ErIxOn Napisano 24 Marca 2006 Napisano 24 Marca 2006 Witam, Posiadam stery Aheadset AC-N.9 m/CUP Accent i amortyzator RST gila T5 120mm. Zamontowałem wszystko i jest ciągle piekelny luz normalnie szału dostaje jak go tylko usłusze. Oddałem rower do serwisu koles popatrzyl powiedzial zeby kupic podkladke kontrującą 10 mm i bedzie grało. No to kupiłem zamontowałem i lipa dalej trzesie sie jak osika. W koncu doszedłem do wniosku, że amor ma luzy ale po grutnownym sprawdzeniu okazał się w porządku. Próbowałem wszystkiego, szukałem na forach, na necie po instrukcjach. Miałem nawet śrube od zestawu amoeby... miałem, bo z nerwów na trasie dokrecilem ją tak mocno że poszła. Czy trzeba inwestować w nowe stery? Bo wydam każdą kasę żeby się tego pozbyć grrr... A może wystarczy tylko specjalistyczna regulacja? PS. Stery mam od października, parktycznie przejechane mają około 140 km,licząc wiosenne eskapady ;] Obciążone były tylko jazdą, bo nie wiem czy z tym można normalnie "szaleć . Pozdrawiam ErIxOn
jo_jacek Napisano 25 Marca 2006 Napisano 25 Marca 2006 A nie zapomniałes przypadkiem nałozyć na rure sterową takiego stożka ? Ja tak kiedyś zrobiłem i miałem ten sam problem..
Cub_S Napisano 25 Marca 2006 Napisano 25 Marca 2006 Heh ErIxOn z kąd ja to zanam.... tylko że ja zapomniałem go przebić bo nowy amor doszedł do mnie 0,5 przed wyjazdem i montowałem go na szybko bo kumple już na mnie pod blokiem czekali autem .... i musiałem kupić jakieś najtańsze stery w żywcu i założyć z nich dolną miske + stożek Soki za OT , jo_jacek masz nowe stery czy amor ?? Bo może rzeczywiście zapomniałeś stożka
Adamos05 Napisano 25 Marca 2006 Napisano 25 Marca 2006 Miałem ten sam problem do wczoraj. Miałem zjechaną miske sterów i podkładki dystansowe oraz coś z gwiazdką. Koleś w serwisie wymienił wszystko za 2 dychy :]
ErIxOn Napisano 25 Marca 2006 Autor Napisano 25 Marca 2006 Mam nowy amor i stery i rame przy okazji też. Stożek założyłem. Chyba jednak trza bedzie go zaserwisować no ale dobre A i miałem dwie gwiazdki założone i śrube amoeby i na wszystkim był luz. Dzięx za pomoc Pozdrawiam ErIxOn
jo_jacek Napisano 25 Marca 2006 Napisano 25 Marca 2006 Soki za OT , jo_jacek masz nowe stery czy amor ?? Bo może rzeczywiście zapomniałeś stożka To było dawno temu :razz:
Driver Napisano 25 Marca 2006 Napisano 25 Marca 2006 A ja mam inne pytanie dotyczace sterow... jakas taka dziwna szpara. To ma tak byc? Jesli nie, to jak to zlikwidowac?
jo_jacek Napisano 25 Marca 2006 Napisano 25 Marca 2006 Chyba jej nie powinno być.. przynajmniej u mnie nie ma, mój brat i kumpel maja jakieś stery ritcheya i z tego co widzialem maja jakies niebieskie gumki lub plastiki w tym miejscu co pokazuje fotka i u dołu.
Driver Napisano 25 Marca 2006 Napisano 25 Marca 2006 Tez mam taki niebieski okrag, ale on jest bardziej w srodku.
Gość Gość Napisano 26 Marca 2006 Napisano 26 Marca 2006 Mam stery accenta i tam też jest taka szczelina, która jest zasłaniania przez gumowy oring. A nieusuwalny luz na sterach może być spowodowany brakiem takiej plastikowej podkładki stożkowej, którą jako pierwszą zakłaga się na rurę(oczywiście już po włożeniu amośka w główkę)
ErIxOn Napisano 26 Marca 2006 Autor Napisano 26 Marca 2006 Mam tą plastikową podkładk, ona blokuje wypadanie sterów od góry. Stery są zamontowane prawdiłowo- opinia kolesia z serwisu.
twardy Napisano 11 Kwietnia 2006 Napisano 11 Kwietnia 2006 ErIxOn a gdzie byles w tym serwisie? Luz moze tez powodowac zle docieta rura sterowa. pozdr.
ErIxOn Napisano 11 Kwietnia 2006 Autor Napisano 11 Kwietnia 2006 Byłem w msporcie. Pewnie nie kojarzysz bo ja z LUBINA nie Lublina. Teraz planuje oddać rower w ręce fachowca. Tyle że przez te rypane testy na koniec gim nie ma kiedy nawet tam podjechać. ;/
twardy Napisano 11 Kwietnia 2006 Napisano 11 Kwietnia 2006 no widzisz nie dopatrzenie z mojej strony tak bedzie lepiej,zawsze mozesz wracac z reklamacja... pozdr.
MarcinGoluch Napisano 11 Kwietnia 2006 Napisano 11 Kwietnia 2006 ErIxOn sąsiad z miasta i takie same problemy ma jak ja . Ja ukrecilem srube od gwiazdki NECO. Bez sruby chocbym nie wiem jak sie staral to po 15km luzy znowu sie pokazaly. Teraz kupilem jakas zwykla srube z sklepie metalowym i jak skrecilem tak juz dluzszy czas zero luzów. Kto byl taki mądry z ta podkladka, Gordon czy Bodzio:)?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.