ssij Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 mnie do tej pory boli ta wyprawa.... W sumie śmieszna gleba prędkość żadna, tylko te śliski kamienie... I już wiem co się stało z moją oponą. Dzień wcześniej upuściłem kilka kropel płynu z klamki i te kilka kropel spadło na oponę i ją pożarło. Czekam na film, może zobaczę jak leciałeś przez kiere Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Czekam na film, może zobaczę jak leciałeś przez kiere Wrzucam go na OneDrive bo film co prawda jest na Youtubie ale coś się popsuło i w pewnym momencie film się zwyczajnie zawiesza mimo że przed wgraniem na YT wszystko jest ok . Przy glebie kamera sie wyłączyła i nie idzie tego fragmentu odpalić a szkoda bo z wieżycy się zjeżdżało całkiem szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Poniżej moje video, niestety problemu zawiechy w okolicy 12stej minuty nie potrafiłem wyeliminować - na komputerze jest wszystko okej , na youtubie się popsuło . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Ktoś coś , wtoreczek na ślęży ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 jutro z Wałbrzycha, Bielawy i Świebodzic będzie spora ekipa, o 10.00 na Tąpadłach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Super , ja lece z Przeorem i Michurem z ET . O 10tej na tąpadłach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 17 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Jak pogoda może się zmienić w ciągu tygodnia... https://www.youtube.com/watch?v=KmZ4vwpd7Uk&feature=youtu.be Taki mix z oststnich dwóch wypadów w tym sezonie, we mgle połamał mi się nadgarstek w 3 miejscach. Ps. ciekawe za co mnie zabanowali, yyy.... to znaczy użytkownika ssij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laqss24 Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Czołem... Mam małe pytanie.Czy w tym roku ktoś z was organizuje nocny sylwestrowy wjazd na ślęże? Mam na myśli to samo co było w zeszłym roku, czyli spotkanie w Sobótce wspólny wjazd na szczyt zakończony podziwianiem fajerwerków.Tak wiem, że wiele zależy też od warunków atmosferycznych, ale gdyby przypominały te z zeszłego roku to z miłą chęcią bym się pisał. PozdRower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Ja jadę . Ale zjeżdzamy szlakami które wymagają techiki np : czerwony do sulistrowic , żółty z wieżycy i ścianka z radunii . Nie będzie szuterków . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 ścianka z radunii Masz na myśli ten odcienek : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Tak do 1:45 . W śniegu to może być mission not complete Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Jest nadzieje, że też będe. Dzisiaj zdjąłem już połowe gipsu i zastąpiłem ją bandażem. Ale jak będzie śnieg to odpadam. Pójdę z buta. W śniegu za duże ryzyko gleby. A śnieg jak by ktoś nie widział na Ślęży już jest - zdjęcie z niedzieli: Jak chcesz michale w sylwka udeżyć na Radunię to uważaj bo tam będzie słowiański sylwek, więc można sie nadziać na dziwnych ludzi robiących dziwne rzeczy. A tak poza tym ostatnio co prawda z buta, ale rozkminiłem sobie za######isty szlak idący prawie z samego szczytu Ślęży Jest to były szlak organizacji ZGV (przez Polaków zapomniany) powstał w trzydziestym którymś roku, przebiega pod odstrzelonymi wejściami do sztolni. Ciekawostką i potwierdzeniem tego, że coś w nich produkowano, jest fakt, że w tych miejscach wypływały kiedyś o-ringi ze szczeliny w skałach, oraz olej, dodatkowo zacieki z zrdzy na skałach, ślady wiertnic oraz kawałki papy między kamieniami. Zaciek z rdzy: Oto ten szlak, dedykowany dla Ciebie Jaśku, wiem, że lubisz takie techniczne odcinki, zaczyna się na czerwonym i kończy przy wiacie na rozwidleniu czerwonego i żółtego. Taki singiel ze spora ilością schodków. Heh właśnie dostałem wskazówki od znajomego jak dojechać do byłego tarasu widokowego. http://dolny-slask.org.pl/4437922,Sobotka,Male_Olbrzymki_Punkt_widokowy_dawny.html Zjeżdżasz od betonowej wieży na Ślezy po schodach w dół niebieskim szlakiem (dasz rade, gorsze rzeczy robicie na tych rowerach), jak już trzeci raz sie wy######isz i połamiesz obie ręce to znaczy że jesteś niedaleko. Od szlaku po prawej stronie masz Olbrzymki i Małe Olbrzymki - to tam. Do Tąpadeł zjeżdżasz na zagipsowanie rąk, po drodze łamiesz nogi - wszak to szlak po schodach, ale cieszysz się ze znalezienia tego miejsca ;-) Pozdrawiam ;-) Ps. Jak ktoś chce stare niemiecie mapy to pisac na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Rafal , wiem byłem w niedziele na ślęży i śnieg jest także na raduni ale jedzie sie w tym przyjemnie. Oblecimy w sylwka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balik150 Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Czy rower kellys clif 60 http://www.kellysbike.com/PL/rowery-2014/cross/cliff-60-turquoise/turquoise#.VLZ9OSuG_fI poradzi sobie na takich trasach jak w filmikach powyżej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Podjazd żółtym i zjazd tak. Zjazd czerwonym do Sobótki na sucho możesz próbować. Reszta nieosiągalna dla takiego typu roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balik150 Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 a jak wyglada sprawa z oznaczeniem szlaku zółtego? Planuje start z Sobótki i tam zostawić auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 No żółty szlak masz z Tąpadeł na wprost jedziesz i nie da się zgubić. Szeroka szutrowo-brukowa nawierzchnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balik150 Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 a ze strony Sobótki? Bo tak bym musiał cała górę objeżdżać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Od strony Sobótki niezbyt da się wjechać. Musisz objechać górę czarnym szlakiem lub asfaltem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Od Sobótki możesz próbować Czerwonym. W kilku miejscach będziesz musiał prowadzić pod górkę, a w dół powinieneś dac rade w 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balik150 Napisano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 a jak wyglada sprawa z zostawieniem samochodu. Są jakieś miejscA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Na Tąpadłach są parkingi, pod Wieżycą są parkingi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balik150 Napisano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 sorry ze tak łopatologiczne, ale prosił bym o zaznaczenie na google maps w którym miejscu bym mógł to auto zostawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 1. https://goo.gl/maps/74dDw przełęcz tapadła 2. https://goo.gl/maps/qmdPv sobótka stadion, lub kawałek dalej jest parking płatny Lub mozna tez na ulicy słonecznej Ale te 2 pierwsze są sprawdzone i prawie zawsze dostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.