Skocz do zawartości

[Warszawa i okolice] Trasa MTB po lesie, gdzie?

qjot23

Rekomendowane odpowiedzi

Sol poranne godziny odpowiadaja mi jak najbardziej, wiekszy problem z terminem, raczej się nie wyrobie na 23, a 2 lipca lub 22 czerwca ktoś pisze się na dłuższą wycieczkę?

Jak już pisałem to 2 lipca jestem wolny tzw będę po sesji :) więc jak najbardziej jestem chętny czy ktoś jeszcze będzie chętny?. Ja niestety 22 czerwca odpadam :/

Sol poranne godziny odpowiadaja mi jak najbardziej, wiekszy problem z terminem, raczej się nie wyrobie na 23, a 2 lipca lub 22 czerwca ktoś pisze się na dłuższą wycieczkę?

22 czerwca po godzinie 14 nie ma problemu bo wtedy prace kończę

U mnie dni robocze odpadają - przez robotę. Tj. odpadają w przyzwoitych godzinach, bo owszem kręcę, ale wieczorami i nocą.

Tak więc jeżeli w grę wchodzi dłuższy wypad to tylko weekend i również o nieprzyzwoitej porze, tyle że dla odmiany rano.

Nie musi być koniecznie 23, w zapasie jest jeszcze 24, ewentualnie kolejne weekendy.

MPK tak czy inaczej sterczy już w kalendarzu na przyszły weekend, więc jakby co zapraszam.

U mnie dni robocze odpadają - przez robotę. Tj. odpadają w przyzwoitych godzinach, bo owszem kręcę, ale wieczorami i nocą.

Tak więc jeżeli w grę wchodzi dłuższy wypad to tylko weekend i również o nieprzyzwoitej porze, tyle że dla odmiany rano.

Nie musi być koniecznie 23, w zapasie jest jeszcze 24, ewentualnie kolejne weekendy.

MPK tak czy inaczej sterczy już w kalendarzu na przyszły weekend, więc jakby co zapraszam.

To ja na 23 z miłą chęcią się piszę :)

@Sol; dzięki, bo właśnie szukam sobie miejscówek na krótkie 2-3h kręcenie po pracy. I z pragi płd to często albo Bielan, albo Kabaty, ale już mi się przejadły więc szukam inspiracji :)

Z pragi południe to chyba lepiej wyjdzie Tobie dojazd do MPK niż Bielańskiego.

Z pragi południe to chyba lepiej wyjdzie Tobie dojazd do MPK niż Bielańskiego.

Czasami lepiej jest pojechać na drugi koniec miasta. Kiedyś mieszkałem na Jelonkach i miałem do dyspozycji szosy o znikomym natężeniu ruchu (w stronę Leszna), ale przeprowadziłem się na Pragę i wiele miesięcy zajęło zanim opracowałem nową trasę treningową. Szukałem takiej aby nie było nudno (jeśli okrążenia to maksymalnie długie), bez hamowania (brak świateł i minimum skrzyżowań równorzędnych), bezpiecznie (ulice tylko osiedlowe a drogi pieszo-rowerowe bardzo szerokie) oraz abym dał radę wrócić do domu już po zmroku (a jeżdżę bez lampek).

No i znalazłem: http://www.lasica.hostdmk.net/20120515/trasa.html

Kółko po Kabatach ma równo 10 km, jedzie się prawie jak po szosie a hamować nie trzeba nawet na zakrętach bo cały czas jest szeroko na 4 metry. Latem gęste korony drzew chronią przed słońcem, jak zacznie lać to co kilka km jest wiata, zaś gdy skończy się woda w bidonie to można podskoczyć do ujęcia w Powsinie. Do tego nikt nie ma prawa mnie przegonić bo to w całości droga pieszo-rowerowa :-)

Sol też się kręcę po tych okolicach, ale o Agkrykoli jeszcze nie słyszałam, gdzie to?

Przy al. Ujazdowskich, popularne miejsce do kręcenia podjazdów (w części asfaltowej) i mniej popularne do robienia techniki (schodki i zjazd przy wiadukcie).

http://maps.google.pl/maps?q=warszawa&hl=pl&ll=52.21871,21.025611&spn=0.005745,0.016512&geocode=+&hnear=Warszawa,+Mazowieckie&t=m&z=17&layer=c&cbll=52.218703,21.025489&panoid=3LtKC8bhbFECbCmbj9GXzw&cbp=12,99.37,,0,0

Stamtąd często przelatuję do parku Rydza-Śmigłego gdzie jest kilka fajnych podjazdów i singielków.

W ogóle myślę nad opracowaniem jakiejś trasy city trail/AM, bo Wwa wbrew pozorom ma parę fajnych miejsc do odwiedzenia, tyle że są cholernie rozstrzelone.

Ja na Kabaty docieram: Sports Tracker

Dojazd ścieżkami rowerowymi ma jedną duża wadę i jedną mniejszą. Duża - masa świateł i wymuszonych postojów. Mniejsza - większy dystans (ścieżką wzdłuż Sobieskiego jest dłużej o 3,5 km niż przez Siekierki). Polecam spróbować mojej wersji - jedyne światła są na skrzyżowaniu Przyczółkowej i Wilanowskiej. Znalazłem nawet cwany sposób by w obydwie strony jedynie raz mogło mnie złapać czerwone :-)

Dojazd ścieżkami rowerowymi ma jedną duża wadę i jedną mniejszą. Duża - masa świateł i wymuszonych postojów. Mniejsza - większy dystans (ścieżką wzdłuż Sobieskiego jest dłużej o 3,5 km niż przez Siekierki).

Dzisiaj jak pogoda nie zrobi brzydkiego psikusa postaram się stestować twoją trasę. No i oczwywiście masz rację co do wad ścieżek rowerowych...ale leniwy byłem :P

• Mod Team

Hej,

jeżeli chcecie się umawiać postarajcie się pisać tu: http://www.forumrowerowe.org/topic/99510-warszawa-codzienne-ustawki-wspolne-jazdy/

niektórzy mają subskrypcję tamtego tematu, tego nie i nie widzą odpowiedzi :)

Swoją drogą można zrobić jakiś spis ciekawych tras MTB w Warszawie i okolicach ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...