magister Napisano 17 Czerwca 2012 Napisano 17 Czerwca 2012 Siema Mam takie problem otóz kupiłem nową opone do roweru na rozmiar 26\2.00 i tylni hamulec mi ją przetar opone zle uzożone klocki hamowania i poradzcie mi jak moze skleic opone , czy sie da w ogóle opona ma jakie 3 tygodnie.
Kiciok Napisano 17 Czerwca 2012 Napisano 17 Czerwca 2012 Co to za opona? Raczej smietnik, nie ma sensu opony kleić.
mklos1 Napisano 17 Czerwca 2012 Napisano 17 Czerwca 2012 Jeżeli chodzi o domową technologię to niemożliwe. Śmieć.
magister Napisano 17 Czerwca 2012 Autor Napisano 17 Czerwca 2012 a jakos od srodka nie da sie jakies łaty dac lub cos innego ;/
mklos1 Napisano 17 Czerwca 2012 Napisano 17 Czerwca 2012 Za komuny zużytą oponę (samochodową) oddawało się do wulkanizacji. Nawet w małych miastach były takie zakłady. W przypadku opony rowerowej to jest niewykonalne lub nieopłacalne. Ile warta jest ta opona? Podejrzewam, że środek, którym można by to zrobić przewyższy koszt nowej.
Wazaa Napisano 17 Czerwca 2012 Napisano 17 Czerwca 2012 Siema magister. A wywal jom opone. Klocki hamowania też wywal albo ułóż lepi bo jak kupisz nowom opone tysz ci przetrom opone nowom. Szkoda piniendzy. Siema.
Mod Team Puklus Napisano 18 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 18 Czerwca 2012 Hmmm Opone mozna wulkanizować sam tak robiłem i to cienką zwijaną ze wzmocnieniami z teflonu, jednak jak klocek ci ją przetarł dość znacznie to tylko kosz. Pokaż zdjęcia. Ale marne szanse.
Kiciok Napisano 18 Czerwca 2012 Napisano 18 Czerwca 2012 Opona dębica raczej nie będzie kosztowała więcej niż 30zł, więc naprawa jest kompletnie bez sensu.
Mod Team Puklus Napisano 18 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 18 Czerwca 2012 Chyba ze ma sie sprzet w domu Ja mam ... z czasów PRLowskich pozostał wulkanizator do aku podłączany. Wystarczy takie cuś troche wiedzy i idzie to uratować ... Jak by opona kosztowała ok 100zł to byście sie chyba 2 razy zastanowili zanim wywalili ją do kosza:P
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.