shakiroMERIDA Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 Witam. Ostatnio po jeździe w błotnistym terenie, umyłem rower ( woda+ szampon samochodowy, lekkie płukanie szlaufem). Naoliwiłem łańcuch i zastanawia mie jedna rzecz. Czy przerzutki też należy nasmarować ? Np. sprężyna w tylniej przerzutce .
seraph Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 Nie zaszkodzi np. jako też zabezpieczenie przed korozja. Sprężyna w miejscu zamocowania pracuję, więc smarowanie jest wskazane.
Obes Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 Wszędzie tam gdzie są sworznie wypada co jakiś czas zakropić olejem, potem przerzutkę dokładnie wytrzeć.
Wazaa Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 Nie pomijaj kółek w wózku. Też mają łożyska i odrobina oliwy jest konieczna.
Mod Team Puklus Napisano 14 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 14 Czerwca 2012 Ja nie smaruje przerzutek ale tez ich nie myję. zajropienie na sworzniach moze spowodować osadzanie sie pyłu co nie będzie korzystne ale każdy robi jak lubi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.