Skocz do zawartości

[opona] rowereowa klejenie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema

Mam takie problem otóz kupiłem nową opone do roweru na rozmiar 26\2.00 i tylni hamulec mi ją przetar opone zle uzożone klocki hamowania i poradzcie mi jak moze skleic opone , czy sie da w ogóle opona ma jakie 3 tygodnie.

Napisano

Za komuny zużytą oponę (samochodową) oddawało się do wulkanizacji. Nawet w małych miastach były takie zakłady. W przypadku opony rowerowej to jest niewykonalne lub nieopłacalne. Ile warta jest ta opona? Podejrzewam, że środek, którym można by to zrobić przewyższy koszt nowej.

Napisano

Siema magister. A wywal jom opone. Klocki hamowania też wywal albo ułóż lepi bo jak kupisz nowom opone tysz ci przetrom opone nowom. Szkoda piniendzy.

Siema.

• Mod Team
Napisano

Hmmm Opone mozna wulkanizować sam tak robiłem i to cienką zwijaną ze wzmocnieniami z teflonu, jednak jak klocek ci ją przetarł dość znacznie to tylko kosz. Pokaż zdjęcia. Ale marne szanse.

• Mod Team
Napisano

Chyba ze ma sie sprzet w domu :D Ja mam ... z czasów PRLowskich pozostał wulkanizator do aku podłączany. Wystarczy takie cuś troche wiedzy i idzie to uratować ... Jak by opona kosztowała ok 100zł to byście sie chyba 2 razy zastanowili zanim wywalili ją do kosza:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...