz jechałem w tamte lato więc troche teraz mogłem namieszać dlatego właśnie sprawdz to na mapie :P

Napisano

Z centrum Katowic najłatwiej al. Roździeńskiego lub przez Szopienice Sosnowiecką między stawami. Z okolic Piotrowic i Ligoty ul. 73 Półku Piechoty do Giszowca, potem Nikiszowiec i Szopienice (Sosnowiecka jak wyżej). W razie czego pytać ludzi, o centrum Sosnowca i Dworzec Główny, tylko nie gwarą :confused:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...