jasinski21444 Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Jadę pociągiem z Ostrowa Wlkp. do Wrocławia / Mietkowa ( myślę że do obojętne choć bilet już kupiony do mietkowa .) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Ja jadę z Obornik Śląskich pociągiem na Wrocław Główny. Tam dostosuję się do reszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 To proponuje start całą grupą z dworca wrocław główny . Trase Wrocław-Sobótka niegłównymi drogami mam już narysowaną w nawi i nawet tamtędy jechałem więc bedzie ok Ale przecież mamy demokracje więc czekam na "głosy ludu" O której będziecie na dworcu we Wrocku żeby umówić się na jakąś konkretną godzine ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Ja będę 18.28 (nie licząc opóźnień PKP). Z tego co widzę jasinski21444 to będziemy w podobnej godzinie, 19 wyjazd z głównego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Mi 19sta również pasuje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Ja też potwierdzam swój udział w 100% i godzina też mi pasuje. Gdyby ktoś miał pożyczyć jakąś lampkę byłbym bardzo wdzięczny, odwdzięczę się szampanem na szczycie A ma być wyjątkowo ciepło w Sylwka - http://www.mojapogoda.com/pogoda-na-swiecie/pogoda-lokalna/miasto/48X446/sobotka-k-wroclawia.html?tx_mgcityweatherstatic_pi4%5Bp%5D=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 byłem w tym sezonie na Ślęży szosą z południa Wro - wklejcie swoją planowaną trasę to może Wam doradzę - raz żeby nie jechać trasą pokroju 8, dwa wiem gdzie są fajne asfalty, trzy - na Google Maps są dwie drogi, którymi Google prowadzi do Sobótki a tak naprawdę to polna wyrypa a nie asfalt ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Wojtas trasa do kobierzyc prowadzi główną 8semką a następnie nie główną już przez wierzbice - cieszyce - damianowice - ręków itd . Poza fragmentem do kobierzyc(gdzie zgarniamy jednego usera z forum) nie jedziemy 8semką A i mam mapy z zaznaczonymi szlakami więc luzik Jechałem tak we wakacje i z tego co pamiętam to jedynym problemem były goniące psy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Nie wiem czy już było w tym temacie, ale żebyście czasem nie pomyśleli jak ja, że niebieski szlak idący od Sobótki na górę, jest najłagodniejszy Dobry trening zrobiłem z kolegą, bo od prawie samego dołu, do samego szczytu wnieśliśmy rowery... Jak coś to bardzo fajny, łagodny podjazd idzie od strony przełęczy Tąpadła, ale to z drugiej strony góry, więc nie wiem czy Was ta opcja zainteresuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 kporys . Ja we wakacje wjeżdzałem niebieskim rowerowym ( tym który na początku idzie z czarnym pieszym , przecina żółty i na chwile łączy się z czerwonym , następnie idzie obok góry kwarcowej ) i wjechałem całość a jakoś wybitnie silny nie jestem więc aż tak trudne to nie jest Damy rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 @jasinski21444 ,nie mówimy na 100% o tym samym. Na pierwszym odcinku tej trasy było pełno ostrych kamieni luzem, wielkości koła 16", później przeradzało się to w kamienne głazy Wszystko jasne, ten którym wchodziłem to szlak pieszy niebieski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Kporys plan jest taki aby wjechać rowerowym niebieskim do tąpadła a potem łatwym żółtym z przełęczy na szczyt - jak dla mnie nie mającego wybitnie mocnej nogi podjeżdzalny w 100 % choć w niektórych momentach idzie się mocno zmęczyć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Ten co mówisz jest w 100% podjeżdżalny, niemalże dla każdego Mówię o tym szlaku: Na zdjęciach już nie wygląda to za ciekawie, a w rzeczywistości pochylenie było znacznie większe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Eee ? Ja się tak nie bawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Widzę że faktycznie mówicie o dwóch różnych szlakach, ten prawdziwy niebieski (zaznaczony na mapie niebieskimi kreskami nie kropkami) nie przecina się z żółtym ani czerwonym. ogólnie niebieski wykreskowany to ciekawa opcja żeby się pozabijać, polecam niebieski ze szczytu w stronę zamku w górce, zwłaszcza pierwszy odcinek, bardzo emocjonujący, sam próbowałem i poleciałem przez kierownice, ale na wiosnę będę próbował znowu. Może się uda bez gleby. Polecam tez patrzeć na ułożenie poziomic na mapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Ja mówię o tym zaznaczonymi kropkami , ten zaznaczony kreskami tak jak mówi rafał nie przecina się z żadnym i to opcja tylko i wyłącznie dla samobójców . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 RafalSBK ale zjazdu z wierzycy nic nie zastąpi:-), nie wiem czy dobrze myślę ale chyba keidyś w zimę jeździliśmy razem tam. Masz rower po piaskowaniu i bezbarwny lakier na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 tak, a tama trasa z dropami na początku dalej jest niedokończona. Z wieżycy jest pochylenie takie w sam raz, nie za stromo i nie za płasko, schodki są ok, ale gdyby nie było by tam tyle luźnych kamieni to by się elegancko leciało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 A propos Wieżycy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 I tak nie widać tej stromizny, tutaj za to filmik nagrywany przez kumpla w zimę zeszłego roku jak tam śmigaliśmy (chyba nawet z Tobą RafałSBK już po tym zjeździe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysq Napisano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 No, filmy i zdjęcia wypłaszczają strasznie. W ogóle nie widać poziomu trudności tego szlaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laqss24 Napisano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Ten sylwestrowy wjazd na Ślężę jest aktualny w 100%. Z miłą chęcią zabrałbym się z wami bo w sumie nie mam na nią aż tak daleko, a nocny wjazd i przywitanie na szczycie nowego roku zapowiadałby się na ciekawą przygodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Tak jest aktualny na 100% . Spotkanie o 19stej na dworcu głównym we wrocławiu skąd jedziemy do sobótki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Ja też będę na 100%. To może ustalmy już konkretną godzinę i miejsce - proponuje 19:15 przy wejściu na dworzec od strony dworca autobusowego. Trasa jest już ustalona czy nie? Bo jak nie to znam bardzo fajną opcję z Wrocławia do Sobótki (ok. 40 km) bardzo mało ruchliwymi drogami. W razie potrzeby mogę wysłać GPX. I co z ogniskiem, bo mogę zabrać jakieś drobne patyki na rozpałkę, a na szczycie może znajdzie się coś suchego, bo pogoda jest bardziej wiosenna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Trasa jest już ustalona czy nie? Bo jak nie to znam bardzo fajną opcję z Wrocławia do Sobótki (ok. 40 km) bardzo mało ruchliwymi drogami. W razie potrzeby mogę wysłać GPX. Trase mam w gpx na fonie kawałek drogą nr 98 a stamtąd już nie głównym asfaltem do sobótki . Jechałem we wakacje i ruch praktycznie zerowy . Plik GPX z trasą parking w sobótce - ślęża także mam wgrany do nawigacji. Większość z nas będzie na dworcu już koło 18:30 więc moim zdaniem 19:15 to ciut późno choć z drugiej strony jeżeli macie inne zdanie to się dostosuje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.