anet Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Sol poranne godziny odpowiadaja mi jak najbardziej, wiekszy problem z terminem, raczej się nie wyrobie na 23, a 2 lipca lub 22 czerwca ktoś pisze się na dłuższą wycieczkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter1990 Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Sol poranne godziny odpowiadaja mi jak najbardziej, wiekszy problem z terminem, raczej się nie wyrobie na 23, a 2 lipca lub 22 czerwca ktoś pisze się na dłuższą wycieczkę? Jak już pisałem to 2 lipca jestem wolny tzw będę po sesji więc jak najbardziej jestem chętny czy ktoś jeszcze będzie chętny?. Ja niestety 22 czerwca odpadam :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joytas Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Sol poranne godziny odpowiadaja mi jak najbardziej, wiekszy problem z terminem, raczej się nie wyrobie na 23, a 2 lipca lub 22 czerwca ktoś pisze się na dłuższą wycieczkę? 22 czerwca po godzinie 14 nie ma problemu bo wtedy prace kończę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 U mnie dni robocze odpadają - przez robotę. Tj. odpadają w przyzwoitych godzinach, bo owszem kręcę, ale wieczorami i nocą. Tak więc jeżeli w grę wchodzi dłuższy wypad to tylko weekend i również o nieprzyzwoitej porze, tyle że dla odmiany rano. Nie musi być koniecznie 23, w zapasie jest jeszcze 24, ewentualnie kolejne weekendy. MPK tak czy inaczej sterczy już w kalendarzu na przyszły weekend, więc jakby co zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joytas Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 U mnie dni robocze odpadają - przez robotę. Tj. odpadają w przyzwoitych godzinach, bo owszem kręcę, ale wieczorami i nocą. Tak więc jeżeli w grę wchodzi dłuższy wypad to tylko weekend i również o nieprzyzwoitej porze, tyle że dla odmiany rano. Nie musi być koniecznie 23, w zapasie jest jeszcze 24, ewentualnie kolejne weekendy. MPK tak czy inaczej sterczy już w kalendarzu na przyszły weekend, więc jakby co zapraszam. To ja na 23 z miłą chęcią się piszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paszczaq Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 U mnie dni robocze odpadają - przez robotę. Tj. odpadają w przyzwoitych godzinach, bo owszem kręcę, ale wieczorami i nocą. No to cieszę się że nie jestem sam A w jakich okolicach kręcisz wieczorami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 A to różnie. Mieszkam na Ochocie i jeżeli chcę zrobić dystans to dobijam do Ursynowa i wracam. A jeżeli się urobić, ewentualnie pocieszyć paszczę, to wbijam na górkę Szczęśliwicką, Moczydło, Fort Bema, Agrykolę itp. Nie ma reguły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paszczaq Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 @Sol; dzięki, bo właśnie szukam sobie miejscówek na krótkie 2-3h kręcenie po pracy. I z pragi płd to często albo Bielan, albo Kabaty, ale już mi się przejadły więc szukam inspiracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anet Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Sol też się kręcę po tych okolicach, ale o Agkrykoli jeszcze nie słyszałam, gdzie to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 @Sol; dzięki, bo właśnie szukam sobie miejscówek na krótkie 2-3h kręcenie po pracy. I z pragi płd to często albo Bielan, albo Kabaty, ale już mi się przejadły więc szukam inspiracji Z pragi południe to chyba lepiej wyjdzie Tobie dojazd do MPK niż Bielańskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasica1982 Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Z pragi południe to chyba lepiej wyjdzie Tobie dojazd do MPK niż Bielańskiego. Czasami lepiej jest pojechać na drugi koniec miasta. Kiedyś mieszkałem na Jelonkach i miałem do dyspozycji szosy o znikomym natężeniu ruchu (w stronę Leszna), ale przeprowadziłem się na Pragę i wiele miesięcy zajęło zanim opracowałem nową trasę treningową. Szukałem takiej aby nie było nudno (jeśli okrążenia to maksymalnie długie), bez hamowania (brak świateł i minimum skrzyżowań równorzędnych), bezpiecznie (ulice tylko osiedlowe a drogi pieszo-rowerowe bardzo szerokie) oraz abym dał radę wrócić do domu już po zmroku (a jeżdżę bez lampek). No i znalazłem: http://www.lasica.hostdmk.net/20120515/trasa.html Kółko po Kabatach ma równo 10 km, jedzie się prawie jak po szosie a hamować nie trzeba nawet na zakrętach bo cały czas jest szeroko na 4 metry. Latem gęste korony drzew chronią przed słońcem, jak zacznie lać to co kilka km jest wiata, zaś gdy skończy się woda w bidonie to można podskoczyć do ujęcia w Powsinie. Do tego nikt nie ma prawa mnie przegonić bo to w całości droga pieszo-rowerowa :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Sol też się kręcę po tych okolicach, ale o Agkrykoli jeszcze nie słyszałam, gdzie to? Przy al. Ujazdowskich, popularne miejsce do kręcenia podjazdów (w części asfaltowej) i mniej popularne do robienia techniki (schodki i zjazd przy wiadukcie). http://maps.google.pl/maps?q=warszawa&hl=pl&ll=52.21871,21.025611&spn=0.005745,0.016512&geocode=+&hnear=Warszawa,+Mazowieckie&t=m&z=17&layer=c&cbll=52.218703,21.025489&panoid=3LtKC8bhbFECbCmbj9GXzw&cbp=12,99.37,,0,0 Stamtąd często przelatuję do parku Rydza-Śmigłego gdzie jest kilka fajnych podjazdów i singielków. W ogóle myślę nad opracowaniem jakiejś trasy city trail/AM, bo Wwa wbrew pozorom ma parę fajnych miejsc do odwiedzenia, tyle że są cholernie rozstrzelone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paszczaq Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 No i znalazłem: http://www.lasica.ho...0515/trasa.html Dzięki!!!! Widzę że kolega z Grochowa ja obecnie Gocław nad jeziorkiem - Balaton Ja na Kabaty docieram: http://www.sports-tracker.com/#/workout/paszczaq/7ud6q3j24ue25gkl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasica1982 Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Ja na Kabaty docieram: Sports Tracker Dojazd ścieżkami rowerowymi ma jedną duża wadę i jedną mniejszą. Duża - masa świateł i wymuszonych postojów. Mniejsza - większy dystans (ścieżką wzdłuż Sobieskiego jest dłużej o 3,5 km niż przez Siekierki). Polecam spróbować mojej wersji - jedyne światła są na skrzyżowaniu Przyczółkowej i Wilanowskiej. Znalazłem nawet cwany sposób by w obydwie strony jedynie raz mogło mnie złapać czerwone :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paszczaq Napisano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Dojazd ścieżkami rowerowymi ma jedną duża wadę i jedną mniejszą. Duża - masa świateł i wymuszonych postojów. Mniejsza - większy dystans (ścieżką wzdłuż Sobieskiego jest dłużej o 3,5 km niż przez Siekierki). Dzisiaj jak pogoda nie zrobi brzydkiego psikusa postaram się stestować twoją trasę. No i oczwywiście masz rację co do wad ścieżek rowerowych...ale leniwy byłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anet Napisano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Jak tam panowie była wycieczka do MPK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joytas Napisano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Jak tam panowie była wycieczka do MPK? Dopiero chyba za tydzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Otóż to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anet Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 no ta... porypały mi się weekendy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 18 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Hej, jeżeli chcecie się umawiać postarajcie się pisać tu: http://www.forumrowerowe.org/topic/99510-warszawa-codzienne-ustawki-wspolne-jazdy/ niektórzy mają subskrypcję tamtego tematu, tego nie i nie widzą odpowiedzi Swoją drogą można zrobić jakiś spis ciekawych tras MTB w Warszawie i okolicach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anet Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Swoją drogą można zrobić jakiś spis ciekawych tras MTB w Warszawie i okolicach czekam z niecierpliwością na taką listę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter1990 Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Mógłbym się tym zająć,ale niestety nie mam na to czasu,ale chęci są . W tą niedzielę jadę nad Świder jedzie ktoś?Tylko ostrzegam tempo rekreacyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anet Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 o której godzinie planujesz wyjechać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter1990 Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 o której godzinie planujesz wyjechać? Heh jak wstanę..A tak na poważnie to nie wiem jeszcze,ale tak o 10-00 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Wiem że nie na temat ale... Adam Czy będzie kiedyś dostepna na tym forum opcja ignoruj?(-:Wiesz co mam na myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.