Gość polakmały Napisano 23 Marca 2006 Napisano 23 Marca 2006 Witam, Mam pytanie do Was szanowna społecznościo forumrowerowego Posiadam Hayesy MX2 i zamierzam kupic nixona HEX qr20. Czy bede potrzebowal adaptera? Aktualnie posiadam tarcze 160mm i czy bedzie problem z zainstalowaniem hamulca do tego amortyzatora? poZdrawiam:)
bajuwookierun Napisano 25 Marca 2006 Napisano 25 Marca 2006 nixon to manitou...zawsze jest problem:) nie no a tak serio wydaje mi się że w przypadku hayesa i manitou nie jest to problem. nawet tarcze 203 można załadować na zwykłych śrubach bo mocowania są w tej samej płaszczyźnie co dziurki w zacisku. czyli walisz śruby. tylko do 203 potrzeba mooocnych śrub...moje się wyginały po paru dniach. myślę że z tarczą nawet 160 też tak może być. poza tym dochodzi problem regulacji. wkręcasz dość długie śrbuby - podkładki. Trzeba nałożyć na całą długość śruby bo się połamią. I dokręcać całą śrubę jak już ustawisz zacisk...wtedy znowu się przybliża...i znowu trzeba ustawiać...i tak wkoło. Ale do zrobienia bo jeździłem tak pół sezonu. Chyba że ośka qr coś zmienia to wszystko co napisałem wyżej to bzdura:) Pozdrawiam
Schwefel Napisano 25 Marca 2006 Napisano 25 Marca 2006 Te MX'y będzie mógł założyć bez dodatkowych adapterów, tylko musisz zdjąć adapter który używałeś do starego amorka. Co do tej tarczy 203mm to jakoś nie chce mi się wierzyć, że nie daje się adaptera żeby wyrównał większą odległość zacisku od golenii. Na samych śrubach to to luzy złapie w 5min. Wydaje mi się że gdzieć widziałem właśnie taki adapter.
bajuwookierun Napisano 26 Marca 2006 Napisano 26 Marca 2006 daje się adapter:) ja mam taki już teraz. wcale nie powiedziałem że nie. No i śrubki też się gną ale nie tak od razu:) Teraz mam do 203 adapter. Pozdrawiam
Gość Gość Napisano 28 Marca 2006 Napisano 28 Marca 2006 ok dziekuje Panowie:) pozdrawiam, udanego sezonu
Kondari Napisano 17 Maja 2006 Napisano 17 Maja 2006 bajuwookierun gdzie kupiłeś adapter na 203mm? i za ile można wiedzieć?
bajuwookierun Napisano 18 Maja 2006 Napisano 18 Maja 2006 W sklepie w Warszawie. Ul. Grochowska ileś tam na samym początku w każdym razie w Wheelerze. Zapłaciłem za Avidowski 35 złotych. Hayesowy kosztował 60. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.