Skocz do zawartości

[przerzutka przód] Problem z acerą

darkanian

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem tu zupełnie nowy i zupełnie niedawno zakupiłem nowy rowerek (moja krwawica) Giant Yukon'05.

Wszystko byłobby ok a nawet lepiej gdyby nie jedna sprawa. Mianowicie nie moge za żadne skarby wyregulować przedniej przerzutki. Jak pewnie większośc z Was wie Yukon posaida tył:Deore, prżód:Acera. :D Jak sie okazuje niezbyt szczęsliwe jest to połaczenie ponieważ na środkowej tarczy z przodu łańcuch zaczyna ocierać o prowadnicę przedniej przerzutki już przy przedostastich przełożeniach z tyłu, zarówno przy przedostatnij największej jak i najmniejszej ;) . Zawsze wiedziałem, że dwóch skrajnych w zasadzie nie powinno sie używac jesli z przodu jest środek, ale żeby na przed ostatnich trybach już łańcuch ocierał o prowadnicę? Nie moge tego wyregulowac ani przodem ani tyłem. Gdzieś czytałem na forum, żeby podgiąc troche przód kombinerkami :) Ale to już chyba ostateczność. Macie może jakies inne sugestie jak temu zaradzić ? Acha mam klamkomanetki v-brake ci-deck plus

Już wiem w czym tkwi problem. Mam niwielkie (ok 1mm) bicie osiowe mechanizmu korbowego. Gdyby nie to udało by sie ustawić ją odpowiednio. na razie ustawiłem tak, ze na 7 biegu jest OK a na 2 lekko ociera o prowadnice. Potwierdziły sie niestety niezbyt pochlebe opinie na temat korby Giant. :glare:

Dziekuje i tak za pomoc ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...