D4kai Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Siemka! Zamierzam się z wymianą mojego starego roweru na coś przeznaczonego do jazdy rekreacyjnej koło 20-60 kilometrów. Liczy się komfort i bezawaryjność. Zastanawiałem się nad 3 opcjami, aczkolwiek mam ograniczony budżet (im taniej tym lepiej) - Single Speed - Ostre Koło - Budżetowa niby-kolarzówka Z kondycją u mnie średnio, więc raczej ostre koło odpada na dłuższe wojaże. Zastanawiałem się nad Single Speedem gdyż jest dosyć bezawaryjny, a stosując odpowiednią kierownicę i siodełko komfort może być znośny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Po pierwsze jaki masz budżet, bo "ograniczony" to troche mało precyzyjne określenie, po drugie gdzie będziesz jeżdził - bo jak masz pagórkowaty teren to single-speed może być słabą opcją i nie nadrabia tu bezawarjnością, skoro bierzesz pod uwagę "niby-kolarzówkę" (rozumiem, że chodzi o crossa...) to będziesz w większości jeździł po szosie, więc cross typu Kands Maestro powinien wystarczyć - http://allegro.pl/rower-kands-maestro-cross-na-alivio-lublin-i2413881061.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4kai Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Ograniczony budżet czyli myślę że do 700 złotych. Mieszkam na północno-wschodnim mazowszu - kurpie, gdzie teren jest płaski jak stół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 W tej cenie to celowałbym raczej w jakieś używki, bo nowego nic przyzwoitego nie znajdziesz np. taki Allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4kai Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Dzięki za poradę, a składanie single speeda to droga zabawa czy raczej wyrobie się w budżecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 To zależy jakie masz wymagania - materiał ramy, rozmiar kół, klasa osprzętu, ciężko powiedzieć czy się wyrobisz czy nie, ale z takim budżetem nie ma sensu bawić się w składanie, bo w rowerach fabrycznych dostaniesz lepszy osprzęt, możesz poszukać trochę na Alledrogo, pogadać ze sprzedawcami, w końcu coś sobie znajdziesz, więc w składanie raczej bym się nie bawił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.