leadeeer Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Cześć! Podczas naprawy mojego roweru wyciągnąłem z kąta garażu stary rower trekkingowy. Wyczyściłem go z kurzu i przyjrzałem się nieco dokładniej. Znalazłem na jego ramie napis "HANDBUILT BY SMITH&CO". Pomyślałem, że warto poszperać w sieci w poszukiwaniu tej ramy. Niestety nic nie znalazłem. Następnym ciekawym elementem jest siodełko marki San Marco Rolls (znalazłem podobne na stronie internetowej: http://www.sellesanmarco.it/it/Vintage/Selle/106/Rolls.html -niestety moje wygląda trochę gorzej). Inne części w tym rowerze również nie są jakimiś no name. Kilka z nich odnalazłem w sieci, innych nie: Korba SHIMANO FC-MT60, zębatka SHIMANO FH-51, mostek KALLOY, piasty SHIMANO DEORE DX HB-M650, przerzutki SHIMANO ST-M075. Innych nazw części nie potrafiłem odszukać. Czy ktoś może ocenić ile wart jest ten rower i czy opłaca się go sprzedawać? Poniżej kilka zdjęć. http://imageshack.us/g/100/dsc1311.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 A chcesz go sprzedać czy tak tylko pytasz? Jeszcze by się przydała fota naklejek na ukośnej rurze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leadeeer Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 A chcesz go sprzedać czy tak tylko pytasz? Jeszcze by się przydała fota naklejek na ukośnej rurze. Jeśli jest coś warty to tak, chcę go sprzedać. Zdjęcie dołączę jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Tak mniej więcej między 300 a 500 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrT Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Mam dla ciebie dwie wiadomosci, dobra i zla. Dobra wiadomoscia jest to ze ten rower jest warty ponad 3 tysiace zlotych. Zla wiadomoscia jest to, ze nikt go od ciebie nie kupi za taka cene. Na zdjeciach widze ze ten rower jest prawie nie uzywany. Podzespoly w nim uzyte to druga najlepsza grupa w hierarchii Shimano (cos jak obecnie Deore XT). Nie podales zadnych informacji o ramie, ale zadna rozsadna firma nie buduje roweru na wysokiej grupie i ramie z rurek kanalizacyjnych. Jezeli bedziesz dbal o ten rower, to moze on sluzyc nawet i 100 lat. Gdybys chcial kupic teraz nowy rower podobnej klasy, to bys musial wydac ponad 3 tysiace zlotych. Jezeli jest to twoj rozmiar, to ja bym go wyremontowali i uzywal, bylby z niego swietny rower turystyczny na dalekie wyprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leadeeer Napisano 20 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Nic nie wiem o ramie, bo zupełnie się na tym nie znam. Nie wiem czy potrafię go odpowiednio wyremontować, ale postaram się. Oczywiście gdyby ktoś zaoferował mi nawet połowę tej ceny, którą wymieniłeś, nie zawahałbym się i go sprzedał. Preferuję rowery górskie. Wielkie dzięki za informacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Jezeli jest to twoj rozmiar, to ja bym go wyremontowali i uzywal, bylby z niego swietny rower turystyczny na dalekie wyprawy. Przychylam się do tej wypowiedzi. Nie sprzedawaj, bez różnicy jakie rowery preferujesz. Za parę lat Ci się odwidzi i będziesz miał pięknego klasyka jakich już się nie robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrT Napisano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Z remontu to linki i pancerze do wymiany. Ewentualnie oddalbym piasty do przesmarowania i regulacji. Na pewno do wymiany sa detki i opony, 20 letnia guma nie jest za bezpieczna do jazdy. Jak chcesz miec gorala, to kup do tego najszersze opony cyclocrossowe jakie zmieszcza sie w tej ramie, zdejmij blotniki i bedziesz mial rower nadajacy sie do jazdy w lekkim terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.