jasinski21444 Napisano 21 Sierpnia 2013 Napisano 21 Sierpnia 2013 Rafał masz może plik gpx ze zjazdu ze ślęży zółtym szlakiem do schroniska ? Ewentualnie link do endomondo A i czy zjeżdzał tam ktoś na geax saguaro i mógłby powiedzieć jak z przyczepnością ?
lukaszwum Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 A i czy zjeżdzał tam ktoś na geax saguaro i mógłby powiedzieć jak z przyczepnością ? Mam Saguaro z tyłu. Na suchym idzie doskonale.
GhOsTwrc Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 Na Saguaro to bezproblemowo zjezdzasz czerwonym ze slezy do sobótki:]
chaozz Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 A o której planujecie być w Sobótce? Ja właściwie tak koło południa (11-12) mógłbym śmignąć na rower...To bym pokazał to i owo, co mi wydaje się interesującego z punktu widzenia posiadacza roweru do XC.
RafalSBK Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 to jest z domu na wierzycę i z powrotem http://www.endomondo.com/workouts/231015136/11028068 Można zjechać drogą którą wprowadzałem jest łagodniejsza gładsza i łatwiejsza a tu jest jeszcze niebieski jak by ktoś preferował z Raduni na Ślężę http://www.endomondo.com/workouts/212939317/11028068 (z przełęczy na Ślężę zółtym) i ze Ślęży na chatę http://www.endomondo.com/workouts/212939298/11028068 Niedziela 11-13 by było idealnie jak dla mnie Nie mam żadnego tracka ze Ślęży, ale tu jest filmik częściowego zjazdu ze Ślęży z ominięciem odcinka koło "panny z rybą" http://www.youtube.com/watch?v=3h0kyDs_aXU Ps. chciał bym tylko napomnieć, jak już wcześniej ustaliliśmy, że wjazd na szczyt nie jest legalny
madluki Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 O w morde ale małp ! Nigdy nie byłem na tygodniu. Nie wiedziałem ze jest tak zle. Udanego slalomu ;-)
RafalSBK Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 to było w jakieś święto i wszystkie markety były pozamykane, a w takich wypadkach wszyscy zamiast na bielany na zakupy to walą na Ślężę, w zwyczajną niedzielę jest o połowę mniej ludzi, o połowę. Szukam cały czas takiej drogi żeby fajnie się jechało omijając główne szlaki, już sporo mam rozkminione, jeszcze kilka wypraw
Kiciok Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Napisano 22 Sierpnia 2013 Imho w tygodniu po południu nie ma ludzi Raz byłem pieszo w takim terminie, raz rowerem. Na szlaku 2-3 osoby. Raz pojechałem w niedziele czy tam sobotę i dziękuje.
jasinski21444 Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 W sobótce chcemy być ok 8-9 rano . Żółty ze ślęży przez wierzyce chce na pewno zaliczyć. Metaliki z przodu i z tyłu już zamontowane i myśle że nie będzie tak źle
jasinski21444 Napisano 24 Sierpnia 2013 Napisano 24 Sierpnia 2013 Plany na jutro jedziemy najpierw na radunie z tamtąd jakimiś nie głównymi szlakami do czerwonego na ślęże , zjazd żółto czerwonym po czym odbijamy w czerwony na sobótke .
RafalSBK Napisano 25 Sierpnia 2013 Napisano 25 Sierpnia 2013 pierwszy raz w życiu jechałem żółtym na Tąpadła, wcześniej jakoś mnie nie przekonywał, ale po wysypaniu żwirkiem jedzie się elegancko, i już wiem że będe musiał się wybrać tam jeszcze raz w tygodniu jak nie będzie ludzi, bo fajnie się teraz pędzi http://www.endomondo.com/workouts/235943320/11028068 http://www.endomondo.com/workouts/236010886/11028068 pozdro jasinski21444
jasinski21444 Napisano 25 Sierpnia 2013 Napisano 25 Sierpnia 2013 http://www.endomondo.com/workouts/235914198/5953461 płyn ham. przegrzany , tarcza nadpalona rafał dzięki za towarzystwo przy zjeździe . P
cyklista Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 Moim zdaniem radość ze zjazdu żółtym na Tąpadła można czerpać tylko od poniedziałku do piątku kiedy ruch na szlaku jest znikomy. Niestety radość ta została trochę zmoncona budową progów odwadniająco-zwalniających w górnym odcinku trasy, której dzisiaj byłem świadkiem.
jasinski21444 Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 żółtym na Tąpadła Żółtym od tąpadła podjeżdzałem i potwierdzam że ludzi od groma
chaozz Napisano 29 Sierpnia 2013 Napisano 29 Sierpnia 2013 Wie może ktoś coś o najprawdopodobniej rowerowej dzikiej trasie po zachodnim zboczu Ślęży na wysokości miwjscowości Sady? Natrafiłem ostatnio na pozostałości oznaczeń na drzewach i odnalazłem ponad kilometrowy odcinek. Może ktoś tamtędy jeżdził i zna części na które nie mogłem trafić?
GhOsTwrc Napisano 29 Sierpnia 2013 Napisano 29 Sierpnia 2013 Bylem dzis na szczycie Slezy wjazd zdecydowanie na plus. Zjechalem standardowo czerwonym do sobotki Opony geax mezcal 2.1 kevlar wszystko, na samym koncu najwiekszych kamoli nabilem gume na sterczacy glaz i nie obylo sie bez snejka. Sadze ze przy Saguaro 2.2 Tnt bylo o jedna detke wiecej.
RafalSBK Napisano 30 Września 2013 Napisano 30 Września 2013 I porysowałem sobie lagi w boxxerku i to jeszcze w jaki perfidny sposób, bajk podczas postoju się obsunął po kancie murka na szczycie Ślęży. FAK! I mam pomysł żeby usypać nie wielką hopkę na poboczu tego szlaku (mniej więcej przy drugiej krzyżówce od dołu) . Jeżeli się uda to przy tej prędkości będą megaloty
GhOsTwrc Napisano 30 Września 2013 Napisano 30 Września 2013 . I porysowałem sobie lagi w boxxerku i to jeszcze w jaki perfidny sposób, bajk podczas postoju się obsunął po kancie murka na szczycie Ślęży. FAK! Współczuje
mrlukz Napisano 2 Października 2013 Napisano 2 Października 2013 Tak się składa że i ja miałem wczoraj okazję wybrać się na Ślęze. Podjazd zacząłem żółtym szlakiem od Przełęczy Tąpadła. Tu od razu niespodzianka gdyż była godzina 10 a na parkingu i tym miejscu piknikowym chyba ze 3 autokary dzieci. Rok szkolny się zaczął a wraz z nim wycieczki . Nie zrażony pocisnąłem na górę po drodze mijając szczęśliwie tylko 3 starsze pary z kijami. Na zjazd wybrałem czerwony kierując się opiniami i filmikami z forum. I... Muszę przyznać że bywały momenty w których musiałem prowadzić jak np. pół metrowe kamienie po których był ostry zjazd czy zwalone drzewo. Również odcinek przy tych rzeźbach niezbyt miły jak na mój rower i niewielkie umiejętności. Później już do samej Sobótki zjeżdżało się fajnie.
RafalSBK Napisano 3 Października 2013 Napisano 3 Października 2013 Dla tego ten odcinek przy rzeźach lepiej ominąć
MyszaQ Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 #RafalSBK widze ze latasz na rowerze do DH. Nie szukasz kompana do zjazdow?? Jestem z Katow Wroclawskich i nie mam z kim latac po okolicy. Pozdro!
RafalSBK Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 A szukam. bo samemu tochę nudno, a dzisiaj się nie wybierasz czasem w moje okolice? Właśnie się zastanawiam nad dzisiajeszym wypadem
MyszaQ Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 dzisiaj to lipa bo dopiero co przestałem walczyc z choroba (przeziębienie:P), ale od przyszełego tygodnia jak najbardziej. ewentualnie w tygodniu ale po 16nastej.
RafalSBK Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 to daj znać na PW jak będziesz planował wypad, a ja się postaram dostosować. Tylko w przyszłym łykendzie będzie rajd samochodowy, nie wiem któędy przebiegać będzie trasa, ale dojazd na tąpadła może być utrudniony, poza tym mam zajęcia na uczelni. No i dylemat, bo to pierwszy zjazd będą omawiane sprawy organizyjne i takie tam. a z kolei to pierwszy ok kilku lat rajd w mojej okolicy. a pamętam jeszcze czasy rajdów polski przebiegających z Sobótki na Tąpadła
MyszaQ Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 Ok. To jak cos to jestesmy "in tacz"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.