Skocz do zawartości

[DŁUGI IMBUS] Gdzie można taki kupić?

mokokoko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chciałbym przeserwisować mój stary amortyzator SR Suntour m5040 ale potrzebny mi imbus o długości 26cm. Dlatego chciałem się was zapytać gdzie taki mogę kupić.

Pozdro.

Napisano

Jaki numer ci potrzebny ?

Można kupić osobno różne długości na allegro, ale po długości to pewnie jest coś pokroju klucza 12mm

Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk

Napisano

Kupujesz jeden krótki imbus, w rozmiarze Tobie odpowiadającym, zdobywasz odpowiednio długi pręt stalowy, spawasz całość i masz klucz o dowolnej długości :D Sposób bardzo barbarzyński, ale sprawdza się w awaryjnych sytuacjach.

Sprawdzony sposób, nie polecam dla rowerowych feng-szui :P

Napisano

Byłem w casto nie mają takich długich kluczy ale mają przedłużki do wkrętaków tylko że potrzebne mi jest 5 takich + bit imbusoowy 5 czyli 55zł więc zrezygnowałem a jutro pójdę na bazary do kolegi z kluczami i tam kupię. A z prętem próbowałem ale nie mam spawarki i pręt się kręci bo śruba jest dość mocno zakręcona.

Napisano

Kurcze to szkoda bulić, poszukaj kogoś w okolicy ze spawarką, bo roboty niewiele a klucz Cr-V na sztuki kosztuje grosze. Na pewnie nie bierz takich "zwykłych" czarnych imbusów bo to masło i szybko się przekręcą.

Napisano

Już sobie poradziłem, zrobiłem klucz z przedłużek do kluczy nasadowych i odkręciłem. A ten klucz z Lidla nie wygląda zbyt solidnie i pewnie by się ukręcił.

Dzięki z pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...