Skocz do zawartości

[opony, dętki] Opony do 35-40 zł do przeważnie miejskiej jazdy

Macierz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

jestem nowym użytkownikiem tego forum, także się też ładnie przywitałem.

Otóż, jestem maturzystą tegorocznym, mam długie wakacje, więc i postanowiłem, że nie będę się opier***** całe dnie tylko będę robił coś konstruktywnego. Ściągnąłem stary rower z działki i aktualnie go remontuje w domu.

Jest on na sztywnej ramie z amortyzowanym widelcem przednim. Mechanicznie już jest w pełni sprawny, ale opony mają już z 10 lat, tylna kiedyś podobno nawet miała bieżnik, dziś jest slickiem. Dętki tak samo każda o innych wymiarach, połatane dookoła.

Teraz mam zamiar jeździć w mieście. W 80% przypadków byłyby to ścieżki, chodnik, asfalt, beton i na suchej nawierzchni, ale jakiś park lub lasek czasem też wchodzi w grę. Po sezonie rower trafiłby znów na działkę, gdzie tego terenu było by znacznie więcej.

Tak więc teraz pytanie do Was, jakie oponki ( max 40zł sztuka ) oraz dętki ( max 20-25 zł ) polecacie na taki tryb jazdy?

Jaka szerokość opony byłaby najlepsza?

Dzięki z góry.

Adam.

Napisano

Dętki droższe niż 15-20 zł za komplet nie są Ci potrzebne. Co do opon- kup kendy kobra, spelniają Twoje wymagania w 100%.

Napisano

Zastanawiałem się między właśnie Kobrą a Khan'em. Ale wydaje mi się, że khan nie da rady np. na ścieżce leśnej itp., ze względu na większą powierzchnię slick.

Mam jeszcze jedno pytanko, ktoś wie gdzie można w ŁODZI, dostać opony Kendy? Najlepiej po katalogowych lub allegrowych cenach? Szkoda mi płacić połowę wartości jednej gumy za wysyłkę lub czekać na nią Bóg wie ile ...

EDIT: Kommutery odpadają, gdyż Biały pasek nie wydaje mi się przesadnie fajny... Jakbym znalazł całe czarne to jeszcze by uszło.

Napisano

Moje Khany 1,75 dają radę prawie wszędzie poza mokrym lasem - raz tak pojechałem, że urwałem tylną przerzutkę ;p ale generalnie jestem z nich zadowolony. przy terenowych i ostrych zjazdach trzeba tylko uważać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...