parasite Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Witam, niedawno pytałem się tutaj o przejezdność czarnego szlaku, który zamierzałem zwiedzić z dziewczyną na jej trekkingu. Panowie, jeśli Waszym zdaniem to jest luźna trasa dla dziewczyny z rowerem z cienkimi kołami bez bieżnika i przednią pseudoamortyzacją, to chyba, żaden z Was jeszcze kobiety w życiu nie miał, a już na pewno nie zabrał ją na randkę czarnym po sobótce . Te dwa wspiny, z kamieniami i żłobieniami w glebie to gwarancja 40 minutowego wpychu pod górę. Przecież nie pytałem o trasę treningową czy ambitniejszą przejażdżkę, a o luźny wypad weekendowy . Na szczęście byłem sam i do randki rowerowej szczerze NIE POLECAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlezaFanatic Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 I jak zdążyliście? Zdążyliście , zostało nam jeszcze 15 min zapasu. Jeszcze raz dzięki za dostarczenie narzędzi niezbędnych do założenia dętki , uratowałeś nam ( Mi ) tyłek . Zaczeliśmy przy DINO w sobótce skąd wyruszyliśmy żółtym szlakiem pod górę w kierunku schroniska pod wieżycą. Stamtąd kawałek czarnym szlakiem po lewej stronie góry by po chwili odbić 20% podjazd wokół wieżycy. Ścieżkami pod skałami zaprowadziłem ekipę do czerwonego szlaku do sulistrowic skąd każdy swoim tempem pognał w dół. W dolnej części tego szlaku dość mocno powymywało i wpadając w większą dziurę urwałem mocowanie prawej klamki swojego Elixira . Następnie zaatakowaliśmy Radunię poza szlakowym zjazdem 3 ściankami - pozdrowienia dla koleżanki która zrobiła tam spektakularne OTB próbując uprzednio jechać moją linią zjazdu . Zjazd tzw Singlem Szweda zaskoczył uczestników wycieczki swoim nastromieniem i krętością , trudność została dodatkowo podniesiona poprzez strasznie wysuszoną nawierzchnię na której odrobinę brakowało przyczepności - po lekkim deszczu zjeżdza się tam zdecydowanie lepiej. PLIK GPX - https://www.dropbox.com/s/plduyf5yp4bi8gy/Mietk%C3%B3w%20Kolarstwo.gpx?dl=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Chciałem tylko dodać, że byłem o 10 w niedzielę pod dino i nie było tam ani jednego roweru.... Dobrze, że jechałem tylko na zakupy. A tak na poważnie, to o której wyruszyliście z pod dino? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlezaFanatic Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Pociąg miał ponad 30min opóźnienia . Ok 11stej startowaliśmy z dino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlezaFanatic Napisano 1 Października 2015 Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parasite Napisano 2 Października 2015 Udostępnij Napisano 2 Października 2015 witam, wrzucam najnowszy skan mapy Ślęży z propozycją, żeby zaznaczać na niej swoje trasy, albo inne rowerowe "ciekawostki". Mam za sobą dopiero kilka wypadów, ale od siebie mogę dodać, że znalazłem fajny zjazd mini wąwozem zaznaczony na mapie na różowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Tymczasem na wciąż rozbudowywanej ścieżce FR na Gozdnicy: https://www.youtube.com/watch?v=NVbKCMFfcr4&feature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=XcTETKmG3eY&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parasite Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 gdzie znajduje się ta ścieżka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Na samym szczycie góry Gozdnicy jest jej początek. Ostatnio została oznaczona na drzewach na trasie pomarańczowym kaskiem i w okolicy trasy pomarańczowym kaskiem ze wskazówkami dojazdu. Przypominam, że znajduje się w ciągłej budowie. A na dniach będzie tam prowadzona wycinka najwyższych świerków, trochę ją zniszczą, ale za to pocieszamy się tym, ze są to stare drzewa, które w dalszej przyszłości mogły by się poprzewracać ze starości na trasę. Tak więc czekamy, aż leśnicy skończą z wycinką i po nich wjeżdżamy kończyć i naprawiać trasę. https://youtu.be/ho4bcBnj3MQ https://youtu.be/DO456XdHiRk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parasite Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 jakby co, to chętnie pomogę przy tworzeniu trasy, tylko wcześniej muszę znać termin prac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlezaFanatic Napisano 21 Października 2015 Udostępnij Napisano 21 Października 2015 W wekkend znowu odwiedziłem ślężę i radunię . To zdecydowanie nie był mój dobry dzień , od rana czułem się źle a zjazdy robiłem gorzej niż zazwyczaj. Z plusów to w ostatnich 1,5minuty filmu poprawiłem koma czerwonym szlaku do sobótki . To tyle . Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parasite Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 jak już chwali się jeden z drugim swoim super-ekstra wyczynowym zjazdem, który mało kogo obchodzi, to czy takie trudne jest poświęcenie dodatkowej minuty na oznaczenie fajnej trasy dla nowych użytkowników ślęży i raduni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banan11 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 SlezaFanatic, masz może ślad gpx z tego dnia, albo jakies endomondo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shusty Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Zwłaszcza że bywalcy mówią o "tajnych ścieżkach" które śą podobno na rower super ale nigdzie na mapach ich nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlezaFanatic Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 masz może ślad gpx z tego dnia, albo jakies endomondo ? https://www.endomondo.com/users/5953461/workouts/620084061 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 23 Października 2015 Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Tak to już jest, w końcu Ślęża to góra tajemnic. Nawet ścieżki rowerowe są tajemnicze. Od siebie polecam po prostu zakupić mapę turystyczną, popatrzeć na inne szlaki niż te oznaczone kolorami i rozpocząć własne poszukiwania magicznych ścieżek. Wrzucił bym jakieś filmiki z przejazdu, ale mam głównie z tych oklepanych szlaków, które każdy zna. A na poszukiwania nowych szlaków nie brałem kamerki ani telefonu, potem sam się głowiłem gdzie to było. I jest taka jedna ścieżka do której nie pamiętam jak dojechać, ale pamiętam że bardzo fajnie się po niej poginało. Dla poszukiwaczy nowych miejsc mogę polecić część Ślęży od strony Sadów/Chwałkowa i tyły zamku w Górce.Fajne wąwozy tam są, sam będę musiał się tam wybrać w końcu z rowerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 24 Października 2015 Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Ktoś jutro? jakąś Ślężę? Rowerem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Zaznaczyłem fajne ścieżki, którymi poruszałem się przez ostatnie 3 lata, a przynajmniej te które pamiętam. FAJNE ŚCIEŻKI: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parasite Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 @RafalSBKwielkie dzięki! 31.10 będę testował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rapman242 Napisano 1 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 http://magazynbike.pl/artykul-masyw-slezy-i-raduni.htm Ciekawy artykuł wraz z filmikami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 7 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 ktoś coś jutro na Ślężę? Czy Wy już zakończyliście sezon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlezaFanatic Napisano 8 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Czy Wy już zakończyliście sezon? Za tydzień atakujemy 3 - 4 osobową grupą w sobotę Ślężę i Radunie , można się zgadać o danej godzinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 9 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Możliwe że tak koło południa w niedzielę wyskoczę na godzinkę lub dwie, o ile będzie pogoda dopisywać! Poszukam Was najwyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 10 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Jak w niedzielę nie będzie padać to będziemy się kręcić z ziomkami po Wieżycy, chcieliśmy tam trochę posprzątać kilka ścieżek z liści i kamieni. Jeżdżenie na rowerze też będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.