Piotrek111 Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Witam Chciałbym przedstawić mój projekt powstały w maju. Rower na ramie KTM odkupionej od kolegi z forum. Koszt ~ 600zł. Połowę gratów miałem. Rama -KTM 19,7 cala alu (szukałem w necie i podchodzi ona pod ramę "KTM Turyn elite" ) Mostek - Bulls 80 mm. Siodło- Selle Royal Mach Widelec- Sr Suntour XCM v3 HLO Stery- Zintegrowane Accent Hb10 Sztyca- Uno Kierownica - Zoom Chwyty- no name (na chwile) Pedały- VP/ Tworzywo Manetki - Shimano ST-EF 50 Przerzutka przód - Shimano TX50 Przerzutka tył - Shimano Acera M 360 Hamulce- zacisk Alhonga ( klocki spiekane) tarcze- Alhonga Kaseta- Shimano HG-30 Łańcuch- KMC Korba - Shimnao Turney M171 + osłona Suport- TH / 7420ST-S / ŁOŻYSKA MASZYNOWE / PODWÓJNE USZCZELNIENIE Koła- Na piastach PROMAX, disc, szprychy Richman Opony- Kenda Dętki - Kenda Waga- 11, 3 kg. W przyszłości zamiar wymiany widelca. Zdjęcia https://picasaweb.google.com/117196751800073289533/14Czerwca2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danielasty Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 O hamulcach ryde można mówić wiele, ale na pewno nie że są słabe. Kup Motorex Brake Cleaner- bądź coś w ten deseń do odtłuszczania hamulców tarczowych (najlepiej do motocykli) choć osobiście odtłuszczam jakimś do tarczówek w samochodach z CPNu za 10zł. Tarcze kup HS1 bądź SLX'y Shimanowskie. Tarcze Hayesa są średnie- choć od biedy też mogą być. Zamontuj, wyreguluj zacisk spryskaj obficie odtłuszczaczem tarcze i zacisk wewnątrz. Zjedź parę małych parę razy z wzniesień i masz pełną (niemałą) moc Ryde'a. Ogółem tez kupiłem taki odtłuszczacz do tarcz w sprayu za 15zł i nic. może lekko pomogło ale to nie to nadal. Ale czy aby na pewno tyle aż tarcza daje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nevermore Napisano 19 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Owszem, tarcza dużo daje i jeśli nie masz zatłuszczonych/zapowietrzonych hebli to na pewno wina tarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek111 Napisano 22 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Na Alhongi nie narzekam. Siła hamowania w sam raz jak na moje wymagania. / trochę zjazdów z górek/ na prostej też dają radę dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Piotrek111
Witam
Chciałbym przedstawić mój projekt powstały w maju. Rower na ramie KTM odkupionej od kolegi z forum. Koszt ~ 600zł. Połowę gratów miałem.
Rama -KTM 19,7 cala alu (szukałem w necie i podchodzi ona pod ramę "KTM Turyn elite" )
Mostek - Bulls 80 mm.
Siodło- Selle Royal Mach
Widelec- Sr Suntour XCM v3 HLO
Stery- Zintegrowane Accent Hb10
Sztyca- Uno
Kierownica - Zoom
Chwyty- no name (na chwile)
Pedały- VP/ Tworzywo
Manetki - Shimano ST-EF 50
Przerzutka przód - Shimano TX50
Przerzutka tył - Shimano Acera M 360
Hamulce- zacisk Alhonga ( klocki spiekane) tarcze- Alhonga
Kaseta- Shimano HG-30
Łańcuch- KMC
Korba - Shimnao Turney M171 + osłona
Suport- TH / 7420ST-S / ŁOŻYSKA MASZYNOWE / PODWÓJNE USZCZELNIENIE
Koła- Na piastach PROMAX, disc, szprychy Richman
Opony- Kenda
Dętki - Kenda
Waga- 11, 3 kg.
W przyszłości zamiar wymiany widelca.
Zdjęcia https://picasaweb.google.com/117196751800073289533/14Czerwca2012
28 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.