Skocz do zawartości

[buty] DIADORA ProTrail 2.0 czy MAVIC Razor?

supergdynia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam noszę się z zamiarem kupna nowych butów. Do XC. Wpadły mi w oko te właśnie oto buty : http://www.diadora.com/en/detail/29/46/330/cycling/shoes/protrail20.html

Czy ta firma jest godna polecenia? Cena za nie to 579zł . W podobnej cenie widziałem ciekawe Mavicki : http://allegro.pl/buty-spd-mavic-razor-rozm-46-i-inne-rozmi-kolory-i2416316379.html .

Raczej muszę odejść od SIDI ponieważ boli mnie w nich stopa: / . Shimano nie podobają mi się z wyglądu także rozważam inne firmy typu mavic/dmt/diadora moze spec?

Ważne aby były sztywne i wygodne. Cena to max 500zł. No do tej diadory mógłbym dołożyć bo się mega podobają.

Proszę o pomoc : P

Sam mam nieco starsze Diadory - teamracer mtb carbon - świetnie leżą na stopie, cholewka po 3 latach daje radę. Od siebie mogę jak najbardziej polecić. I stety lub niestety są faktycznie sztywne jak diabli ;)

Za to np. Spece przymierzyłem i zupełnie mi nie pasowały choć podobno to świetne buty. Dobrze jest przed kupnem przymierzyć i porównać kilka modeli/marek.

• 4 miesiące temu...

Jestem użytkownikiem tych butów dopiero od połowy sierpnia. Do tej pory jestem bardzo zadowolony. Karbonowa podeszwa, oraz możliwość dobrego zapięcia (klamra) sporo dają, szczególnie na podjazdach, gdzie mocniej ciągniemy buta.

Wcześniej miałem diadory na zwykłych/bardziej miękkich podeszwach, zapinane na rzepy bez klamry.

Różnica jest zdecydowanie wyczuwalna. Mają bardzo dobrą wentylację. W lecie super, teraz bez ochraniaczy ani rusz :D

Podobają mi się te butki i chyba się na nie skuszę tym bardziej ,że mam możliwość przymierzenia na miejscu. Niestety w necie mało można znaleźć opinii na ich temat. Napotkałem co prawda kilka pozytywnych opinii ale najbardziej martwi mnie kwestia tego czy podeszwa nie jest zbyt wylajtowana, bo niestety nadziałem się na komentarze ,że lubi pękać ,dlatego chciałbym dowiedzieć się nieco więcej w ich temacie: czy jest to może nieliczny wypadek gdzie podeszwa uległa uszkodzeniu? czy to już przypadłość tego modelu?. Dlatego każda opinia mile widziana.

Ps; W bikeatelier butki są przecenione z 1099zł na 599zł i dlatego też się zastanawiam czy to kwestia tego ,że jest to nieudany wyrób marki Diadora czy może kwestia promocji z innych przyczyn.

Rzeczywiście mam na podeszwie ślady po bieganiu po kamieniach. Myślę, że buty nie bardzo nadają się np. na kamieniste, górskie maratony, gdzie trzeba by sporo podbiegać, zwyczajnie szybko by się zużyły. Raczej pasują do nich określenia lekkie, sportowe niż niezniszczalne, na każde warunki.

Kwestia rys na podeszwie to chyba normalna sprawa bez względu na rodzaj podeszwy. Bo jednak kamienie muszą zostawiać jakieś ślady swojej obecności. Co do niezniszczalności to niestety każdy produkt po jakimś czasie się zużyje tylko najbardziej martwi mnie kwestia mimowolnego pękania podeszwy bez jakiś znacznych przyczyn.

Ps; W bikeatelier butki są przecenione z 1099zł na 599zł i dlatego też się zastanawiam czy to kwestia tego ,że jest to nieudany wyrób marki Diadora czy może kwestia promocji z innych przyczyn.

Taka przecena pod koniec sezonu nie jest niczym wyjątkowym. Towar promocyjny i przeceniony obejmuje gwarancja. Wiem, że bikeatelier daje 2 lata gwarancji na te buty, a moim zdaniem pęknięcie podeszwy kwalifikuje się do reklamacji.

Ja kiedyś miałem Diadora X-Country 2.0 i niestety dwa razy je reklamowałem. Podeszwa pękała i wyrywały się bloki. Ale w tym modelu podeszwa jest inna więc może bardziej wytrzymała. Ogólnie butki były by rewelacyjne gdyby nie pękały bo są bardzo wygodne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...