Skocz do zawartości

[Rama]Uszkodzona rama jak ją naprawić

CytrynaTiaz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem nowy i mam mały problem bo doszło do sporego uszkodzenia ramy w rowerze Unibike Expert 2011 i teraz nie wiem co z tym zrobić jak ją zamaskować jakich preparatów użyć poniżej jest zdjęcie "rys" jak to tak można nazwać i czekam na podpowiedzi osób które miały już z takim czymś doczynienia. Z góry dziękuję za pomoc.

http://img20.imagesh...4/img1277cn.jpg

post-154827-0-54789000-1339702536_thumb.jpg

Napisano

Zakitować potem zapolerować i dobrać odpowiedni lakier i zalakierować potem znów polerka pastą polerską. Trochę będzie z tym zachodu według mnie niewartego.

Napisano

Zakitować potem zapolerować i dobrać odpowiedni lakier i zalakierować potem znów polerka pastą polerską. Trochę będzie z tym zachodu według mnie niewartego.

Jakiś link do tego "kitu" można prosić bo nie mam pojęcia skąd takie coś dostać.

Napisano

Papierem o gradacji 80 to mozesz szlifowac zardzewiałe konstrukcje stalowe.

Jak sie smiga rowerem takie felery to norma ... ja dobrałbtm zaprawke w samochodowym i zamalował.

Zaprawka to lakier :), w buteleczce jak lakier do paznokci, dobry sklep z czesciaim samochodowymi bedzie miał kilkadziesiat kolorow do wyboru.

Zabawa ze szpachlowaniem, lakierowaniem i polerowaniem przy braku umiejetnosci i doswiadczenia nie wyjdzie a u lakiernika tak szarpnie kieszeń że szkoda gadać

Albo kup forumowe naklejki i zaklej :) bedzie zysk 2x ... promujesz forum i rower wyglada jak nalezy...

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...