Skocz do zawartości

[Katowice] wspolna jazda!

titit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może umówimy się na wtorek??? ja we wtorek jesli nie wypadli to jade gdzies do wisełki i tyle, gdzies w końcu musze pojechać........

Napisano

Mi pasuje:) WLasnie wrocilem z parku w Chorzowie, dystans rowne 100km i moje plecy odmawiaja posluszenstwa,nie mowiąc o zajechanym kolanie :D

Napisano

Hi! jak tam panowie po dlugim weekendzie? mam nadzieje ze troche pojezdziliscie na swoich maszynach ;) moze sie pochwalicie co, gdzie, kiedy sie dzialo z Waszym udzialem :P mam nadzieje ze wszyscy sa cali i zdrowi bo trzeba bedzie zaplanowac jakis wspolny wypad za miasto ;) pozdrawiam

Napisano

ja nie dosc ze dlugiego weekendu nie mialem to jeszcze niewiele pojezdzilem bo pogoda niedopisala. ale dzis 102km wypadu nad Zalew Rybnicki sie udalo zrobic. niestety 70% po drogach dosc uczeszczanych ale nie bylo zle. przy okazji byl to pierwszy wiekszy test spodenek z pampersem (rewelka) i SPD (jeszcze wieksza rewelka). na miejscu - zalew rowerzystow! dawno tyle osob na roweruch nie widzialem. ale i szlaki tam fajne i duzo ich.

a z umawianiem sie roznie bywa. nie zawsze jest czas i mozliwosc. checi sa :D np. terminy niedzielne mi nie zawsze pasuja ze wzgledu na sobotnie nocne wypady imprezowe (dosc czeste :) ). jak sie do rana baluje to potem pol dnia sie spi :)

Napisano

No ja tez dzisiaj byłem na Chechle i rowerzystow jest od groma :)

A w ndz. udalo mi sie do ZOO w Chorozwie za frik owejchac,gosc nawet nas nie zatrzymywał,tylko ludzie sie pluli,ze na rowerach jezdzimy.

Napisano

No ja przez weekend nie posmigałem za dużo ... ale wczorej i dziś byłem w górach :) Duzo błotka gdzie niegdzie troszke śniegu jeszcze leży :] ale twardo i niezmorodowanie śmigałem całymi dniami .

Z wiekszych górek zaliczyłem : Bendoszke , Rachowiec, Przegibek , Wlk. Racze Oźną , Wlk. Rycerzową i sporo innych :) więc wypad moge zaliczyć do udanych ..... a po jeżdzie rowerek wyglądał tak :034: :

dscn40236ch.th.jpg

Ale jestem wykończony po dzisiejszym ide spać 3mcie sie

Pozdro :D

Napisano

witka

hej Cub s twoja maszynke trzeba bedzie chyba Kearcherem przemyc :( fajnie ze posmigaliscie w weekend ja niestety nie bylem u rodzinki :( ale i tak pogoda nie za bardzoi tylko dzis i wczoraj wzglednie ladnei

pozdro 4 all

Napisano

A co z wypadem? przekładamy?

Alvaren zaproponował mi wypad w Beskidy (PUMA zna trasę).

Sam Alvaren ma wolne w niedziele, ja chyab tez bede wolny,wiec pisze sie na 90% na ten wypad.

K-CE->WISŁA - [PKP]

WISŁA->SZCZYRK->BIELSKO - [bIKE]

BIELSKO->K-CE - [PKP]

7:05 jedzie pociag do Wisły.

16:52 jedzie z Bielska do K-CE

17:55 - jestesmy w K-CE

Co Wy na to?

Napisano

Ja pracuje w sobote bo odrabiam 2 maja :/ więc odpada, chyba nigdy się nie dogadamy więc szykuje się na paro dniowy wypad z Rikerem....... ;)

Napisano

Hi! No Majkel ladnie tez dales czadu z ta 100 km trasa ;) chetnie kiedys bym sie przejechal w te Twoje tereny bo skoro jest tam az tak fajnie to warto by bylo to zobaczyc :D ale to moze przyszlosciowa sprawa :)dayus nasz kolega Vinc czesto gesto jest w tamtych rejonach bo on czasem mam klapki na oczach i innych tras nie widzi :) ale podobno tez jest fajnie :)Cub_S ale zaszalales !! no czy Ty czyscisz to Twoje kolo z takiego blotka? a moze to byl jakis wodospad blotnisty ze tak Ci kolo zapackal, co? przyznaj sie :) to niezle tych 8-io tysiecznikow zdobyles :) My z Ariem co prawda nie zaszalelismy tak jak Wy ale moge skromnie napisac ze bylo ZARABISCIE !! ta trasa na Jurze na ktorej bylismy wspolnie to pikus w porownaniu z Jura w strone Krakowa !! Mysle ze traktowac to mozna w kategoriach: Jura kolo Myszkowa (Treningi po zimie), Jura kolo Ojcowa (Treningi przed Beskidami) a pozniej jak juz sniegi ustapia i blotka bedzie mniej dopiero Beskidy :) Cala trasa jaka przejechalismy byla swietna ale jeden szczegol jaki mial miejsce wysoko na szlaku troche mnie przerazil bo zawislem nad przepascia i ledwo co wdrapalem sie do gory (to w teleexpresowym skrucie) !! niestety moje kolo spadlo z chukiem w dol :) niezla przygoda ale nie polecam nikomu, moge sie tylko cieszyc ze zaplanujemy wspolnie kolejna wyprawe :) Wnioski: JAK SZALEC TO SZALEC Z GLOWA!!

Napisano
PUMA zna trasę

Trasa to jest Wisła->Jaworzynka+przejście graniczne->Szczyrk+Zjazd na stoku+jakiś obiad tam->Bielsko

Ja niestety teraz odpadam ;) Ale jakbyście chcieli jakieś dokładniejsze dane na temat trasy to służę pomocą :wink: Pozatym można jechać jak sie chce. Miejscowi na 100% pomogą jeśli się zgubicie :wink:

Napisano

Hi! No Majkel ladnie tez dales czadu z ta 100 km trasa ;) chetnie kiedys bym sie przejechal w te Twoje tereny bo skoro jest tam az tak fajnie to warto by bylo to zobaczyc :D ale to moze przyszlosciowa sprawa :)dayus nasz kolega Vinc czesto gesto jest w tamtych rejonach bo on czasem mam klapki na oczach i innych tras nie widzi :) ale podobno tez jest fajnie :)Cub_S ale zaszalales !! no czy Ty czyscisz to Twoje kolo z takiego blotka? a moze to byl jakis wodospad blotnisty ze tak Ci kolo zapackal, co? przyznaj sie :) to niezle tych 8-io tysiecznikow zdobyles :) My z Ariem co prawda nie zaszalelismy tak jak Wy ale moge skromnie napisac ze bylo ZARABISCIE !! ta trasa na Jurze na ktorej bylismy wspolnie to pikus w porownaniu z Jura w strone Krakowa !! Mysle ze traktowac to mozna w kategoriach: Jura kolo Myszkowa (Treningi po zimie), Jura kolo Ojcowa (Treningi przed Beskidami) a pozniej jak juz sniegi ustapia i blotka bedzie mniej dopiero Beskidy :) Cala trasa jaka przejechalismy byla swietna ale jeden szczegol jaki mial miejsce wysoko na szlaku troche mnie przerazil bo zawislem nad przepascia i ledwo co wdrapalem sie do gory (to w teleexpresowym skrucie) !! niestety moje kolo spadlo z chukiem w dol :) niezla przygoda ale nie polecam nikomu, moge sie tylko cieszyc ze zaplanujemy wspolnie kolejna wyprawe :) Wnioski: JAK SZALEC TO SZALEC Z GLOWA!!

Kolega Vinc nie gadał o jeżdżeniu, tylko sobie pojechał w sobotę 29-tego na Jure i jeździł do środy:) Titit - mam dla Ciebie 2 fajne podjazdy na Jurze. Jeden w Psarach drugi w Siamoszycach - kto był to wie. serducho wychodzi gardłem:) Pozdrawiam

Napisano

Ja wtorek i środe smigałem w beskidach. start w Bielsku Szyndzielnia , Klimczok następnie zjazd do Szczyrku na Skrzyczne Malinowska Skała Przełęcz Salmopolska Salmopol i z powrotem do Bielska. Oczywiscie zaliczyłem sobie jeszcze 3 zjazdy ze Skrzycznego

Napisano

Panie Majkel (tzw. Dugi :)) idz Pan Panie... Ja Wam jeszcze pokaze... tylko sie zaopatrze i czas sie znajdzie... ale jazda bomba i ogien w udach... dobry poczatek mojego sezonu... Pśśt...

Napisano

Hi! widze brak ruchu wiec nic nie jest planowane a co do Beskid to chyba jeszcze za wczesno na takie wyprawy, przynajmniej ja ODPADAM bo i tak musze leczyc lekkie kontuzje po ostatnim wypadzie B)

Napisano

A Siewierz, Rogoznik i te strony to JURA KRK-CZEST?

Bo dzis sobie zrobiłe mały wypad niestety samotny,bo nikt nie chcial jechac.

Ale 115km wybiło:)

Napisano

dayus tos Ty samotny jezdziec :) calkiem jak w westernach :( co do Jury to wez mape i zobaczysz czy Swiewierz to jest Jura czy tez nie :)

Napisano

Tak trzeba,bo nie ma chetnych :)

A Vinc gadal,ze Psary to Jura, a ja bylem tam niedaleko,dlatego pytam,bo byłem niedaleko.

Napisano

Tak trzeba,bo nie ma chetnych :)

A Vinc gadal,ze Psary to Jura, a ja bylem tam niedaleko,dlatego pytam,bo byłem niedaleko.

Witam. Psary to Jura Krakowsko - Czestochowska, część południowa (na wschód o Trzebini), ale skoro jeździłeś w okolicach Siewierza, to tam też są Psary, i też brzydko nie jest - szczególnie w okolicach Mierzęcic - bardzo efektowny podjazd i zjazd:) Pozdrawiam

Napisano

Własnie bylem tam za Mierzecicami w Boguchwałowicach robia tam drogę na gorce i sa swiatła, stanalem i stoje na czerwonym, zrobilo sie zielone,wsiadam na rower nawet nie pedałowalem a na liczniku było 46km/h <wow> Fajnie sie tam jezdzi, duzo podjazdów i zjazdów,az chce sie powtorzyc traskę... tylko, ze w Psarach nie bylem,ale udalo mi sie wdrapac na Siewierska Gorę, 395m.n.p.m

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...