Skocz do zawartości

[hamulec shimano saint M800] wyciek płynu

dziara444

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem używane hamulce hydrauliczne shimano saint M800. Tylny jest ok a w przednim zauważyłem wyciek płymu w miejscy gdzie przykręca się klapke w klamce. Czy to coś poważnego?

• Mod Team
Napisano

Duży ten wyciek? Miałem klamki tego typu i miały to do siebie że po odpowietrzeniu przez jakiś czas pociły się w okolicach dekielka delikatnie przez jakiś okres czasu, potem to przechodziło.

• Mod Team
Napisano

Jak klamka działa dobrze, nie przejmuj się i jeździj. Od czasu do czasu możesz szmatką przetrzeć. Martwić się możesz zacząć jak klamka nie będzie dobrze działać.

• Mod Team
Napisano

Klamka wszystko działa ale troche mnie to niepokoi.. Wolał bym żeby cały układ był suchy.

Powiem Ci tak. Pojeździj tydzień - dwa, jak dalej będzie się pocił możesz myśleć o naprawianiu. Jakby co mam taką klamkę XT, więc możesz się odezwać na PW jak będziesz potrzebował.

Napisano

Też mam taką klamkę i faktycznie po odpowietrzaniu cieknie przez chwilę. Podstawa to z wyczuciem przykręcić pokrywkę, zbyt mocne dokręcenie może ja wypaczyć i będzie ciekło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...