Wwwp Napisano 17 Czerwca 2012 Napisano 17 Czerwca 2012 Witam, niedawno dołączyłem do forum Mam 15 lat i szukam roweru do jazdy po lesie, pagórkach, polach ale i mieście dysponuję budżetem do 1800 zł i zastanawiam się co wybrać. Czy lepiej kupić Scotta za 1789zł i dokupić lepsze części czy Unibike' a Fusion Disc za 1649 zł z gorszą ramą i lepszym osprzętem?
nemo2009 Napisano 17 Czerwca 2012 Napisano 17 Czerwca 2012 Do roweru trzeba się przymierzyć,posiedzieć choć na nim.Wtedy będziesz sam wiedział do którego wzdychać.
wilk2312PL Napisano 17 Czerwca 2012 Napisano 17 Czerwca 2012 Według mnie odpowiedź jest prosta, brać lepszą rame i stopniowo zmieniać komponenty
Wwwp Napisano 17 Czerwca 2012 Autor Napisano 17 Czerwca 2012 na obu jeździ mi się bardzo dobrze i właśnie dlatego nie wiem na co się zdecydować
Fenthin Napisano 17 Czerwca 2012 Napisano 17 Czerwca 2012 Wstrzymałbym się z tymi stwierdzeniami o wyższości jednej ramy na drugą. W tej półce cenowej różnice są niewielkie, Scott ma wyrobioną markę i wiele płacisz za znaczek, a nie za hipertechnologię. Na czym Ci wygodniej (te ramy mają zupełnie odmienne geometrie), co bardziej Ci się podoba, i przede wszystkim, co czujesz, że lepiej kupić?
AngelOfFight Napisano 29 Czerwca 2012 Napisano 29 Czerwca 2012 Nawet nie muszę nigdzie sprawdzać, że unibike wygrywa osprzętowo. Kiedyś z braku laku katowałem taką ramę unibike (2010 chyba i nie disc) na maratonach xc i cacy. Dobry scott to już zamierzchła przeszłość ( o ile kiedyś w ogóle robili dobre rowery, trochę za młod jestem żeby to wiedzieć) Teraz lecą na znaczku i ile się za to cenią O.o, dla mnie wybór oczywisty. A na którym sie wygodniej siedzi: po jeździe przez 2 sezony giantem moim, przez miesiąc mnie bolały plecy od jazdy GTkiem. Kwestia przyzwyczajenia,nikt chyba nie powie że ramy GT są złe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.