Golden Napisano 17 Czerwca 2012 Napisano 17 Czerwca 2012 Cześć Przejechałem już 200 km (z czego zaledwie 1/4 po mieście), więc myślę że czas trochę nasmarować przedni amortyzator Problem w tym, że w ogóle się na tym nie znam... Przeszukałem trochę forum, ale znalazłem tak dużo rozbieżnych opinii że sam nie wiem co trzeba zrobić. Mam widelec i amortyzator identyczny z wyglądu jak tutaj: Velo | Rowery 2012 | Author | UNICA Czy wystarczy że nasmaruję tylko brunoxem?
kato39 Napisano 17 Czerwca 2012 Napisano 17 Czerwca 2012 tylko bronox ponieważ tego amortyzatora nie da się odkręcić
lyndowss Napisano 17 Czerwca 2012 Napisano 17 Czerwca 2012 Jeżeli nie da się rozkręcić to czyść golenie górne BRUNOX'em DEO po każdej jeździe. Ona daje też warstwę ochronną lekka i poślizgową. Co jakiś czas strzykawką wstrzykuj rzadki olej pod uszczelki. Powinien działać dobrze. Rewelacji jednak i tak się nie spodziewaj. Za to na pewno przedłuży się jego czas użytkowania i działania sprawnie.
Mod Team Puklus Napisano 17 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 17 Czerwca 2012 Da sie ale wymaga to specjalistycznych narzędzi ... Aby go rozebrać trzeba wyjac korki i długim kluczem odkrecić śruby w goleniach ... są prawie na samym dole wiec tak długi klucz jest potrzebny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.