RafalSBK Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Teraz przynajmniej wejście na tą wieże bez drabinki, jest jeszcze większy wyczynem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 W niedziele za 2 tyg tj . 23 sierpnia zabieram na ślężę większą ekipę ludzi z Poznania i Lubonia . Będą osoby na szosie atakujący okoliczne podjazdy a grupa MTB prowadzona przezemnie atakuje ze sobótki od godz 10tej Wieżycę , Radunię i Ślężę . Zaliczamy kilka OESów z zawodów EMTB oraz kilka innych tras z radunii i ślęży . Start 10:00 spod DINO w sobótce , ok 11/11:30 na tąpadłach . Koniec ok 16:40/16:50 w sobótce pod dino skąd lecimy na pociąg do mietkowa . Jeśli masz rower , dużo pozytywnego nastawienia i choćby minimum techniki jazdy a przy tym chcesz się dobrze pobawić - ZAPRASZAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rapman242 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Koniec ok 16:40/16:50 w sobótce pod dino skąd lecimy na pociąg do mietkowa A w Mietkowie co dalej? Chętnie bym się przyłączył ale po pierwsze będę w robocie a po drugie oczekuję na swojego Trance 27,5 2 LTD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 a poczekacie na podjazdach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 A w Mietkowie co dalej? Pociąg do Wrocławia i dalej ekipa z Poznania na poznań główny a ja z kolegą w pociąg do Ostrowa Wlkp przez Oleśnicę . a poczekacie na podjazdach? Poczekamy , wiem jak wygląda twój blat w korbie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 10 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Zorientujcie się najpierw, czy nie obowiązuje i tam http://swidnica24.pl/zakaz-wstepu-do-lasu/ Cholerne upały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Start 10:00 spod DINO w sobótce , ok 11/11:30 na tąpadłach Jesteście cyborgi albo znacie lepsze szlaki niż żółty, mi wdrapanie się na górę zajęło 1,5 godziny. Inna sprawa, że troszkę popadało i jakoś nie miałem zaufania do moich opon na mokrych kamieniach (na tych odcinkach, na których udało mi się jechać koło się ślizgało). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Jesteście cyborgi albo znacie lepsze szlaki niż żółty, mi wdrapanie się na górę zajęło 1,5 godziny. Inna sprawa, że troszkę popadało i jakoś nie miałem zaufania do moich opon na mokrych kamieniach (na tych odcinkach, na których udało mi się jechać koło się ślizgało). Znamy inne szlaki Pod schronisko pod wieżycą żółtym od dino , następnie kawałek czarnym i strome odbicie w prawo na wieżycę. Z wieżycy ogień w dół w strone czerwoneg. Ok kilometra podjazdu czerwonym szlakiem i na ścieżke nad skałami w kierunku czerwonego do sulistrowic . Ogień w dół i asfaltem do tąpadeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rapman242 Napisano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Znamy inne szlaki Miło by było gdyby, któryś z was miał możliwość późniejszego zamieszczenia przebiegu trasy aby można było skorzystać i samemu spróbować sił na ścieżce. O ile prawa autorskie na to pozwolą ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Endomondo mam , strave mam , kamere także . Będzie tutaj wrzucone wszystko . Mimo wszystko zachęcam do wyjazdu , poczekamy na wolniejszych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Zorientujcie się najpierw, czy nie obowiązuje i tam http://swidnica24.pl/zakaz-wstepu-do-lasu/ Cholerne upały Jak na razie, żadnej tablicy przy wjazdach do lasu nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 10 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Jeśli to obowiązuje w całym powiecie, to nie zobaczysz. Odgórny komunikat jest. Chyba Poza tym nie wiem nawet czy tamte tereny należą pod nadleśnictwo Świdnica... Ale szybko sprawdziłem - http://www.miekinia.wroclaw.lasy.gov.pl/ też zakaz wstępu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Mam nadzieje, że do 23 te upały miną i popada trochę deszczu, bo już mam dosyć tego umierania w męczarniach. To mnie bardziej zaciekawiło niż ten zakaz: http://www.miekinia.wroclaw.lasy.gov.pl/witamy/-/asset_publisher/Wo5w/content/remont-wiezy-widokowej-na-szczycie-gory-sleza#.VciyybW9bs0 Jest nadzieja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 10 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Przetarg i ta cała biurokracja, to może w 2016 otworzą wieże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parasite Napisano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Jeżeli ta Ci nie wystarczy http://www.sleza.sobotka.net/sobotka/mapy/masyw_slezy_mapa_big.jpg To musisz kupić nową mapę Masywu Śleży Na nowej jest naniesionych sporo więcej rzeczy i szlaków niż na tym skanie. Poza tym, leśnicy i ludzie od wycinki robią ta straszny burdel, potrafią przeorać nie mały kawałek zbocza, jednocześnie tworząc nowe ścieżki do ściągania drzewa, i niszcząc stare szlaki. Ślęża to góra tajemnic nawet szlaki są tam zagadką... Dzięki, ale to właśnie ta mapa nie pomogła mi za bardzo podczas ostatniego wypadu. Spróbuję z kupnem jakiejś nowszej - może będzie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Ale szybko sprawdziłem - Nadleśnictwo Miękinia — Portal Korporacyjny Lasów Państwowych też zakaz wstępu Można od razu: http://zakazywstepu.lasy.gov.pl http://www.lasy.gov.pl/informacje/zakazy-wstepu-do-lasow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 W niedziele atakujemy ślęże i radunię . Robię za przewodnika w grupie mtb , pod góre bez rwania , w dół każdy swoim tempem . Więcej info w moim poprzednim poście . Zapraszam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
life4club Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 A czy trekkingiem (czyt. asfaltem) jest szansa wjechać na górę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Na samą górę nie ma asfaltu . Asfalt jest do tąpadeł z parkingu na tąpadłach jest szeroka duktowa droga która w górnej części jest pokryta brukiem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 19 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Z tego co ja pamiętam jak ostatni raz byłem, to były na trasie odcinki, gdzie kamienie były wielkości pięści, luźne. Ciężko było. Teraz nie mam pojęcia. A może to ja złym szlakiem pojechałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 W niedziele atakujemy ślęże i radunię . Robię za przewodnika w grupie mtb , pod góre bez rwania , w dół każdy swoim tempem . Więcej info w moim poprzednim poście . Zapraszam . Hej! Mam w planach coś pokręcić na Ślęży w niedziele, tylko ja pewnie ruszę gdzieś około południa. Możliwe że na was gdzieś trafię! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Noł problem , zgadamy sie jakoś . Mamy wypatrywać Scotta z garażu czy dysponujesz czymś jeszcze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Od 2 lat scalicja w szosowych kapciach czeka na swój czas (który już chyba nie nadejdzie) obecnie za podstawowy środek transportu na szlakach robi mi biało czarny remedy i nim będę w niedzielę śmigał. Pzdr i do zobaczenia mam nadzieję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 I jak zdążyliście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rapman242 Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Też czekam na obszerną relacje z tejże wyprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.