Skocz do zawartości

[rama] M czy L przy wzroście 168 cm

aga9788

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Przymierzam się do kupna roweru Kross Evado 1.0. 2012 r. damkę. Mam 168 cm wzrostu. Która rama będzie dla mnie lepsza: M czy L?

Jeździłam w sklepie na M, ale nie mam porównania z L-ką. Jednak mam wątpliwości, że może być ona za duża.

Napisano

Raczej co poleca sprzedawca ;) bo producent to poleci wszystko co produkuje :D

Moim zdaniem też M , dla kobiet M-ki są jeszcze mniejsze niż męskie, więc powinno być OK, S-ka może być mała

Napisano

Ci którzy proponują S wiedzą wogóle o jaki rower chodzi ?, sprawdzili że takiego rozmiaru nie ma ? czy tylko piszą żeby nabić posty ?

Jeśli chodzi o wersję damską to rozmiar M.

Napisano

No właśnie chodzi o to, że w tym modelu jest tylko M i L.

Na M-ce miałam przyjemność się kawałek przejechać i była o.k. Tak więc pewnie zostanie M.

Napisano

Biorąc pod uwagę, że to rower crossowy rozmiar M będzie optymalny, S jeśli by był to dla kogoś o wzroście 1,5 m ;) a rozmiar L jest dla osoby powyżej 1,75 m.

Tak naprawdę te ramy różnią się w praktyce tylko długością rury podsiodłowej pozostałe wymiary mają niewielką różnicę, więc na rowerze L czuła byś się podobnie tylko nie mogła byś tak nisko opuścić siodełka .

Napisano

Witam

Też jestem niskiego wzrostu i proponuję wybrać rozmar M. L jest dla osób powyżej 178 cm. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

Pozdrawiam

Monia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...