Skocz do zawartości

[odziez] zestawy cube z allegro

bociek28

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktoś kupił może taki komplet?? jak jest z jakością ? dowiedziałem sie ze jest to sprowadzane z chin albo holandii oryginały niby produkowane w tajlandii :) ciekawe czy te z allegro klepie ta sama fabryka :)

Zobacz tutaj i zwróć uwagę na cenę:

http://www.aliexpres...holesalers.html

Daje do myślenia...

Jeśli pytasz o zestaw za 259 zł to jest to nazwyklesza chińska podróba. Gość nawet nie ma tych strojów na stanie, tylko zamawia w Chinach i czas dostawy wynosi do 30 dni. Nawet zdjecia w jego aukcji są podlinkowane ze sklepu gdzie te ciuchy kosztują 44 $ czyli jakieś 150 zł a przesyłka jest gratis -> http://www.monton-cycling.com/2012-CUBE-CYCLING-jersey-bib-shorts-SIZE-S-3XL-p-4284.html

Coraz więcej tych podób na allegro i dziwię się że allegro to toleruje.

Jeśli pytasz o zestaw za 259 zł to jest to nazwyklesza chińska podróba. Gość nawet nie ma tych strojów na stanie, tylko zamawia w Chinach i czas dostawy wynosi do 30 dni. Nawet zdjecia w jego aukcji są podlinkowane ze sklepu gdzie te ciuchy kosztują 44 $ czyli jakieś 150 zł a przesyłka jest gratis -> 2012 CUBE CYCLING jersey & bib shorts SIZE S-3XL - $42 : 2012 Cycling Clothing - Cycling Jersey+BIB Shorts - Monton Cycling,Monton Cycling Jersey,Monton Cycling Clothing on monton-cycling.com.

Coraz więcej tych podób na allegro i dziwię się że allegro to toleruje.

no ale te chińskie podróbki na tej stronie monton cycling - są ciekawe - wszystkie stroje świata mają - i to w jakich cenach :)

ktoś u nich coś kupił już ? :):):)

Chciałbym tylko zauważyć że kupowanie podrobionych towarów jest uczestniczeniem w kradzieży.

To jest akurat jasne - nikt przecież do kupowania podróbek nikogo nie namawia.

Zauważyłem jedynie mnogość artykułów dostępnych (zresztą chyba jak wszędzie w CHRl)

no i co najwazniejsze sklep jest firmowy i klepie juz przez 10 lat coś takiego a co dziwne skoro to podróbki to przez te 10 lat nik z tym nic nie zrobił??

znam firmy które klepią sprzet pod szyld znanych marek gdzie ciuch kosztuje 5 razy tyle co ten sam ciuch uszyty w tej samej fabryce z tego samego materiału przez tego samego człowieka tylko ze bez tej cudotwórczej metki:)

Kadargo powiedz mi jaka to kradzież skoro sprzedaja to oficjalnie nikt tego nie konfiskuje nie kryja sie z tym wcale:) to nie stragan i koszulka spod lady:)

wiec o co tu tak naprawde chodzi:)

zresztą oryginały mogły by kosztować podobnie gdyby nie 30 % marża sprzedawców

bo jak inaczej nazwac cos takiego ze oficjalnie rower cube kosztuje 4500 a można go dostać takze za 3900 :)

Nie wiem czemu mnie pytasz? To nie ja stwierdziłem że to podróbki. Nawet tam nie zaglądałem a jedynie stwierdziłem że kupowanie podróbek to udział w kradzieży.

Pytaj tych co ocenili że to są podróbki i nawet jeżeli nie mieli racji to istota mojej wypowiedzi jest nadal prawdziwa. Osobiście potępiam kupowanie podrobionych (kradzionych) wyrobów i tyle.

ja oczywiscie też :)

przez to pytam czy ktoś miał z tym styczność czy to podróbka czy tylko towar od producenta :) choc koszulki z skiteamu produkowane sa na tajwanie:)

no właśnie - więc jak stwierdzić czy dany producent na tajwanie, w chinach czy korei czy w innej części Azji jest oszustem bo podrabia czy nie jest oszustem...

bo jak wiemy prawie wszystko teraz tam właśnie jest robione - markowe czy nie markowe

Tu masz koszulki polskiego uznanego producenta firmy BCM Novatex , która szyje ciuchy dla polskich grup kolarskich

Uniwersalne / Unisex : BCM

i też mają w ofercie repliki strojów zawodowych grup.

tą firmę to ja akurat znam już od dawna - jeszcze z poprzedniej branży więc wiem jakie tam są narzuty na ceny dla użytkownika końcowego :)

Zwróć uwagę że repliki z Nowatexu to kopie teamowych strojów ze starszych sezonów i w wiekszości przypadków pozbawione wielu nazw firmowych i log, bo to są znaki prawnie zastrzeżone. Poniżej masz porównanie Saxo Bank (po lewej chińskie, po prawej Nowatex). Gdyby Nowatex nadurkował sobie logo choćby Specialized to pewnie skończyło by się to sprawą w sądzie. A w Chinach nikt nad tym nie panuje i podrabiane jest wszystko. Nie wspomnę już o logo producenta - Sportful. Podróbka z lewej nie ma nic wspólnego z firmą Sportful.

Na bikeforums.net jest wątek o tych chińskich ciuchach. Z jakością podobno nie jest najgorzej, ale dla mnie osobiście to lekki obciach. Wolę kupić ciuchy w Decathlonie. To tak jak kupowanie podrabianych zegarków. Nie stać mnie na oryginlnego Rolexa, to nie kupuję podróbki by lansować sie tanim kosztem, tylko kupię sobie tanie Casio.

201242015521918799.jpgsaxo-bank-916_21_E-p.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...