Skocz do zawartości

[koła] składane czy gotowe do 600zł?

superb22

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

szukam nowych kółek pod tarcze do 600zł. Na razie na oku mam albo Mavic Crossrider (z 2009r dostałbym poniżej 600zł). Na plus wyjdzie waga (poniżej 2 kg), ale ogólnie boje się trochę problemów z dostępnością części, chociażby samych szprych. Niektórzy robią na nich 30kkm i nic, a innym coś sie zepsuje i mają problemy z częściami...

Myślałem też nad złożeniem. Wyglądałoby to mniej więcej tak:

Piasty: Novatec nt-d041/42

Obręcze: Author Airline

Szprychy: DT Competition

Waga wyszłaby mnie poniżej 2100, więc niewiele więcej, a nie miałbym problemów z dokupieniem szprych, czy z częściami do piasty.

No chyba, że coś innego polecicie mi do 600zł (nie chciałbym przekraczać budżetu). Waże 75-80kg, lekkie XC.

Pozdrawiam

Napisano

Weź CrossRide`y :)

Smigam na Mavic`ach i jak na razie nie moge na nie narzekać ...

Specjalnie lekko nie maja ja wnosze na wage okolo 72-74 kg rowerek prawie 11 kg, mam je w swoim rowerze "startowym" trenuje na nich w terenie i startuje w zawodach ... Kupilem je używane ... ja zrobiłę ma nich okolo 1000 km ... kilkakrotnie przywaliłem w kamień ze jak sobie przypomne to mnei nadal boli ... opona rozcieta ( 2 razy) a koła żadnej centry ...

Mimo wszystko waga ma znaczenie ... jak miałbym 600 zeta i wybrac miedzy CrossRide ( para nieco mniej jak 2 kg) a kołami o ktorych prawie nic nie wiem skłądanych na zamówienie w tej samej cenie i wiekszerj wadze ... biore ponownie CrossRide :)

CrossRide to dobre koła ... stosunkowo popularne da sie złapać same szprychy na portalach aukcyjnych ...

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...