Skocz do zawartości

[Amortyzator] RS Reba SL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam ogromny problem z amortyzatorem rock shox reba SL. rower stał ze dwa dni , wsiadłem na niego aby się przejechać , wjechałem w dołek i mało co nie przeleciałem przez kierownice, myślałem że jest właczona blokada skoku co się później okazało że nie. Nie wiem co się z nim dzieje, amor jest sztywny jak słup , jak by miał włączoną blokadę skoku. Gdy chce go nacisnąć to słychac jakiś dziwny metaliczny odgłos, nie wiem co jest grane. Może olej ściekł na dół i coś blokuje? uszczelki puściły? Nie zauważyłem żadnych wycieków od dołu. Taki model mam : http://allegro.pl/rock-shox-reba-sl-100mm-dual-air-i2414970910.html (zdjęcie podglądowe)

Proszę o pomoc bo nie wiem co robić.

Poradzi coś ktoś?

• Mod Team

Tłumik MC ... możliwe jakieś uszkodzenie. Jeżeli nie masz gwarancji, odkręć manetkę jeżeli ją posiadasz, kluczem 24 wykręć tłumik, i wtedy spróbuj ugiąć amor, lekko zeby ci olejem nie chlapnęło. Jak nie to to sprężyna powietrzna.

Spróbuj spuścić powietrze z komór całkiem i poruszaj góra dół. Jest jeszcze tłumik odbicia ale watpie by on to spowodował.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...