Kiciok Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 No własnie znalazłem Jeździłem 2x na ślężę tym szlakiem https://www.youtube.com/watch?v=JNoz8IyYGv4#t=477 I nie chcialbym tego powtarzać, jest lepsza droga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 To lepszej już chyba nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 A to co mi wysłałeś link? http://trasy.ump.waw.pl/?hl=pl&loc=50.845789,16.699038&loc=50.864380,16.708680&z=14¢er=50.855078,16.692953&alt=0&df=0&re=2 Bo to raczej żółty nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Coś się pomerdało, jak przełączyłem na rower. Tym szlakiem nigdy nie jechałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Czyli wychodzi na to, że lipa z wjazdu na ślężę na slickach, szkoda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Na Detonatorach 1.0 będzie ciężko coś ogarnąć. Ale sądzę, że żółtym szlakiem od Tąpadeł byś ogarnął. Po prostu musiałbyś podjechać i spróbować, daleko ze Świdnicy nie masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Najgładszy podjazd na szczyt to w.w żółty i na slickach się da nim wjechać - tak sądzę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Na kendach khan 1.5 za drugim podejściem wjechałem jakieś 65% trasy resztę prowadziłem... Na tych oponach na pewno nie dam rady Nie mogę sobie przypomnieć co to była za trasa, gdy szedłem pieszo z rodzinką, była taka bardzo szeroka i łagodna... A tak btw jestem z Żarowa tak dokładnie, ale to w sumie jedna droga, tyle, że jeżdżę od strony sobótki, będkowice, sulistrowiczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Nie wiem, zapytaj rodzinki. Może ktoś pamięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssij Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 kiciok, a kiedy byleś ostatnio na tym żółty szlaku? on był remontowany (wysypany po całości żwirkiem) jakoś w tym roku. Wcześniej było tam dożo więcej kamieni i tłucznia, teraz problem możesz mieć jedynie na tej wyślizganej kostce brukowej. Jak chcesz dojechać na Tąpadła z Sobótki to polecam czarnym szlakiem, tam jest właśnie łagodnie i szeroko. Może o ten szlak Ci chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 https://dl.dropboxusercontent.com/u/15031538/IMG_20130521_170816.jpg Data ze zdjęcia mówi, że ponad roczek temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tajemniczyjogurt Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Żółty z Tąpadła na Ślężę, we wrześniu 2013. Wcześniej był tam sypki żwir, miejscami ciężko było podjechać, ale na pewno nie było tak jak na twoim zdjęciu. Samochody do schroniska i stacji muszą tamtędy jeździć . Detonatory mają leciutki bieżnik, może dasz radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Po takim, to jo, że dam radę. Gorzej na takich odcinkach jak to https://dl.dropboxusercontent.com/u/15031538/23062012152.jpg Zdjęcie z 2012, ale jak byłem w 2013 było to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssij Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 no to teraz już tak tam nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzior Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Na bardziej płaskich fragmentach* jest żwir, tam gdzie bardziej stromo wysypali piach i jest miękko. Na slickach hmm, sorry taki mamy klimat, ale jak się lubi wprowadzać rower to czemu nie? Tylko na zjeździe radziłbym uważać bo 1.0 to chyba zmieści się w szparach w kostce brukowej ________ *pojęcie względne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Na detonatorach to raczej dookoła Sleży po asfaltach.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Wczoraj byłem na ślęży a co to za pozaszlakowy z Raduni? Ten co zaczyna się w miejscu gdzie niebieski zaczyna mocno opadać w stronę przełęczy tylko że ten w lewo? Jeśli tak to czemu nie nagrałeś tych ścianek na początku? Byłem tam dzisiaj i zrobiłem dwa zjazdy: niebieski i ten właśnie, pełen luxus nikogo na szlaku a i na Ślęży pustki. http://www.endomondo.com/workouts/354309791/2416194 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Na detonatorach to raczej dookoła Sleży po asfaltach.. Sad, but true. Chyba, że będzie ktoś ze starszyzny chciał się wybrać i wtedy z kimś powoli wpełznąć. Cóż, muszę obejść się smakiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 a co to za pozaszlakowy z Raduni? Ten co zaczyna się w miejscu gdzie niebieski zaczyna mocno opadać w stronę przełęczy tylko że ten w lewo? Jeśli tak to czemu nie nagrałeś tych ścianek na początku? Tak to ten sam szlak , wyglebiłem na drugiej ściance i 3 ściankę sprowadziłem - wyciąłem ten fragment . Co do niebieskiego to jeżeli zjechałeś to na tym scott'cie z twojego garażu to szacun , ja mam fulla 130/120 skoku ale niebieskim jakoś nie udało mi się jeszcze zjechać , cóż pod koniec czerwca będzie kolejna próba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 He he na HaTeku też mi tam zbytnio nie szło ale jakiś czas temu przerzuciłem się na fula i teraz jest git, to znaczy takie zjazdy jak niebieski czy ten nie oznakowany z Raduni łykam raczej na spokojnie. Muszę tylko popracować nad tym niebieskim ze Ślęży (2 oesem zawodów emtb) bo na dwa dotychczasowe podejścia jednej ściance nie podołałem. Ale spox myślę że w końcu podołam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Ja mam fulla 130/120mm skoku i poza szlakowy z raduni jest ok;) W piątek z rana ruszam na ślęże i radunie , są chętni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssij Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Taka akcja jest..., że jutro ok 12, z przęłęczy Tąpadła robimy wbite na szczyt (po drodze zachaczająć zalaną sztolnię nad polaną z dębem), potem zjazd na przełęcz Tąpadła, znowu wjazd/wejście na szczyt i zjazd na Sobótke tyłami zamku w górce i tunelami pod browarem(mile widziane lampki rowerowe). I jeszcze trzeba tam gdzieś po drodze upchać kiełbaski w Zbujeckiej Pieczarze. Z Sobótki bedę ja i jeszcze 2 ziomeczków, ja na fulu oni na ht wiec bez zbędnych szaleństw. Ktoś jeszcze sie wybiera? I tak poza wyprawą jutrzejszą, to jest ktoś chętny na zwiedzanie tych podziemi browaru? ale takie grubsze zwiedzanie wszystkich 3 poziomów, nie szybki przejazd rowerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssij Napisano 18 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 19 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Fajny film Ale ze schodów wolę skakać niż zjeżdzać , szczególnie tych na rynku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssij Napisano 19 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 wolę skakać niż zjeżdzać Na rynku było skakane, za wyjątkiem tych w 2:58 tylko na filmie słabo to widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.