Skocz do zawartości

[Warszawa i okolice] Trasa MTB po lesie, gdzie?

qjot23

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Chętnie dokleiłbym się do kogoś wybierającego się w jakieś ciekawe trasy z przewyższeniami, w szczególności wspominane Szlaki Mazowieckiego Parku Krajobrazowego i KPN.

Sam mogę zaproponować pokazanie tras w Lasku Bielańskim, który zjeździłem już do znudzenia albo trening na fortach Bema.

Pozdr. ;)

Ja wrócę do początku tematu bo się trochę oftop zrobił i zareklamuję Kabaty :)

Wcale nie jest tam tak płasko, jakby się mogło wydawać. Owszem, płasko jest na głównych ścieżkach ale wystarczy trochę odbić w mniej uczęszczane rejony i można natrafić np. na wąwóz, świetne podjazdy, bardzo trudne, techniczne zjazdy (na jednym się w zeszłym roku kumpel połamał), trialowe ścieżki, hopki i inne atrakcje. W pobliżu jest też górka "Kazurka" z małą trasą zjazdową z hopkami i bandami oraz bardzo trudny technicznie rezerwat Skarpa Ursynowska.

Jak ktoś chce spróbować to w środy o 18:00 przy stacji Metra Kabaty zbiera się grupa wspólnie trenująca - w zeszłych latach treningi były prowadzone przez Błażeja Maresza z WKK, pod patronatem BGŻ Kocham Rower. W tym roku treningi prowadzone są charytatywnie bo się sponsor wycofał - ale są. Za co zresztą serdecznie dziękuje Błażejowi i innym prowadzącym :)

Na treningach zarówno coś dla zaawansowanych jak i początkujących można znaleźć. Niektóre są trudne, niektóre łatwe, poziom jest zróżnicowany. Oczywiście można mieć niefart i trafić na dzień kiedy jedziemy na szosę... ;) ale trasy szosowe w okolicy też są fajne :)

Wracając do tematu - zrobiłem kiedyś taką listę, niestety jest bardzo ogólna i trzeba dopytywać się szczegółów:

Warszawa:

Okolice:

• Wisła na poludnie
  • Swider
  • Kampinoski ogolnie
  • Szczebel (Kampinoski)
  • Lasy Chojnowskie (Konstancin-Jeziorna)
  • szlaki w lasach Józefowa, Emowa, Otwocka, Wiązownej (+Mienia)
  • Góra Lotnika
  • Lasy Drewnickie (singletracki na grzbietach)
  • Kobyłka przy stacji PKP "kacze doły"
  • rzeka Mienia (dopływ Świdra) (wzdłuż jej południowego brzegu od mostu na drodze 721 prawie do Wiązownej) [singletrack]
  • Macierowskie Góry
  • single kolo amfiteatru w Powsinie
  • Wiazowna - Gora Sobotow

Bardzo blisko Bielan, niedaleko Wóycickiego:

Link jest za długi, nie wiem jak zrobić, żeby działał. Ale wystarczy skopiować i wkleić do paska adresu.

Od tego miejsca ścieżka na północny zachód , pod górkę. Na szczycie górki zaczyna się fajny singiel, około 1,5km, prowadzi w okolice Dąbrowy. Blisko, a singiel jak nie z Mazowsza :)

O, link już działa :D

https://maps.google.pl/maps?q=52%C2%B018'30.83%22N+20%C2%B054'19.79%22E&hl=pl&ie=UTF8&hnear=0x471ec9fbbe0dcf4d:0xe0a4e601c0d99a1c,%2B52%C2%B0+18'+31.59%22,+%2B20%C2%B0+54'+23.09%22&gl=pl&t=h&z=15

Bardzo blisko Bielan, niedaleko Wóycickiego.

Od tego miejsca ścieżka na północny zachód , pod górkę. Na szczycie górki zaczyna się fajny singiel, około 1,5km, prowadzi w okolice Dąbrowy. Blisko, a singiel jak nie z Mazowsza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...