Skocz do zawartości

[Katowice] wspolna jazda!

titit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hi! czy ktos planuje jakies systematyczne jezdzenie (w ramach wolnego czasu) badz zebranie w tym sezonie jakiejs fajnej paczki aby troche sie "pomeczyc" na rowerku :blink: jesli tak to wpisujcie sie i moze cos wspolnie wymyslimy fajnego, mysle tu o jakies ciekawej trasie badz wspolnych wypadach na jure badz w gory, pozdrawiam

Napisano

Fakt ze czasowo bede troche w plecy ale bede w domu ( Polsce ;) a dokladnie - sosnowiec - zory ) od poczatku czerwca i jezeli bedzie organizowana jakas ekipka z katowic i okolic - chetnie pisze sie na rowerowe eskapady typu gory albo jura.

Napisano

Ja mam plan wyjazdu w czerwcu/lipcu do Jury pojeździć. Wcześniej zajrze z 2-3 razy żeby dokładnie zobaczyć teren i będzie można zorganizować jakąś ciekawą wycieczkę np. Dojazd pociągiem, 50 km axc/enduro w Jurze i powrót rowerem do domu :mrgreen: Dystans akurat na całodniowe śmiganie

Napisano

Może tu napiszę co planuje z takich dłuższych wycieczek w tym sezonie. Osoby z okolic Katowic/Bytomia/Chorzowa zapraszam :)

1. Wspomniana wyżej wycieczka do Jury - około 150 km

2. Wyjazd do Szczyrku -

wersja Enduro:

Z Katowic pociągiem do Bielska, dojazd rowerem do Szczyrku i zjazdy ze Skrzyczne(w sumie około 50-70 km)

wersja XC:

Dojazd rowerem do samego Szczyrku i jeżdżenie bez żadnych wyciągów. Potem powrót do Bielska i pociągiem do domu(w sumie około 150 km)

3. Wycieczka z Katowic do Ogrodzieńca - w zależności od trasy 100-130 km. Raczej typowe XC

4. Planuję jeszcze wycieczkę do Zakopanego na kilka dni, ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie, ze względu na głupi rozkład jazd pociągów z Zakopanego do Katowic

Napisano

Jak by coś ciekawego było to i może ja z Zabrza się zgłoszę :)

A rozkład jazdy pociągów Katowice-Zakopane sie zmieni mocno bo będą znowu kasować jakieś kursy i jak nie skasują 31 marca to na następny raz - 1 czerwca. Gdzieś miałem rozpiskie dokładną co i jak będą kasować :)

Napisano

hi! no widze ze sa chetni wiec moze jednak cos z tego wyjdzie :) oprocz mnie jest jeszcze 2 moich kumpli wiec mysle ze jak zbierzemy wspolnie z 10-15 osob to bedzie fajny peletonik :) oczywiscie to jest pocztek zbierania zgloszen wiec mysle ze jak ludziska obudza sie ze snu zimowego i zajrza na stronke to sie zaczna dopisywac :) pozdrawiam wszystkich!

Napisano

Tak czy siak jesli bedziemy sie gdzies organizowac to baza na pewno beda katowice i dworzec pkp a z tych naszych osciennych miast do katowic da sie bezproblemowo dojechac wiec z organizacja nie powinno byc problemu :) . Ewentualnie zawsze mozna jechac samochodami - kwestia tylko zeby zebralo sie pare osob z samochodami ( ja zawsze bede mogl kogos zabrac ) choc na pewno taka wycieczka z jazda pociagiem bedzie na pewno ciekawsza chocby dlatego ze bedzie czas zeby sie lepiej poznac.

Mam nadzieje ze w wakacje temat bedzie zyl swoim zyciem intensywnie - i zmontujemy nie jedna wyprawke :)

Napisano

Tak czy siak jesli bedziemy sie gdzies organizowac to baza na pewno beda katowice i dworzec pkp

hehe, dworzec pkp w katowicach daje rade, moze jak byloby nas wiecej niz 10 osob nikt by nei stracil roweru:) bo ja np mialem rozne ciekawe akcje na tym dworcu

ogolnie inicjatywa calkiem dobra, mamy okolo 100km w gorki to trzeba z tego korzystac jak najczesciej

Napisano

eee nie przesadzaj, dworzec nie jest taki straszny no cyba ze sie ma straszneg pecha. Przechodze przez niego pare razy w tygodniu i moze raz spotkalem sie z jakims przejawem agrasji.

Napisano

Tak czy siak zawsze i wszedzie trzeba miec sie na bacznosci bo po co miec jakies chore problemy, tym bardziej jesli kazdy z nas ma zainwestowana wieksza badz mniejsza kase w sprzet (rower) to po co mialby go stracic przez jakas grupke oszolomow! Moze warto w razie czego sie ubezpieczyc? Myslal ktos nad tym?

Napisano

Fakt ze na dworcu katowickim zawsze byl meksyk ale niema co sie bac na zapas. Bedac w grupie trzech, czterech osob i wiecej raczej malo kto bedzie chcial zaczynac ale ... jezeli cos sie bedzie dzialo to nie nas a my bedziemy prali :twisted:

Napisano

No to Sosnowiec zgłasza się na jakąś wycieczkę :( napiszcie jakieś daty to wtedy sie dokładnie umówimy....... a takie umawianie to wiecie :) podobają mi się plany Pumy :)

Napisano

hahaha dokladnie jestem tego samego zdania :( zreszta pozyjemy zobaczymy :) najpiekniejsze to to ze jest coraz cieplej i mozna juz pomalu zaczynac sie przygotowywac do tych wypadow :) wiec ludziska zieramy pake i robimy wypady, pozdrawiam :)

Napisano

No to Sosnowiec zgłasza się na jakąś wycieczkę :D napiszcie jakieś daty to wtedy sie dokładnie umówimy....... a takie umawianie to wiecie :D podobają mi się plany Pumy :D

Fajnie ze sie zglasza wiec niech kazdy sledzi ten post przez caly czas jak bedzie ku temu okazja to na pewno sie pokaza jakies datu i godziny wiec spokojnie podchodzcie ludzie do sprawy to dopiero plany :) Przeciez trzeba troche kosci najpierw rozruszac przed takimi trasami no chyba ze ktos smigal przez cala zime na jakims trenerze :) Ja czegos takiego nie posiadam wiec nie bede sie pakowal w pewna kontuzje na dzien dobry :)

Napisano

no ja moge zabrac samochod i przyjedziemy do Katowic w trzech, potem oczywiscie dalej na biku... nie ma sprawy mozemy sie zgadac jestem za ;)

Napisano

Marnon

no to fajnie :) tylko prawdopodobnie bysmy w dalsza droge jechali nie na kolach tylko pociagiem np. na jure a pozniej na kolach np. z Myszkowa, ale trase ustalimy w pociagu, z moich doswiadczen najlepsze sa szlaki piesze przynajmniej jest fajna jazda w terenie a nie asfaltem :) to sie dotyczy szlakow po jurze jak i beskidach :)

Napisano

Ja bym się może nawet pisał, ale mam 28' koła i nie wiem czy wszędzie za Wami wjadę, za to na pewno nadąże i się przy tym nie zmęczę. :) Jesli będzie jakaś w miarę asfaltowa wyprawa, to z chęcią. :)

Napisano

Planowane niby jest ale nie kazdy chyba moze jechac na 2 dni wiec na razie mozna cos zmontowac jednodniowego ale pewnego :) na dwa dni to troche kasiory trzeba wziasc aby wieczorkiem nie siedziec o suchym p... :) wiec mysle ze jakis dzionek w kwietniu mozna zaplanowac, pomysle czesciowo nad trasa i konkretnym dniem, i wtedy bedziemy zbierac konkretne zapisy :) na razie w gre wchodzi jura bo w gorach chyba bedzie jeszcze pizdzic i bedzie snieg wiec ten sektor mozna zostawic na pozniej :D

A jak wyglada smiganie na kolach ludzi z Katowic i okolic w tygodniu? jezdzicie tez czy tylko weekendy? moze w tygodniu cos skleimy? oczywiscie jak sie ociepli i wysuszy :D co Wy na to?

Napisano
A jak wyglada smiganie na kolach ludzi z Katowic i okolic w tygodniu?

Ja w tygodniu planuje robić tylko ~30 km dziennie, jak się uda, będzie dużo czasu to może więcej. Można gdzieś śmignąć wspólnie, ale raczej nie więcej niż 50 km.

Przed świętami planuje zrobić rundkę rozpoznawczą w Jurze na około 50 km(dojazd i powrót pociągiem). Zobaczę co i jak i potem można organizować wycieczkę :wink:

Napisano

No to spoko, niech tylko ten snieg stopnieje i woda zniknie to mozna sie jakos ustawic na te 30-50 km-ow ;) mysle ze najlepszym miejscem do tego jest park chorzowski, pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...