qjot23 Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 Hej, Czy w okolicy Warszawy można gdzieś pośmigać bardziej w "górskim" stylu? Chodzi mi generalnie o jakąś trasę z podjazdami, zjazdami. Najchętniej w lesie i po korzeniach. Chciałbym się trochę zmęczyć na podjazdach, ale też spróbować ciekawych zjazdów. Możecie coś polecić?
paszczaq Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 Kilka podobnych wątków już się przez forum przewinęło i to co udało mi się wyłuskać to: 1/ Szlaki Mazowieckiego Parku Krajobrazowego - okolice Świdra itp (polecam mapę i tam sobie obczaić co i gdzie) 2/ KPN i jego okolice 3/ Od biedy można się zmęczyć przy odrobinie chęci w lasku Bielańskim 4/ Kabaty raczej płaskie Tyle z głowy
qjot23 Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Napisano 13 Czerwca 2012 Dzieki. Muszę KPN sprawdzić. Wstyd, że jeszcze tam nie jeździłem.
paszczaq Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 Dzieki. Muszę KPN sprawdzić. Wstyd, że jeszcze tam nie jeździłem. Też tak miałem do niedawna. Ale w końcu odważyłem się przetestować szlak z lasu bielańskiego i bylo naprawdę warto! Jedyny minus dla mnie to fakt że muszę tam najpierw 20km rozgrzewkę sobie zrobić zanim dotrę W każdym razie polecam jakąś mapę, dzięki czemu łatwiej się będzie po nim poruszać. A tras/szlaków starczy na długo. K.
anet Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 Ale w końcu odważyłem się przetestować szlak z lasu bielańskiego i bylo naprawdę warto! hej paszczaq możesz mi zdradzić o który konkretnie szlak Ci chodzi?
Sol Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 @qjot - jest tego trochę. Ja najbardziej lubię singiel po wydmie Szczeblówiec z Górek w kierunku Dąbrówki, Szczeblem czasem zwany. Można do niego dojechać czerwonym z Roztoki, który też ma sporo momentów górskich. Jak ktoś się uprze to zrobi w tamtych okolicach tak konkretny dystans jak i konkretne (jak na nasze wyprasowane okolice) przewyższenie. Fajny jest też singiel od kamienia Piłsudskiego (Wesoła) w kierunku Starej Miłosnej. E: Co do Bielana, to ma parę fragmentów. Można np. pociąć od dębu przy seminarium w dół, bodaj niebieskim. Można pojechać Dewajtis do Marymonckiej. Jakieś 100 m przed skrzyżowaniem trzeba wbić w lewo w las, przejechać mostek, krótki podjazd, po czym w lewo. Jedzie się przez ok. kilometr w górę i w dół, fajnie - tylko krótko. Sry za ogólniki, ale rzadko tam bywam, a jeżeli już to nocą.
anet Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 Ostatnio byłam na szczeblu, może wykończyć ta trasa Możesz podać wiecej szczegółów jak dojechać do traski na Wesołej?
bobiik Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 4/ Kabaty raczej płaskie Chyba te Kabaty to raczej ze słyszenia płaskie. Byś się zdziwił jakie są tam trasy(-: Szczebel jak najbardziej godny polecenia. Jeżeli bedziecie tam w grupie to uczulam na zachowanie większych odległości między sobą Ostatnio nie zakończyło się zbyt szczęśliwie.
Sol Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 Ostatnio byłam na szczeblu, może wykończyć ta trasa Możesz podać wiecej szczegółów jak dojechać do traski na Wesołej? Ależ of koz Jagiellonka. Bar - Mapy Google Wbijasz w pkt A - od razu na fajny podjazd. W pkt. B masz kamień, od niego jedziesz na wschód (prosto przed siebie, mając kamień i schodki po lewej). W którymś momencie powinnaś dotrzeć do pkt. C, jest tam usypana fajna traska. Niby grawitacyjna, ale da się ją zrobić na sztywniaku. O ile pamiętam trasa po części pokrywa się z zielonym, ale lepszym punktem odniesienia są znaki brązowego szlaku rowerowego. Ale tych nie znajdziesz na mapie, są tylko na drzewach. @bobiik - a co, ktoś rozbił kinola?
paszczaq Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 hej paszczaq możesz mi zdradzić o który konkretnie szlak Ci chodzi? Pomijając moje odbicie do Parku Młocińskiego to wygląda tak: http://www.sports-tracker.com/#/workout/paszczaq/6a294dgkecs2q1d7 A ogólnie to ja zwykle jadę ścieżką od strony kępy potockiej, wjeżdżam asfaltem na górę na wysokości kościoła i tam jest po prawej taki "taras widokowy" i jakoś z niego jest chyba zielony szlak który biegnie górą równolegle do trasy nr 7 (na Gdańsk) - oprócz tego że szlak jest zielony to jeszcze są białe kartki z informacją "Drogi rowerzysto specjalnie dla ciebie wyznaczyliśmy super trasę do Kampinosu"
bobiik Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 @bobiik - a co, ktoś rozbił kinola? Kinola nie(-: Ale ktoś wracał autostopem z przednim kołem zmienionym w ósemkę(-:
anet Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 Super, dzieki panowie za wytłumaczenie. Twoją paszczaq zalicze w piątek, tą na Wesołej może uda mi się w nastepnym tyg.
paszczaq Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 Super, dzieki panowie za wytłumaczenie. Twoją paszczaq zalicze w piątek, tą na Wesołej może uda mi się w nastepnym tyg. Też może Wesołą bym pocisnął w przyszłym tygodniu, więc jak będziesz szukać kompana to dawaj znać
anet Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 Też może Wesołą bym pocisnął w przyszłym tygodniu, więc jak będziesz szukać kompana to dawaj znać Spoko, dam znać na pewno
Sol Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 W ramach rozruszania planuję właśnie pętelkę po MPK na przyszły weekend. Od SM do Mieni i z powrotem. Możemy coś ustawić, tylko ja startuję o masakrycznych porach - 8 rano te sprawy.
anet Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 Można cos ustawić. Jeszcze nie byłam w MPK, sama nie chcę się tam zapuszczać, pewnie bym nie wróciła tego samego dnia.. Lubisz być przewodnikiem ? ;p
Sol Napisano 13 Czerwca 2012 Napisano 13 Czerwca 2012 Uwielbiam, zwłaszcza w momentach gdy się gubię i muszę nadrabiać miną Spoko, jeżeli wczesna pora jest ok to jedziemy z koksem.
Joytas Napisano 14 Czerwca 2012 Napisano 14 Czerwca 2012 To i ja, jeżeli będzie można z miłą chęcią się podczepię na taką wycieczkę
iksC Napisano 14 Czerwca 2012 Napisano 14 Czerwca 2012 O jakim dniu myślcie ? Mógłbym się podjąć "zaszczytnej" funkcji przewodnika po MPK o ile będzie wakat. No, chyba że "jedziecie z koksem" to jeszcze się zastanowię
Peter1990 Napisano 14 Czerwca 2012 Napisano 14 Czerwca 2012 To kiedy jedziecie?. Pewnie w weekend.?. Polecam trasę nad Świder tzw 3 rzeki tam to są fajne tereny a szlak się zaczyna w Międzylesiu (Szlak czerwony) . Chciałbym tam pojeździć,ale niestety dopiero mogę w tygodniu.
paszczaq Napisano 14 Czerwca 2012 Napisano 14 Czerwca 2012 Sol ja z rana bardzo chętnie, mówimy o weekendzie 23-24?
Peter1990 Napisano 14 Czerwca 2012 Napisano 14 Czerwca 2012 Sol ja z rana bardzo chętnie, mówimy o weekendzie 23-24? Szkoda,że nie 2 lipca bo już wtedy jestem wolny .
Sol Napisano 14 Czerwca 2012 Napisano 14 Czerwca 2012 Sol ja z rana bardzo chętnie, mówimy o weekendzie 23-24? Yep, a czy sobota czy niedziela to się jeszcze wyklaruje. Aczkolwiek celuję w sobotę.
Konr4d Napisano 14 Czerwca 2012 Napisano 14 Czerwca 2012 Do tego dnia mam nadzieję skompletować napęd i będę mógł się przejechać w "dziewiczy rejs" z Wami moim Krossem Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.