dayus Napisano 30 Kwietnia 2006 Napisano 30 Kwietnia 2006 Na kiedy przekładamy wyjazd?Mam cały wolny tydzień, o ile 3. nie wyrusze na impreze...
Alvaren Napisano 30 Kwietnia 2006 Napisano 30 Kwietnia 2006 Może umówimy się na wtorek??? ja we wtorek jesli nie wypadli to jade gdzies do wisełki i tyle, gdzies w końcu musze pojechać........
dayus Napisano 30 Kwietnia 2006 Napisano 30 Kwietnia 2006 Mi pasuje:) WLasnie wrocilem z parku w Chorzowie, dystans rowne 100km i moje plecy odmawiaja posluszenstwa,nie mowiąc o zajechanym kolanie
titit Napisano 3 Maja 2006 Autor Napisano 3 Maja 2006 Hi! jak tam panowie po dlugim weekendzie? mam nadzieje ze troche pojezdziliscie na swoich maszynach moze sie pochwalicie co, gdzie, kiedy sie dzialo z Waszym udzialem mam nadzieje ze wszyscy sa cali i zdrowi bo trzeba bedzie zaplanowac jakis wspolny wypad za miasto pozdrawiam
Majkel Napisano 3 Maja 2006 Napisano 3 Maja 2006 ja nie dosc ze dlugiego weekendu nie mialem to jeszcze niewiele pojezdzilem bo pogoda niedopisala. ale dzis 102km wypadu nad Zalew Rybnicki sie udalo zrobic. niestety 70% po drogach dosc uczeszczanych ale nie bylo zle. przy okazji byl to pierwszy wiekszy test spodenek z pampersem (rewelka) i SPD (jeszcze wieksza rewelka). na miejscu - zalew rowerzystow! dawno tyle osob na roweruch nie widzialem. ale i szlaki tam fajne i duzo ich. a z umawianiem sie roznie bywa. nie zawsze jest czas i mozliwosc. checi sa np. terminy niedzielne mi nie zawsze pasuja ze wzgledu na sobotnie nocne wypady imprezowe (dosc czeste ). jak sie do rana baluje to potem pol dnia sie spi
dayus Napisano 3 Maja 2006 Napisano 3 Maja 2006 No ja tez dzisiaj byłem na Chechle i rowerzystow jest od groma A w ndz. udalo mi sie do ZOO w Chorozwie za frik owejchac,gosc nawet nas nie zatrzymywał,tylko ludzie sie pluli,ze na rowerach jezdzimy.
Cub_S Napisano 3 Maja 2006 Napisano 3 Maja 2006 No ja przez weekend nie posmigałem za dużo ... ale wczorej i dziś byłem w górach Duzo błotka gdzie niegdzie troszke śniegu jeszcze leży :] ale twardo i niezmorodowanie śmigałem całymi dniami . Z wiekszych górek zaliczyłem : Bendoszke , Rachowiec, Przegibek , Wlk. Racze Oźną , Wlk. Rycerzową i sporo innych więc wypad moge zaliczyć do udanych ..... a po jeżdzie rowerek wyglądał tak :034: : Ale jestem wykończony po dzisiejszym ide spać 3mcie sie Pozdro
hxm Napisano 3 Maja 2006 Napisano 3 Maja 2006 witka hej Cub s twoja maszynke trzeba bedzie chyba Kearcherem przemyc fajnie ze posmigaliscie w weekend ja niestety nie bylem u rodzinki ale i tak pogoda nie za bardzoi tylko dzis i wczoraj wzglednie ladnei pozdro 4 all
dayus Napisano 3 Maja 2006 Napisano 3 Maja 2006 A co z wypadem? przekładamy? Alvaren zaproponował mi wypad w Beskidy (PUMA zna trasę). Sam Alvaren ma wolne w niedziele, ja chyab tez bede wolny,wiec pisze sie na 90% na ten wypad. K-CE->WISŁA - [PKP] WISŁA->SZCZYRK->BIELSKO - [bIKE] BIELSKO->K-CE - [PKP] 7:05 jedzie pociag do Wisły. 16:52 jedzie z Bielska do K-CE 17:55 - jestesmy w K-CE Co Wy na to?
Majkel Napisano 4 Maja 2006 Napisano 4 Maja 2006 szkoda, ze to znow niedziela. jak sie nie zjawie na sobotniej imprezce w Bytomiu to pare osob mnie zamorduje jesli to by byla sobota to byc moze ale pewnie znow ktos pracuje/uczy sie
Alvaren Napisano 4 Maja 2006 Napisano 4 Maja 2006 Ja pracuje w sobote bo odrabiam 2 maja :/ więc odpada, chyba nigdy się nie dogadamy więc szykuje się na paro dniowy wypad z Rikerem.......
titit Napisano 4 Maja 2006 Autor Napisano 4 Maja 2006 Hi! No Majkel ladnie tez dales czadu z ta 100 km trasa chetnie kiedys bym sie przejechal w te Twoje tereny bo skoro jest tam az tak fajnie to warto by bylo to zobaczyc ale to moze przyszlosciowa sprawa dayus nasz kolega Vinc czesto gesto jest w tamtych rejonach bo on czasem mam klapki na oczach i innych tras nie widzi ale podobno tez jest fajnie Cub_S ale zaszalales !! no czy Ty czyscisz to Twoje kolo z takiego blotka? a moze to byl jakis wodospad blotnisty ze tak Ci kolo zapackal, co? przyznaj sie to niezle tych 8-io tysiecznikow zdobyles My z Ariem co prawda nie zaszalelismy tak jak Wy ale moge skromnie napisac ze bylo ZARABISCIE !! ta trasa na Jurze na ktorej bylismy wspolnie to pikus w porownaniu z Jura w strone Krakowa !! Mysle ze traktowac to mozna w kategoriach: Jura kolo Myszkowa (Treningi po zimie), Jura kolo Ojcowa (Treningi przed Beskidami) a pozniej jak juz sniegi ustapia i blotka bedzie mniej dopiero Beskidy Cala trasa jaka przejechalismy byla swietna ale jeden szczegol jaki mial miejsce wysoko na szlaku troche mnie przerazil bo zawislem nad przepascia i ledwo co wdrapalem sie do gory (to w teleexpresowym skrucie) !! niestety moje kolo spadlo z chukiem w dol niezla przygoda ale nie polecam nikomu, moge sie tylko cieszyc ze zaplanujemy wspolnie kolejna wyprawe Wnioski: JAK SZALEC TO SZALEC Z GLOWA!!
Puma [JFK] Napisano 4 Maja 2006 Napisano 4 Maja 2006 PUMA zna trasę Trasa to jest Wisła->Jaworzynka+przejście graniczne->Szczyrk+Zjazd na stoku+jakiś obiad tam->Bielsko Ja niestety teraz odpadam Ale jakbyście chcieli jakieś dokładniejsze dane na temat trasy to służę pomocą :wink: Pozatym można jechać jak sie chce. Miejscowi na 100% pomogą jeśli się zgubicie :wink:
dayus Napisano 4 Maja 2006 Napisano 4 Maja 2006 @Majkel, zalatw ludzi to i w sobote sie gdzies skoczymy.
Vinc Napisano 4 Maja 2006 Napisano 4 Maja 2006 Hi! No Majkel ladnie tez dales czadu z ta 100 km trasa chetnie kiedys bym sie przejechal w te Twoje tereny bo skoro jest tam az tak fajnie to warto by bylo to zobaczyc ale to moze przyszlosciowa sprawa dayus nasz kolega Vinc czesto gesto jest w tamtych rejonach bo on czasem mam klapki na oczach i innych tras nie widzi ale podobno tez jest fajnie Cub_S ale zaszalales !! no czy Ty czyscisz to Twoje kolo z takiego blotka? a moze to byl jakis wodospad blotnisty ze tak Ci kolo zapackal, co? przyznaj sie to niezle tych 8-io tysiecznikow zdobyles My z Ariem co prawda nie zaszalelismy tak jak Wy ale moge skromnie napisac ze bylo ZARABISCIE !! ta trasa na Jurze na ktorej bylismy wspolnie to pikus w porownaniu z Jura w strone Krakowa !! Mysle ze traktowac to mozna w kategoriach: Jura kolo Myszkowa (Treningi po zimie), Jura kolo Ojcowa (Treningi przed Beskidami) a pozniej jak juz sniegi ustapia i blotka bedzie mniej dopiero Beskidy Cala trasa jaka przejechalismy byla swietna ale jeden szczegol jaki mial miejsce wysoko na szlaku troche mnie przerazil bo zawislem nad przepascia i ledwo co wdrapalem sie do gory (to w teleexpresowym skrucie) !! niestety moje kolo spadlo z chukiem w dol niezla przygoda ale nie polecam nikomu, moge sie tylko cieszyc ze zaplanujemy wspolnie kolejna wyprawe Wnioski: JAK SZALEC TO SZALEC Z GLOWA!! Kolega Vinc nie gadał o jeżdżeniu, tylko sobie pojechał w sobotę 29-tego na Jure i jeździł do środy:) Titit - mam dla Ciebie 2 fajne podjazdy na Jurze. Jeden w Psarach drugi w Siamoszycach - kto był to wie. serducho wychodzi gardłem:) Pozdrawiam
lachol Napisano 4 Maja 2006 Napisano 4 Maja 2006 Ja wtorek i środe smigałem w beskidach. start w Bielsku Szyndzielnia , Klimczok następnie zjazd do Szczyrku na Skrzyczne Malinowska Skała Przełęcz Salmopolska Salmopol i z powrotem do Bielska. Oczywiscie zaliczyłem sobie jeszcze 3 zjazdy ze Skrzycznego
Przybyu Napisano 4 Maja 2006 Napisano 4 Maja 2006 Panie Majkel (tzw. Dugi ) idz Pan Panie... Ja Wam jeszcze pokaze... tylko sie zaopatrze i czas sie znajdzie... ale jazda bomba i ogien w udach... dobry poczatek mojego sezonu... Pśśt...
Majkel Napisano 4 Maja 2006 Napisano 4 Maja 2006 Przybyu -> prosze sie ladnie przywitac a nie od razu skakac na gleboka wode http://forumrowerowe.jgc.pl/Powitania-Do-n...zow--t2443.html
titit Napisano 5 Maja 2006 Autor Napisano 5 Maja 2006 Hi! widze brak ruchu wiec nic nie jest planowane a co do Beskid to chyba jeszcze za wczesno na takie wyprawy, przynajmniej ja ODPADAM bo i tak musze leczyc lekkie kontuzje po ostatnim wypadzie
dayus Napisano 5 Maja 2006 Napisano 5 Maja 2006 A Siewierz, Rogoznik i te strony to JURA KRK-CZEST? Bo dzis sobie zrobiłe mały wypad niestety samotny,bo nikt nie chcial jechac. Ale 115km wybiło:)
titit Napisano 5 Maja 2006 Autor Napisano 5 Maja 2006 dayus tos Ty samotny jezdziec calkiem jak w westernach co do Jury to wez mape i zobaczysz czy Swiewierz to jest Jura czy tez nie
dayus Napisano 5 Maja 2006 Napisano 5 Maja 2006 Tak trzeba,bo nie ma chetnych A Vinc gadal,ze Psary to Jura, a ja bylem tam niedaleko,dlatego pytam,bo byłem niedaleko.
Vinc Napisano 6 Maja 2006 Napisano 6 Maja 2006 Tak trzeba,bo nie ma chetnych A Vinc gadal,ze Psary to Jura, a ja bylem tam niedaleko,dlatego pytam,bo byłem niedaleko. Witam. Psary to Jura Krakowsko - Czestochowska, część południowa (na wschód o Trzebini), ale skoro jeździłeś w okolicach Siewierza, to tam też są Psary, i też brzydko nie jest - szczególnie w okolicach Mierzęcic - bardzo efektowny podjazd i zjazd:) Pozdrawiam
dayus Napisano 6 Maja 2006 Napisano 6 Maja 2006 Własnie bylem tam za Mierzecicami w Boguchwałowicach robia tam drogę na gorce i sa swiatła, stanalem i stoje na czerwonym, zrobilo sie zielone,wsiadam na rower nawet nie pedałowalem a na liczniku było 46km/h <wow> Fajnie sie tam jezdzi, duzo podjazdów i zjazdów,az chce sie powtorzyc traskę... tylko, ze w Psarach nie bylem,ale udalo mi sie wdrapac na Siewierska Gorę, 395m.n.p.m
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.