gustaffo Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Witam. Jakis tydzien temu zakupilem na ebayu rowerek Cube ltd race model prawdopodobnie 2010. wszystko pieknie ladnie .rowerek wyglada slicznie i slicznie pracuje ,a raczej pracowal. po kilku dniach po ok 80km zaczely byc slyszalne trzaski i chrupanie. poczatkowo nie wiedzialem gdzie szukac przyczyny czy w korbie czy w tylnym kole. ale teraz juz wiem na 99% ze to piasta tylnego kola. wiem tylko ,ze to sunringle bo takie oznaczenia sa na owej piascie ale jaki model to nie mam pojecia,wydaje mi sie ze jast na łożyskach maszynowych ale glowy nie dam.to moj drugi rower w karierze wiec nie wiem jeszcze za wiele mam prosbe co moze byc przyczyna ? jaki moze byc koszt naprawy? czy moge podjac sie naprawy sam czy lepiej zaniesc kolo do serwisu? aha jeszcze jedno byc moze wazne owe trzaski slychac tylko jak krece korba ale gdy jade na stojaco juz prawie nie slychac i tylko jak krece w przod w tyl nie slychac moze to wazne a moze nie. Ponizej zdjecia piasty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 A moze wyciąg to koło i spróbuj je rozebrać ? Możliwe ze syf sie dostał w łozyska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustaffo Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 A moze wyciąg to koło i spróbuj je rozebrać ? Możliwe ze syf sie dostał w łozyska. Sprobowac nie zaszkodzi dziwne jest,ze czasami przestaje trzeszczec a czasami jest nie do wytrzymania.jak nic nie pomoze ide do serwisu zobaczymy co powiedza. A wiesz moze co to za model piasty jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Wyciąg koło i kreć osią palcami jak jest syf będzie sie kręciła ciężko z oporem i wyraźnymi skokami. TO samo zrób z wolno biegiem czy kreci sie gładko itd. Jak wyeliminujesz poszczególne części będziemy szukać dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 mialem kola sunringle ryde xmb w swoim cubie. Padl bębenek po 3kkm i urwaly sie 4 szprychy. Lepiej zmien kola to znikna problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustaffo Napisano 16 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Wyciąg koło i kreć osią palcami jak jest syf będzie sie kręciła ciężko z oporem i wyraźnymi skokami. TO samo zrób z wolno biegiem czy kreci sie gładko itd. Jak wyeliminujesz poszczególne części będziemy szukać dalej. Oś hula jak masełko gorzej z wolnobiegiem,kreci sie ale tak jakby schodkowo jesli wiesz co mam na mysli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Hmmm no to w tym problem zaiste. trzeba rozebrać bedenek. Tylko jestem zdezorientowany to piasta na kasety, single speed czy pod wolnobieg? Dwa ostatnie to wolnobiegi do wymiany, nie sa specjalnie drogie. Z bedenkiem na kasete był by problem bo są drogie. Mozna rozebrać i pozaglądać do środka o ile one są rozbieralne w przystępny sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustaffo Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Hmmm no to w tym problem zaiste. trzeba rozebrać bedenek. Tylko jestem zdezorientowany to piasta na kasety, single speed czy pod wolnobieg? Dwa ostatnie to wolnobiegi do wymiany, nie sa specjalnie drogie. Z bedenkiem na kasete był by problem bo są drogie. Mozna rozebrać i pozaglądać do środka o ile one są rozbieralne w przystępny sposób. to piasta na kasety,ale o dziwo dzisiaj nic juz nie trzeszczy. dziwne ale i tak rozebrac sprobuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustaffo Napisano 7 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 to piasta na kasety,ale o dziwo dzisiaj nic juz nie trzeszczy. dziwne ale i tak rozebrac sprobuje. Heh nic już nie trzeszcy samo ,ze tak powiem sie naprawilo;) ale dziekuje wszystkim za rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.