Skocz do zawartości

[rama] Accent El Nino i El Norte - opinie

slawex17

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, czytałem na forum tematy o tych ramach.

Ścigam się sporadycznie w maratonach i xc, jednak od przyszłego roku chcę zwiększyć ilość wyścigów bardzo znacznie.

Czy ramy el nino i el norte nadają się do sportowej jazdy?

podobają mi się, za te 400-500zł kupiłbym, bo więcej nie dam na ramę jak na razie...

czy może za te pieniądze kupie coś lepszego za 400-500zł do sportowej jazdy?

na allegro widzę że już znikają te ramy, gdzie mogę je jeszcze kupić?

interesują mnie kolory niebieski i czerwony :)

Napisano

Posiadam taką ramę, ale jeszcze nie mam reszty i nie jeździłem. Jest bardzo lekka(myślałem że przszła pusta paczka). Stery są zintegrowane, których nie ma w zestawie, ale dają hak przerzutki. Wg mnie jest to dobra propozycja za małe pieniądze.

Napisano

Dolacze sie do osob oczekujacych na opinie. Tez rozwazam zakup accenta - w moim przypadku El Nino (ewentualnie Peak) tylko pytanie czy nie lepiej zainwestowac w jakas rame z alu 7005 zamiast 6061.

Napisano

To z jakiego stopu jest wykonana rama nie ma tu większego znaczenia. 7005 i 6061 maja podobne własności, a biorąc pod uwagę jak dużo innych rzeczy wpływa na własności ramy, nie ma się co zastanawiać nad rodzajem stopu :)

Napisano

Może warto zastanowić się nad Peak Accenta

http://www.velo.com.pl/produkty/?m=1&pk=%&id=3345

??

Sam używam Peaka o takiego właśnie od jakiegoś miesiąca, jeszcze nie katowałem na żadnym maratonie/zawodach bo jeżdżę dla własnej przyjemności. Generalnie ramka jest sztywna, suport nie pływa, ma stery pół zaintegrowane (brak w komplecie) wymienny hak (w komplecie). Fajną geometrie (długa górna rura) i z amorem 100mm jeździ skręca jak marzenie. Jak we wszystkich ramach Accenta lakier wydaje sie być delikatny. Na plus moim zdaniem to niezła waga (w tej kat. cenowej) i mocowanie hamulca w PM.

Produkt godny polecenia. :)

Napisano

Ma też dużo ładniejsze spawy od El Nino i jest z lepszego stopu. Fajnie wygląda też podgięta dolna rura i ogólnie moim zdaniem to bardzo ładna rama.

• 2 tygodnie później...
Gość krzysiekg
Napisano

El Nino jak i El Norte są godne polecenia, co widać po wielu pozytywnych komentarzach jak i coraz większym braku dostępności. Niska waga i dobra wytrzymałość robią swoje.

Jak jeszcze nadal nie zakupiłeś ramy zapraszam, mam jeszcze kilka w magazynie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...