Mariusz4000 Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Jestem nowy na forum i witam wszystkich forumowiczów! Dostałem od swojego taty w prezencie rower szosowy Hercules taki jak tu: http://allegro.pl/he...2404461801.html http://allegro.pl/he...2407408006.html W tym, że mój jest od razu wyposażony w błotniki i bagażnik. Chciałbym zakupić do niego nowe opony ponieważ obecne stały nie używane i się już guma krusz, jakaś jakby rdza i brzydko to wygląda , ale mimo to jeżdżą Oznaczenia jakie na nich znalazłem (tylko na tylnej bo przednia już skruszona) są takie: 28-622 700x28C 28 x 1 5/8 x 1 1/8 70 PSI - 4,8 ATM Jednak nie wiele mi to mówi, chciałbym się dowiedzieć czy np. takie opony by się nadały http://allegro.pl/op...2371965522.html i czy nadałyby się do nich dętki z poprzednich czy trzeba nowe. Z kolei czy ktoś wie gdzie można kupić taśmy do kierownicy w miarę tanie, bo nie bardzo wiem jak to wpisywać w google ;] Z góry dziękuje, Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Chodzi Ci pewnie o owijkę do kierownicy:) Opony się nadadzą aczkolwiek są delikatnie węższe od obecnych, które masz i pompuję się je mocniej. Dętki będą pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anys Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Zwróć też uwagę czy dętki nie zaczynają "się kruszyć" - żebys nie miał nie miłej przygody na trasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz4000 Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 A czy mógłbym zamontować jeszcze węższe opony? Tak żeby pasowały do obręczy i żeby ta sama dętka nadal pasowała. Czy to raczej nie wykonalne z tą samą dętka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Dętkę zwykle można upchać oczywiście w miarę możliwości ale myślę że da radę. A do końca czy możesz na te obręcze założyć węższe się dowiesz jak zajrzysz do tabeli rozmiarów po zmierzeniu szerokości obręczy. Tabela jest w temacie o kompatybilności opon i obręczy w dziale o kołach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz4000 Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Tak sobie pomyślałem, tym rowerem na pewno nie jeździłbym tylko po asfalcie (ale głownie po nim) np, jakieś drogi kamieniste, to lepsze są takie opony jak wyżej podałem? I lepiej zniosą chyba większe obciążenie. Tak z innej beczki Tak jak mówiłem mam taki rowerek jak wyżej niebieski tylko ciemniejszy, to lepiej kupić opony niebieskie czy może czerwone pod kontrast to samo z owijkami niebieskie czy czerwone? W tym, że siodełko zostałoby czarne bo na razie nie mam kasy na kupowanie innego bo to tanie nie jest żeby kupić wygodne. Edit: Będę również chciał sobie dokupić licznik rowerowy, te z allegro dobre są? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Jeśli chcesz czasem zjechać z asfaltu to weź trochę szersze opony nie te najwęższe. Chociaż to nie rower do tego, więc ja bym unikał terenu. Co do wyglądu to nie wiem dla mnie im czarniej tym lepiej:D Licznik z allegro spoko ale unikaj chińszczyzny po prostu: sigma, kelly's ewentualnie. Zależy jakie i ile chcesz mieć w nim funkcji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz4000 Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Ta będzie, bo już chcę zamówić http://allegro.pl/opona-szosa-opony-kenda-kampaign-700x23c-niebieska-i2412064892.html Ta będzie, bo już chcę zamówić http://allegro.pl/op...2412064892.html Nie wiem czemu nie mogę edytować, a post wcześniej mogłem jak widać. Pomyliło mi się ta opona wyżej na pewno nie pasuje do mojej dętki 28" nie zauważyłem, że to jest 23 a ja chciałem 25 i już taką zamówiłem. Oprócz tego kupiłem dzisiaj owijki na kierownicę i licznik rowerowy, zobaczę jak sobie poradzę z owijkami Jak opony dojdą to zroie testy prędkościowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Rób powodzenia:) ale więcej zauważysz różnicy w przyśpieszaniu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz4000 Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 No więc opony dotarły do mnie dzisiaj, zostały już założone, cała reszta tak jak owijki, lampki i licznik również. Tak prezentuje się mój odnowiony rower Trochę go postarza ta przednia lampa ale na razie nie mam kasy by kupić nową ładniejszą, ta stara jest na dynamo co też raczej minus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.