Skocz do zawartości

[rower] Legend za 80euro - czy będzie dobry do jazdy miastem?

Efes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc,

jeden gosc sprzedaje taki rower za 80 euro. U nas w pracy kilka ludzi przyjezdzaja rowerami, mysle ze przydal by mi sie. 4 km w jedna strone dziennie to chyba takiego sprzetu wystarczy, no nie?

IMG_20120530_185414.jpg

IMG_20120530_185427.jpg

IMG_20120530_185437.jpg

IMG_20120530_185444.jpg

Napisano

Osobiście nie wziąłbym go nawet gdyby ktoś mi doplacil.

poprosze o wytlumaczenie, bo w ogole sie na tym nie znam.

czemu?

Napisano

W mojej opinii nie wart. Po pierwsze - do miasta nie potrzebujesz kompletnie podwójnie amortyzowanego roweru MTB. Siła Twojego pedałowania, zamiast w napędzanie roweru będzie szła w "pompowanie" tegóż tandetnego amortyzatora. Po drugie - ten "rower" to zbiór części o bardzo niskiej jakości, łamliwe plastikowe elementy, pedały itd, tandetne hamulce tarczowe - ryzyko awarii jest bardzo duże, problemy z regulacją itp., bardzo prawdopodobne. Polecam przejrzenie obecnych na tym forum tematów o tzw. "makrokeszach". Jeśli potrzebujesz roweru do miasta, na dojazdy do pracy, kup używany, solidny rower miejski, coś w stylu holendra, ewentualnie nawet coś w stylu naszych niezniszczalnych składaków Wigry-3. Nie wiem jak ceny na zachodzie, ale w Polsce tego typu używany rower można spokojnie kupić nawet taniej niż te 80 euro, a będzie służył znacznie lepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...