Kiciok Napisano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Widzę, że temat się ładnie rozwinął. Chętnie bym się wybrał, ale na razie trzeba wrócić do kondycji i poczekać na lepszą pogodę. No i lepiej się wyposażyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 14 Marca 2013 Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Widzę, że temat się ładnie rozwinął. Chętnie bym się wybrał, ale na razie trzeba wrócić do kondycji i poczekać na lepszą pogodę. No i lepiej się wyposażyć Ja wczoraj się trochę po masywie pokulałem . Najpierw objechałem sobie rozpoznawczo Gozdnicę potem czarnym od schroniska pod wierzycą, dalej Traktem Bolka do Polany z Dębem i na szczyt żółtym. Sam żółty to lodowisko, wczoraj dzięki tym znienawidzonym luźnym kamieniom dało się w ogóle jechać (wystają troszkę ponad lód i śnieg) a i nie wszędzie. Tarkt Bolka to też niezły hardcore, przydała się niska masa własna jak się jechało po zamarzniętym śniegu. Ze szczytu zjazd czerwonym/żółtym do rozwidlenia i na wierzyce. Niewiele zabrakło żebym podjechał, dosłownie kilka metrów potem zjazd rowerowym na przełęcz. Chwile stałem i zastanawiałem się nad pieszym ale uznałem że te nachylenie plus wystające kamole plus ogólne oblodzenie to zbyt wiele dla mojego sprzętu i mnie . Później jeszcze raz Gozdnica i koniec tripu ale warto było! http://www.endomondo...6595152/2416194 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 w niedzielę 24.03 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karem023 Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Witam , no to podłączę się i ja . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Jak tylko pogoda będzie znośna to też się pojawię! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Ok, jak mi terminy się nie zmienią to coś pomyślimy. Dziś ogarnąłem częściowo ten czerwony do Sulistrowic, jest bardzo ok! Mam nadzieję że dużo śniegu zejdzie bo w niektórych miejscach po prostu nie da się jechać... http://www.endomondo.com/workouts/167391602/2416194 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 To co Panowie, niedziela 24 marca na razie coś kiepsko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 na emtb przenieśli na 2 weekend kwietnia, po świętach, ale w tym samym czasie jest w głuszycy rozpoczęcie sezonu mtb, i mam dylemat, chyba jednak głuszyca wygra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Temperatura ma być ujemna to pewnie się wybiorę na jakiś spacerek po śniegu. A na tym rozpoczęciu w Gluszycy jak się jeździ? dużo ludzi przyjeżdża? Podobają mi się tamte trasy, jest tam sporo fajnych odcinków. Może też bym się wybrał..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 w głuszycy będą 2 grupy, turystyczna i dla tych "z łydą", jakbyś przyjechał na dworzec główny w Wałbrzychu, to byś my po drodze do Głuszycy jeszcze na singla skoczyli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LajtekPL Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Póki co zima nie odpuszcza a też mam zamiar przejechać się na Ślężę rekreacyjnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 w głuszycy będą 2 grupy, turystyczna i dla tych "z łydą", jakbyś przyjechał na dworzec główny w Wałbrzychu, to byś my po drodze do Głuszycy jeszcze na singla skoczyli A od tych z łydą to rozumiem że nie będę odstawał zbytnio? Twój singiel zawsze! Podobno coś dobudowałeś? Będę mógł prawdopodobnie z galerii Wałbrzyskiej startować jeśli to lepiej pasuje, w tym roku będę mógł was częściej odwiedzać to się jeszcze najwyżej zgadamy! Ty do Głuszycy bajkiem będziesz jechał? LajtekPL w niedzielę? Może na siebie gdzieś natrafimy Dzisiaj półmaraton Ślężański to podejrzewam że piesi nam szlaki ubiją, tylko ta temperatura... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Mój singiel nie skończony, i to w przeciwnym kierunku niż Głuszyca, pojedziemy na "zielony singletrack do głuszycy" kiedyś tam byliśmy, jak był trip na Wielką Sowę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LajtekPL Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 LajtekPL w niedzielę? Może na siebie gdzieś natrafimy Dzisiaj półmaraton Ślężański to podejrzewam że piesi nam szlaki ubiją, tylko ta temperatura... myślę że jak się zrobi cieplej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TFQ8 Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 I jak tam warunki na górce można już atakować? Czy lepiej jeszcze poczekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Byłem szosą - bez problemów do przełęczy. Wyżej nie wiem niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Ja jeżdżę cały czas. Resztki śniegu tylko w tych najwyższych partiach samej Ślęży, na szczyt się w weekend nie pchałem, (nie lubię w tłumie pieszych się przepychać). Sporo spływającej wody (czerwony do Sulistrowic to strumień ale fajnie się jechało) i co za tym idzie błota (głównie niżej). Za to niższe górki (Wieżyca, Gozdnica) w pełni przejezdne. Track z niedzieli:http://www.endomondo.com/workouts/176430160/2416194 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 To może by się ustawił wreszcie w ten weekend jakąś większą grupą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 ja byłbym chętny, np w sobotę "z rana" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Czy to w sobotę czy w niedzielę mógłbym ale tak koło południa najszybciej... 12-13,wcześniej nie dam rady. Na 90% będę jeździł w weekend o ile nie będzie padało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 11,30 byłbym gotowy w Sobótce, pasuje? oczywiście jak pogoda będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 A był by ktoś chętny na niedziele? w sobotę jestem na uczelni Planuje rozgrzewkowy zjazd z wieżycy, o ile mam nadzieje dojdzie mi damper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz10 Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Siemka. Jak sytuacja pogodowa,droga na Ślęże,snieg jeszcze lezy? Mam w planach pojechać,ale chyba dopiero pod koniec kwietnia (zawsze cos eh) z góry dzieki za info.. w górach stołowych i sowich jak na razie jest masakra w terenie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Kolego, masz odpowiedzi parę postów wyżej. Najpierw ja napisałem, że asfalty czyste, a potem chaozz opisał sytuację na samej górze. Ja się dostosuję co do dnia, tylko podejmijcie jakąś decyzję wcześniej, bo mam się też ustawić na dłuższy wyjazd szosowy i chciałbym wiedzieć na czym stoję Mi też by pasowało tak jak pisze Cox - okolice 11, bo jeszcze muszę doczłapać jakoś na Tąpadłe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LajtekPL Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 To udanego wypadu miałem też się wybierać na wycieczkę w te okolice (nie na samą ślężę a dookoła bądź w dolnych partiach góry) ale w poniedziałek egzamin na prawko więc wypadałoby powtórzyć przepisy i się jakoś przygotować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.