Kiciok Napisano 13 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Aż tak dużo ich tam jest? Dawno nie jeździłem po lasach. Ew. pola itp. ale u nas nie wygląda na to, żeby były w ogóle kleszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarpenn Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 A jakiego rodzaju zakażenie teraz masz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 borelioza i rzuciło się na stawy, ogólnie w tym roku jest bardzo dużo kleszczy, czasami strącałem po kilka jak jeździłem po lesie. kleszcza nie znalazłem za to wyskoczył wielki rumień na kolanie o śr ponad 20cm. Jak bym znalazł kleszcza to bym od razu poszedł do lekarza a teraz to już trochę późno na leczenie i pojawiły się pierwsze objawy, miesiąc brania antybiotyku kilka paczek glukozaminy z czymś tam jeszcze i powinno być trochę lepiej. Pozdrawiam przy okazji riderów wprowadzających ze mną rower od samego dołu z Tąpadła, 100m przed szczytem ktoś powiedział "wsiadamy, trzeba zrobić wrażenie" ja twardo prowadziłem na samą górę bez ściemy, idąc słyszałem komentarze ludzi... i faktycznie zrobili wrażenie, teksty w stylu "ja to podziwiam chłopaków, tak wjeżdżają od samego dołu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarpenn Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Ten rok jest w ogóle dziwny: - zero os, widzieliście jakąś? - mnóstwo komarów - kleszcze. Akurat tych ostatnich od zawsze było dużo, jestem w tym temacie wyczulony, bo kiedyś jego z Kotowic trzy dni nosiłem, zanim się zorientowałem, no i skończyło się zapaleniem opon mózgowych. Psy znajomego jak latają po Wzgórzach Trzebnickich zawsze coś przyniosą, znajoma na rowerze w tamtych stronach też coś przyniosła ostatnio, na ostatniej wycieczce rowerowej w Kotowice prowadzący też złapał... Generalnie lasy są be :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Najlepsza opcją jest chyba szczepionka na balerioze, tylko szkoda ze o tym wcześniej nie pomyślałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysq Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Na boreliozę nie ma szczepionki niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 20 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Chaoz a ty we Wrocku dalej pomieszkujesz? Moze dokonczymy trzebnice?Kiedyś No ja obecnie rezyduje w Sobótce. Mam w planach na ten sezon sentymentalną wycieczkę w "Kocie Góry" (Trzebnica, Oborniki Śląskie i okoliczne pagórki) ale jeszcze nie teraz. W tym tygodniu wracam do macierzy pomagać chłopakom z DGR MTB przy organizacji maratonu (jak ktoś lubi ścignąć się w regionalnych zawodach to zapraszam! -http://www.stoprocentpasji.pl/) a potem to się zobaczy może uda się odwiedzić stare ścieżki! Dam znać jak coś. PEACE! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19Kornel93 Napisano 31 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Ja tam bym się chętnie wybrał na Ślężę żółtym, z jakimś amatorem jak ja Może być z Mietkowa, Sobótki, Świdnicy, jak kto woli I jak, nadal aktualne? Ja planuje jakoś teraz tam się wybrać. Wysłane z mojego GT-S5660 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Aktualnie troszke lipa bo zmienilem chyba polowe roweru i jak na razie nie planuje wjazdu ja Sleze. Z tym musze poczekac. No i boje sie kleszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19Kornel93 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Ja bylem dzisiaj. Oprócz tego że musiałem mijać się z ciężarówkami co chwile to spoko, chyba naprawiają ta drogę na szczyt. Kleszczy też na szczęście nie widziałem Wysłane z mojego GT-S5660 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Dzisiaj to ja dopiero kola dostalem i zalozylem w przyszlym tyg pojade ale raczej tylko objade sleze i tyle. Zaczne od strony swidnicy a skoncze w mietkowie boje sie troche o koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19Kornel93 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 W takim razie powodzenia A dokładnie taką trasę dzisiaj zrobiłem z tym że jeszcze wjazd na górę. Wysłane z mojego GT-S5660 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Ślęża to słaba trasa byłem 2 razy i same kamienie, na semislickach 2.1 nie dałem rady podjechać. Dużo lepiej jest w bielawie po trasie bikemaratonu, można w Świdnicy wsiąść w szynobus i dojechać do Dzierżeniowa i później 10 kilometrów tylko do startu wycieczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Wszystko zależny od punktu siedzenia ;-) Fakt. Sleża to żaden hicior ale mówić ze słabo bo nie dałeś rady ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 słabo bo zjazd jest słaby same kamienie i trasa mało zróznicowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Ślęża to słaba trasa byłem 2 razy i same kamienie, na semislickach 2.1 nie dałem rady podjechać Bardzo podoba mi się ta opinia "Lodowisko to lipa, wszedłem na lód w butach i kiepsko się jeździło". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Bardzo fajnie jest również na Raduni to góra naprzeciwko ok 530 npm . Moim zdaniem lepszy teren do pośmigania;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 przecież pisałem nie chodzi o to że nie wjechałem(bez problemu wprowadziłem rower), a o to że trasa mało zróżnicowana i cały czas z góry cisniesz. Ale może inną drogą jest lepiej bo jechałem główną ścieżką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 @up No dziwne, żeby inaczej się z góry zjeżdżało. Osobiście jeszcze z rowerem nie byłem, ale pieszo widziałem wiele ciekawych miejscówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 2.1? Zjezdzalem na kendach khan 1.5 i jedyne na co narzekalem to problem z hamulcami bo malo obreczy nie przegrzalem. Na pohybel wszystkim pojade tam jeszcze w tym roku na calkowitym sztywniaku i tez dam rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Ja cały czas piszę że ciężko wjechać na nich, zjeżdża się bez problemu. Jutro wybieram się na Ślężę trasą zrobiona na szybko http://www.gpsies.com/map.do?fileId=fgqkxkmktemhehah albo ta http://www.gpsies.com/map.do?fileId=yjmxubbcraotiabv Prawdopodobnie wybiorę tą łatwiejszą, bo nie trzeba po tych kamieniach które wbijają się w stopy, targać roweru na szczyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 doszły mnie słuchy że mają zrobić szlak ROWEROWY z samego szczytu na sobótkę, ciekawe kiedy i jak będzie to wyglądało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 3 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Szlak rowerowy, ale o jakiej trudności? Pewnie zrobią taki, że bez fulla nie podchodź :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Ale pewnie da sie zjechac na sztywniaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 szczegółów nie znam, dowiedziałem się na ogłoszeniach parafialnych w Sulistrowiczkach Na sztywniaku nie da się tylko niebieskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.