bike5 Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Tak jak w temacie...chciałbym skrócić przedni przewód z płynem hydrailicznym do hamulca tarczowego..Przewód jest zdecydowanie zbyt długi ( musze go podklejac do widelca bo co chwila ociera)...jak sie do tego zabrać ? Pytam bo od niedawna mam Traczówki wczesniej V-brakee... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbmsport Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Tak jak w temacie...chciałbym skrócić przedni przewód z płynem hydrailicznym do hamulca tarczowego..Przewód jest zdecydowanie zbyt długi ( musze go podklejac do widelca bo co chwila ociera)...jak sie do tego zabrać ? Pytam bo od niedawna mam Traczówki wczesniej V-brakee... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Prawie na pewno zapowietrzysz klamke, wiec zanim sie tego podejmiesz poczytaj na temat odpowietrzania w twoim hamulcu lub oddaj ludziom co wiedza co robią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Jeśli nigdy tego nie robiłeś, nie masz narzędzi i doświadczenia do daj to zrobić w sklepie rowerowy. Koszt około 20zł. To nie jest mechaniczna tarczówka, gdzie po prostu ucinasz pancerz i linkę i montujesz na nowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruber69 Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Kolego ale napisz jaki konkretnie model hamulca. Nie jest to wbrew pozorom trudne tylko trzeba się przygotować. zdarza się, że potrzebna jest nowa oliwka no i po wszystkim odpowietrzanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 14 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 http://www.forumrowerowe.org/topic/56088-skracanie-przewodu-hydraulicznego-jak/ samemu można bezproblemowo ogarnąć, nic trudnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruber69 Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Znalazłem link według którego ja skracałem. Po angielsku i co prawda do przewodu w oplocie ale za to bardzo dokładnie. Powinno pasować do większości przewodów LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.