Skocz do zawartości

[rower] Tani, do jazdy rekreacyjno-treningowej

D4kai

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka! Zamierzam się z wymianą mojego starego roweru na coś przeznaczonego do jazdy rekreacyjnej koło 20-60 kilometrów. Liczy się komfort i bezawaryjność. Zastanawiałem się nad 3 opcjami, aczkolwiek mam ograniczony budżet (im taniej tym lepiej)

- Single Speed

- Ostre Koło

- Budżetowa niby-kolarzówka

Z kondycją u mnie średnio, więc raczej ostre koło odpada na dłuższe wojaże. Zastanawiałem się nad Single Speedem gdyż jest dosyć bezawaryjny, a stosując odpowiednią kierownicę i siodełko komfort może być znośny.

Po pierwsze jaki masz budżet, bo "ograniczony" to troche mało precyzyjne określenie, po drugie gdzie będziesz jeżdził - bo jak masz pagórkowaty teren to single-speed może być słabą opcją i nie nadrabia tu bezawarjnością, skoro bierzesz pod uwagę "niby-kolarzówkę" (rozumiem, że chodzi o crossa...) to będziesz w większości jeździł po szosie, więc cross typu Kands Maestro powinien wystarczyć - http://allegro.pl/rower-kands-maestro-cross-na-alivio-lublin-i2413881061.html :thumbsup:

To zależy jakie masz wymagania - materiał ramy, rozmiar kół, klasa osprzętu, ciężko powiedzieć czy się wyrobisz czy nie, ale z takim budżetem nie ma sensu bawić się w składanie, bo w rowerach fabrycznych dostaniesz lepszy osprzęt, możesz poszukać trochę na Alledrogo, pogadać ze sprzedawcami, w końcu coś sobie znajdziesz, więc w składanie raczej bym się nie bawił :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...