bociek28 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 witam Jak w temacie, mam pytanie czy ktoś miał styczność z zestawami koszulka i spodenki spotykanymi na allegro w cenie ok 250 zl ? Opis aukcji świadczy że niby sa oryginalne ale jak to jest naprawde:)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bociek28 Napisano 13 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 czy ktoś kupił może taki komplet?? jak jest z jakością ? dowiedziałem sie ze jest to sprowadzane z chin albo holandii oryginały niby produkowane w tajlandii ciekawe czy te z allegro klepie ta sama fabryka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterYoda Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 czy ktoś kupił może taki komplet?? jak jest z jakością ? dowiedziałem sie ze jest to sprowadzane z chin albo holandii oryginały niby produkowane w tajlandii ciekawe czy te z allegro klepie ta sama fabryka Zobacz tutaj i zwróć uwagę na cenę: http://www.aliexpres...holesalers.html Daje do myślenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Jeśli pytasz o zestaw za 259 zł to jest to nazwyklesza chińska podróba. Gość nawet nie ma tych strojów na stanie, tylko zamawia w Chinach i czas dostawy wynosi do 30 dni. Nawet zdjecia w jego aukcji są podlinkowane ze sklepu gdzie te ciuchy kosztują 44 $ czyli jakieś 150 zł a przesyłka jest gratis -> http://www.monton-cycling.com/2012-CUBE-CYCLING-jersey-bib-shorts-SIZE-S-3XL-p-4284.html Coraz więcej tych podób na allegro i dziwię się że allegro to toleruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldie77 Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Jeśli pytasz o zestaw za 259 zł to jest to nazwyklesza chińska podróba. Gość nawet nie ma tych strojów na stanie, tylko zamawia w Chinach i czas dostawy wynosi do 30 dni. Nawet zdjecia w jego aukcji są podlinkowane ze sklepu gdzie te ciuchy kosztują 44 $ czyli jakieś 150 zł a przesyłka jest gratis -> 2012 CUBE CYCLING jersey & bib shorts SIZE S-3XL - $42 : 2012 Cycling Clothing - Cycling Jersey+BIB Shorts - Monton Cycling,Monton Cycling Jersey,Monton Cycling Clothing on monton-cycling.com. Coraz więcej tych podób na allegro i dziwię się że allegro to toleruje. no ale te chińskie podróbki na tej stronie monton cycling - są ciekawe - wszystkie stroje świata mają - i to w jakich cenach ktoś u nich coś kupił już ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Chciałbym tylko zauważyć że kupowanie podrobionych towarów jest uczestniczeniem w kradzieży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldie77 Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Chciałbym tylko zauważyć że kupowanie podrobionych towarów jest uczestniczeniem w kradzieży. To jest akurat jasne - nikt przecież do kupowania podróbek nikogo nie namawia. Zauważyłem jedynie mnogość artykułów dostępnych (zresztą chyba jak wszędzie w CHRl) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bociek28 Napisano 14 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 no i co najwazniejsze sklep jest firmowy i klepie juz przez 10 lat coś takiego a co dziwne skoro to podróbki to przez te 10 lat nik z tym nic nie zrobił?? znam firmy które klepią sprzet pod szyld znanych marek gdzie ciuch kosztuje 5 razy tyle co ten sam ciuch uszyty w tej samej fabryce z tego samego materiału przez tego samego człowieka tylko ze bez tej cudotwórczej metki:) Kadargo powiedz mi jaka to kradzież skoro sprzedaja to oficjalnie nikt tego nie konfiskuje nie kryja sie z tym wcale:) to nie stragan i koszulka spod lady:) wiec o co tu tak naprawde chodzi:) zresztą oryginały mogły by kosztować podobnie gdyby nie 30 % marża sprzedawców bo jak inaczej nazwac cos takiego ze oficjalnie rower cube kosztuje 4500 a można go dostać takze za 3900 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Nie wiem czemu mnie pytasz? To nie ja stwierdziłem że to podróbki. Nawet tam nie zaglądałem a jedynie stwierdziłem że kupowanie podróbek to udział w kradzieży. Pytaj tych co ocenili że to są podróbki i nawet jeżeli nie mieli racji to istota mojej wypowiedzi jest nadal prawdziwa. Osobiście potępiam kupowanie podrobionych (kradzionych) wyrobów i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bociek28 Napisano 14 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 ja oczywiscie też przez to pytam czy ktoś miał z tym styczność czy to podróbka czy tylko towar od producenta choc koszulki z skiteamu produkowane sa na tajwanie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldie77 Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 ja oczywiscie też przez to pytam czy ktoś miał z tym styczność czy to podróbka czy tylko towar od producenta choc koszulki z skiteamu produkowane sa na tajwanie:) no właśnie - więc jak stwierdzić czy dany producent na tajwanie, w chinach czy korei czy w innej części Azji jest oszustem bo podrabia czy nie jest oszustem... bo jak wiemy prawie wszystko teraz tam właśnie jest robione - markowe czy nie markowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Tu masz koszulki polskiego uznanego producenta firmy BCM Novatex , która szyje ciuchy dla polskich grup kolarskich Uniwersalne / Unisex : BCM i też mają w ofercie repliki strojów zawodowych grup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldie77 Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Tu masz koszulki polskiego uznanego producenta firmy BCM Novatex , która szyje ciuchy dla polskich grup kolarskich Uniwersalne / Unisex : BCM i też mają w ofercie repliki strojów zawodowych grup. tą firmę to ja akurat znam już od dawna - jeszcze z poprzedniej branży więc wiem jakie tam są narzuty na ceny dla użytkownika końcowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bociek28 Napisano 15 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 czyli co jezeli mają repliki to także podrabiają?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Zwróć uwagę że repliki z Nowatexu to kopie teamowych strojów ze starszych sezonów i w wiekszości przypadków pozbawione wielu nazw firmowych i log, bo to są znaki prawnie zastrzeżone. Poniżej masz porównanie Saxo Bank (po lewej chińskie, po prawej Nowatex). Gdyby Nowatex nadurkował sobie logo choćby Specialized to pewnie skończyło by się to sprawą w sądzie. A w Chinach nikt nad tym nie panuje i podrabiane jest wszystko. Nie wspomnę już o logo producenta - Sportful. Podróbka z lewej nie ma nic wspólnego z firmą Sportful. Na bikeforums.net jest wątek o tych chińskich ciuchach. Z jakością podobno nie jest najgorzej, ale dla mnie osobiście to lekki obciach. Wolę kupić ciuchy w Decathlonie. To tak jak kupowanie podrabianych zegarków. Nie stać mnie na oryginlnego Rolexa, to nie kupuję podróbki by lansować sie tanim kosztem, tylko kupię sobie tanie Casio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubajedlicze Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 A co sądzicie o ty zestawie Allegro wzór koszulki i spodenek jest inny niż oryginalny z Discovery Team co sądzicie o wykonaniu, i czy opłaca się go kupować za 200zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.