mokokoko Napisano 18 Czerwca 2012 Napisano 18 Czerwca 2012 Witam Chciałbym przeserwisować mój stary amortyzator SR Suntour m5040 ale potrzebny mi imbus o długości 26cm. Dlatego chciałem się was zapytać gdzie taki mogę kupić. Pozdro.
marekw Napisano 18 Czerwca 2012 Napisano 18 Czerwca 2012 Są takie długie ?? Chyba musisz kupić kpl nasadek, przedłużkę i klucz grzechotkę
dymcio111 Napisano 18 Czerwca 2012 Napisano 18 Czerwca 2012 Jaki numer ci potrzebny ? Można kupić osobno różne długości na allegro, ale po długości to pewnie jest coś pokroju klucza 12mm Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
adii22 Napisano 18 Czerwca 2012 Napisano 18 Czerwca 2012 Kupujesz jeden krótki imbus, w rozmiarze Tobie odpowiadającym, zdobywasz odpowiednio długi pręt stalowy, spawasz całość i masz klucz o dowolnej długości Sposób bardzo barbarzyński, ale sprawdza się w awaryjnych sytuacjach. Sprawdzony sposób, nie polecam dla rowerowych feng-szui
MikeSkywalker Napisano 18 Czerwca 2012 Napisano 18 Czerwca 2012 Sposób tani i skuteczny, bo klucz pojedynczy kosztuje mniej niż kilka złotych, pręt ze złomu i spawanie, taki klucz nawet jakby był dostępny to pewnie sporo droższy.
mokokoko Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Napisano 18 Czerwca 2012 Byłem w casto nie mają takich długich kluczy ale mają przedłużki do wkrętaków tylko że potrzebne mi jest 5 takich + bit imbusoowy 5 czyli 55zł więc zrezygnowałem a jutro pójdę na bazary do kolegi z kluczami i tam kupię. A z prętem próbowałem ale nie mam spawarki i pręt się kręci bo śruba jest dość mocno zakręcona.
MikeSkywalker Napisano 18 Czerwca 2012 Napisano 18 Czerwca 2012 Kurcze to szkoda bulić, poszukaj kogoś w okolicy ze spawarką, bo roboty niewiele a klucz Cr-V na sztuki kosztuje grosze. Na pewnie nie bierz takich "zwykłych" czarnych imbusów bo to masło i szybko się przekręcą.
MikeSkywalker Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-ACA0CB2E-9A76A2F0/lidl_pl/hs.xsl/index_27741.htm jak masz Lidla w okolicy to będzie coś takiego
lajtspid Napisano 20 Czerwca 2012 Napisano 20 Czerwca 2012 Ciekawe czy jest tam jakaś blokada tego teleskopu, żeby się nie złożył przy mocniejszym dociśnięciu? Trzeba będzie się przjść do Lidla i pomacać.
mokokoko Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Napisano 20 Czerwca 2012 Już sobie poradziłem, zrobiłem klucz z przedłużek do kluczy nasadowych i odkręciłem. A ten klucz z Lidla nie wygląda zbyt solidnie i pewnie by się ukręcił. Dzięki z pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.