Skocz do zawartości

[rama dirt/street] Dartmoor Two6Player 09' vs 11'

reventos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam rower do dirtu i planuję zmienić ramę na dartmoor'a T6P. W internecie znalazłem nową T6P ale z 09' za 330zł i nie wiem czy ją kupić czy T6P 2011r za ok.500zł. NIe mogłem znaleźć informacji o tym starszym modelu i dlatego pisze, bo nie wiem jaka jest różnica między tą 09' a 11' i chciałbym się dowiedzieć. Jak jest z wytrzymałością obu ram, czym się róznią w praktyce?? Proszę o pisanie informacji jeżeli coś wiecie, najlepiej jak by ktoś miał do czynienia z obiema ramkami i porównał. Poprostu nie wiem czy poczekać i kupić nowszą droższą, czy tańszą starszą. Do ramy będzie amorek RST Space Jump 100mm. Piszcie co wiecie. Z góry dzięki

Napisano

jak Dartmoora t6p to TEGO

chociaż widziałem nie jedną ramę darta w kawałkach (pęknięcia i szczególnie główki niechętnie trzymają się ramy :D )

mój kolega miał kilka lat temu Dartchu*a t6p i skoczył z hopki i przy lądowaniu poszła mu główka

jak brać coś pod amor to najlepiej NS'a

Napisano

jak Dartmoora t6p to TEGO

chociaż widziałem nie jedną ramę darta w kawałkach (pęknięcia i szczególnie główki niechętnie trzymają się ramy :D )

mój kolega miał kilka lat temu Dartchu*a t6p i skoczył z hopki i przy lądowaniu poszła mu główka

jak brać coś pod amor to najlepiej NS'a

Chcę ramu alu, a wszystkie inne są z Cr-Mo. Chyba, że kona Cowan na którą mnie nie stać lub specialized P1 lub 2 albo 3

Napisano

Kumpel ma taką ramę, nie wiem który rocznik, ale coś koło 2010. Bunny Hopy to robi samo, rama bardzo krótka, zwrotna, skoczna. Szukałbym jak najnowszych modeli, przeważnie są lżejsze i lepsze. Tylko, że jest jedna święta zasada, rama alu musi mieć amortyzator. Czasem ludzie do alu dawali sztywne widły stalowe i się dziwili, że główka pęka...

Napisano

Kumpel ma taką ramę, nie wiem który rocznik, ale coś koło 2010. Bunny Hopy to robi samo, rama bardzo krótka, zwrotna, skoczna. Szukałbym jak najnowszych modeli, przeważnie są lżejsze i lepsze. Tylko, że jest jedna święta zasada, rama alu musi mieć amortyzator. Czasem ludzie do alu dawali sztywne widły stalowe i się dziwili, że główka pęka...

Mi by było ciężko na dircie bez amora, dla mnie to jest oczywiste :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...