zaymon Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Czołem, Jak tarczę (160 mm, śruby) polecacie do Avid Elxir R SL? Z wstępnego rozeznania mój wybór to Deore XT czy warto dopłacać do XTR? Dodam, że stara G3 - czasem hałasuje - ogólnie kwaflikuje się do wymiany bo jest krzywa. Ponoć tarcz Avida nie można dobrze wyprostować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gugool Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Jeżdzę na Xt Ice technology i złego słowa nie mogę powiedzieć. Popatrz na tercze Avida HS1 są polecane na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 HS1 są ok i znacznie tańsze niż Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koziakaka Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 pozwole sobie zapytac tutaj - kiedy nalezy wymieniac tarcze? bo chyba sie zbytnio nie wycieraja? tylko w przypadku pogiecia czy innego uszkodzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 rower to nie samochod i raczej sie ich nie wymienia z powodu zuzycia niemniej jednak np shimano oznacza minimalna grubosc tarczy jako 1.2mm ale ja osobiscie nie widzialem tarczy rowerowej z takim wyraznym rantem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Ja też nie widziałem nigdy tarczy z rantem. Za to widziałem wiele tarcz ze znacznie wytartą środkową częścią powierzchni ciernej - na tarczy było widać wyraźny dołek. Tarcze wymienia się gdy się pokrzywią i nie dają się naprostować lub są wyślizgane(na oko tarcza wygląda zdrowo, a nie hamuje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowykik Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 xt na alu...bardzo dobre tarcze. o niebo lepsze o avida (chodzi mi o grzanie) teraz mam je prze formulah the one i dzialaja super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.