darkanian Napisano 24 Marca 2006 Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Witam! Jestem tu zupełnie nowy i zupełnie niedawno zakupiłem nowy rowerek (moja krwawica) Giant Yukon'05. Wszystko byłobby ok a nawet lepiej gdyby nie jedna sprawa. Mianowicie nie moge za żadne skarby wyregulować przedniej przerzutki. Jak pewnie większośc z Was wie Yukon posaida tył:Deore, prżód:Acera. Jak sie okazuje niezbyt szczęsliwe jest to połaczenie ponieważ na środkowej tarczy z przodu łańcuch zaczyna ocierać o prowadnicę przedniej przerzutki już przy przedostastich przełożeniach z tyłu, zarówno przy przedostatnij największej jak i najmniejszej . Zawsze wiedziałem, że dwóch skrajnych w zasadzie nie powinno sie używac jesli z przodu jest środek, ale żeby na przed ostatnich trybach już łańcuch ocierał o prowadnicę? Nie moge tego wyregulowac ani przodem ani tyłem. Gdzieś czytałem na forum, żeby podgiąc troche przód kombinerkami Ale to już chyba ostateczność. Macie może jakies inne sugestie jak temu zaradzić ? Acha mam klamkomanetki v-brake ci-deck plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 24 Marca 2006 Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Polecam poczytać tu http://forumrowerowe.jgc.pl/przerzutka-prz...vio-t11458.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychszop Napisano 24 Marca 2006 Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Z kombinerkami to sobie daj spokój. Myślę że da się wyregulować ta przezutek tylko trzeba to zroibić umiejętnie (nie ujmując twoim zdolnością) poprubój powoli reguluj aż znajdziesz ten cudowny moment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkanian Napisano 25 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Już wiem w czym tkwi problem. Mam niwielkie (ok 1mm) bicie osiowe mechanizmu korbowego. Gdyby nie to udało by sie ustawić ją odpowiednio. na razie ustawiłem tak, ze na 7 biegu jest OK a na 2 lekko ociera o prowadnice. Potwierdziły sie niestety niezbyt pochlebe opinie na temat korby Giant. :glare: Dziekuje i tak za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.