Mod Team Puklus Napisano 16 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Witam Mam dosć irytujacy problem. Ostatnio zaczęły ze strony sterówki dobiegać bardzo niepokojące trzaski ... Mysle pięknie sterówka ... zamieniłem amory i ... to samo. No to co stery ... Wyciągam łozyska, no kręcą sie miękko płynnie, niby luz na szali jest ale po dociśnięciu kreci sie prawie ze idealnie. Stery dostałem, nie był nowe i możliwe ze troche w nich częsci nie pasujących. O ile łozyska są dobre bo podpisane o tyle to mnie niepokoi Tak ma być? To bieżnia na sterówkę łożysko odstaje od bieżni ok 1mm i rusza sie jak na filmiku. Nie miałem wcześniej takich sterów wiec nie wiem czy to naturalne zachowanie. Co moze być powodem strzelania ? Na pewno to z okolic łożyska podczas jazdy po nierównościach to słychać wyraźnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 No nikt w życiu podobnych sterów nie składał zeby nie wiedzieć czy tak ma sie gibać na boki ?? Podejrzewam ze owa cześć nie pochodzi z tego kompletu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Czerwca 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Ok info dla potomnych, trzaski zlikwidowane. Po wybiciu misek okazało sie ze powierzchnie nie jest idealnie równa, prawdopodobnie nabiło sie pyłu i sobie strzelało. Po wyrównaniu powierzchni i ponownym nabiciu trzaski ustały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Fajnie, że napisałeś co było przyczyną. U mnie też coś strzela ale na razie obstawiam sztycę raczej. Swoją drogą to dziwne, że na tak dużym forum nikt nie dał rady ci odpowiedzieć. Ale załóż wątek "Jaki rower do 3000zł ?" to zobaczysz ile będzie odpowiedzi :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Czerwca 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Zazwyczaj jak pytam to mało kto wie o co kaman ale warto czasem spróbować Oczywiście chodziło mi o powierzchnie główki ramy, musiałem ją "splanować" domowa metodą no i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.