Skocz do zawartości

[Stery] Cane Creek 6s strzelają?

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Witam

Mam dosć irytujacy problem. Ostatnio zaczęły ze strony sterówki dobiegać bardzo niepokojące trzaski ... Mysle pięknie sterówka ... zamieniłem amory i ... to samo. No to co stery ...

Wyciągam łozyska, no kręcą sie miękko płynnie, niby luz na szali jest ale po dociśnięciu kreci sie prawie ze idealnie. Stery dostałem, nie był nowe i możliwe ze troche w nich częsci nie pasujących. O ile łozyska są dobre bo podpisane :D o tyle to mnie niepokoi

Tak ma być? To bieżnia na sterówkę łożysko odstaje od bieżni ok 1mm i rusza sie jak na filmiku. Nie miałem wcześniej takich sterów wiec nie wiem czy to naturalne zachowanie.

Co moze być powodem strzelania ? Na pewno to z okolic łożyska podczas jazdy po nierównościach to słychać wyraźnie.

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team

Ok info dla potomnych, trzaski zlikwidowane. Po wybiciu misek okazało sie ze powierzchnie nie jest idealnie równa, prawdopodobnie nabiło sie pyłu i sobie strzelało. Po wyrównaniu powierzchni i ponownym nabiciu trzaski ustały.

Fajnie, że napisałeś co było przyczyną. U mnie też coś strzela ale na razie obstawiam sztycę raczej. Swoją drogą to dziwne, że na tak dużym forum nikt nie dał rady ci odpowiedzieć. Ale załóż wątek "Jaki rower do 3000zł ?" to zobaczysz ile będzie odpowiedzi :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...