Skocz do zawartości

[tętno - aplikacja] Aplikacja na Androida, która ma sygnały stref

evo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem, czy dobra kategoria, ale

Używam Sports Trackera, czasem Elmondo, ale w żadnym z nich nie idzie (nie widzę) ustawić sygnału, który by ostrzegał o przekroczeniu jakiegoś poziomu tętna (chciałem ustawić na 80% - min. i 88% max).

O wiele przyjemniej by się jeździło na maratonach, bez zerkania na ekran.

Kojarzycie jakiś program, w którym idzie ustawić sygnał?

Mam pulsometr, ale skoro i tak jeżdżę zawsze z telefonem, więc po prostu chciałbym mieć to już tylko na tel., tym bardziej że mam tam zapis trasy itd.

Napisano

Hmm ja jeżdżę z pulsometrem i nie mam wzroku cały czas wbitego na zegarek ;).

Chyba mnie nie zrozumiałeś.

Nie chcę jeździć już na pulsometrze .... tylko na smartfonie, bo i tak biorę go na trase, więc na cholerę mi 2 urządzenia do tętna.

A nie zawsze mam włączony ekran, bo bateria nie zawsze wytrzyma np: 4 h na włączonym ekranie.

Więc potrzebuję aplikację, która będzie dawała mi sygnały, bym nie musiał zerkać.

Napisano

evo, jeżeli szukasz czegoś porządnego do treningów i nie obchodzi Cię to, że wszyscy do okoła używają przereklamowanego Endomondo, które jest bardziej społecznościowe i "trendy" niż sportowe, to zerknij na sportstracklive.com

tu link bezpośrednio do aplikacji :

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sportstracklive.android.ui.activity.lite&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5zcG9ydHN0cmFja2xpdmUuYW5kcm9pZC51aS5hY3Rpdml0eS5saXRlIl0.

Zdecydowanie najbardziej rozbudowana apka do treningów, poważnie podchodzą do sportu.

Niestety minusem jest dość biednie wyglądająca oprawa graficzna zarówno samej apki jak i strony www, na której "obsługujesz" swoje zarejestrowane dane z treningów, no ale umówmy się....chyba nie o to chodzi.

Masz w niej największy wybór opcji komunikatów głosowych, opcji ich powtarzalności, treści itd. Strefy jak najbardziej są do ustawienia, praktycznie wszystko da się ustawić. Pod tym względem endomondo jak i sports tracker od byłej Nokii są strasznie biedne.

Pozdrawiam

Napisano

Dzięki, zaraz sprawdzę program.

Rozumiem, że wersja bezpłatna na początek starczy?

ps. Elmondo Pro ma sygnały?

ps2. Adam - miałem już pas Polara, który "zczytuje" puls do smartfona.

Napisano

http://www.sportstracklive.com/help/android

Tutaj masz różnice między płatną i darmową. Proponuję najpierw sprawdzić w telefonie darmową, jak Ci się spodoba, to kupić płatną, ma parę pożytecznych funkcji, jak widzisz na powyższej stronie w porównaniu.

Endomondo czy płatne czy darmowe jest do d..... . Wiem bo mam płatną też. Nie ustawisz tam żadnych komunikatów pod siebie.

Tutaj masz dodatkowe funkcje płatnego endomondo, w zasadzie nie wiem po co to wklejam bo jest na stronie, ale już za jednym zamachem.... :

PRO features:

* Interval programs: Choose from three programs or create your own and let the audio coach guide you

* Graphs: View graphs with your lap times, heart rate, speed and altitude throughout the workout

* Beat yourself: Set a previous workout as your goal and the audio coach will help you perform better this time

* Low power mode: Increase the battery standby time by using this feature for long workouts

* Time goal: Choose a duration for your workout and the audio coach will help you reach the time goal

* Calorie goal: Set a calorie goal for your workout and the audio coach will guide you

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...