Auditore Napisano 14 Czerwca 2012 Napisano 14 Czerwca 2012 Witam, chciałem się dowiedzieć, czy są jakieś zamienniki oryginalnych bloków do Eggbeater'ów/Candy, które jak wiadomo są dość drogie w porównaniu np. do rozwiązań Shimano. Czy żadne bloki innych producentów nie będą pasować do wyżej wymienionych pedałów? Oryginalne wyglądają tak: Dość podobne do nich są bloki od pedałów Time Atac: I te od Look Quartz: Jak myślicie, czy któreś z nich będą się nadawać do zastosowania z Crank Bros'ami? Ewentualnie gdyby je przyszlifować do bardziej zbliżonego kształtu? Chyba, że macie jakieś dojścia z lepszą ceną niż 70-80zł za oryginały. Z góry dzięki za wszystkie propozycje i odpowiedzi
lukaszwum Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Zadałeś pytanie, na które też szukam odpowiedzi - rozwalają mi się Egg Beatery C, mam w drugim rowerze Egg Beatery 3 i zastanawiam się czy jak kupię pedały Look Quartz to będą kompatybilne z blokami Cranck Brothers. Kolega z drużyny ma Quartze i mogłem wpiąć się moimi butami w jego pedały. Pytanie tylko czy to bezpieczne na dłuższą metę.
Pasiasty Napisano 16 Października 2012 Napisano 16 Października 2012 I jak koledzy? Coś wymyśliliście w tej kwestii? Łukasz, jeździłeś dłużej na tych Quartzach?
topol Napisano 21 Listopada 2012 Napisano 21 Listopada 2012 A ten patent::::::: http://www.sklep.rowery.com.pl/index.php?products=product&prod_id=805 To zamiennik czy nowa wersja starej.
Mod Team safian Napisano 21 Listopada 2012 Mod Team Napisano 21 Listopada 2012 To nie są zamienniki, tylko inna wersja, dostałem kiedyś takie z nowymi Eggbeaterami C. Co lepsze z kolejnymi, które kupiłem były takie same, tylko bez tych bocznych skrzydełek. Premiumów: http://www.crankbrothers.com/accessories_premium_cleat.php nie miałem nigdy W każdym razie będą ok.
lukaszwum Napisano 21 Listopada 2012 Napisano 21 Listopada 2012 I jak koledzy? Coś wymyśliliście w tej kwestii? Łukasz, jeździłeś dłużej na tych Quartzach? Nie jeździłem, bo zregenerowałem zestawem naprawczym trójki, a skrzypienie C okazało się skrzypieniem niedokręconej korby i odpukać Egg Beatery okazały się nie aż tak zawodne jak się na to zanosiło. Swoją drogą w sklepach z łożyskami można kupić łożyska, jakie dają do zestawu naprawczego do trójek. Na łożyskach znajdujących się w pedale są ich symbole techniczne i na to można się orientować. Mnie przykładowo uszczelki jeszcze trzymają więc następna regeneracja trójek będzie łożyskami ze sklepu specjalistycznego i będzie kosztować maksymalnie 30zł, a nie ponad 65. Poza tym, Quartze zostały zastąpione nowym modelem i pewnie jest to nie bez przyczyny, więc bym się w nie nie pchał. Pozdrawiam Michał (nick to nie imię )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.