Skocz do zawartości
  • 0

[Rower] Stöckli XC- four

kmaciek

Pytanie

Witam, chciałbym zaprezentować mój zakup- Stockli XC-four. Rower kupiłem na allegro jako używany. Kosztował mnie 1500 zł . Rower jest na osprzęcie deore. Do zrobienia jest odpowietrzenie tylnego hamulca oraz wymiana przedniej przerzutki ponieważ nie działa zbyt precyzyjnie. Zaznaczam że w kwestii rowerów jestem całkiem zielony, aczkolwiek skończyłem technikum mechaniczne więc lubię majsterkować i dłubać. Do roweru zamówiłem już pompkę, bidon oraz oczywiście lizcznik Sigma BC-509. Rowerem przebyłem już około 30 km. Wrażenia z jazdy super, tylko siodełko ciut twarde. Teraz trochę fotek.

I mam jeszcze pytanie przy okazji odpowietrzania hamulców. Na jaki rozmiar Torxa jest śrubka odpowietrzająca przy klamce hamulca shimano br-m 575, a najlepiej czy ktoś mógłby wysłać mi link do jakiejś aukcji na allegro gdzie takowy znajdę. Dzięki za uwagę i pozdrawiam ;)

post-154732-0-71899300-1339504954_thumb.jpg

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Kurczę, fajną ofertę wyłapałeś. Epicon, przerzutki Deore, hydrauliki shimano... Opony też wyglądają na mało styrane.

Jak się sprawuje mechanicznie? Amortyzator nie ma luzów? Przerzutki działają szybko?

Ze zdjęcia wygląda że przewód od tylnego hamulca jest za krótki albo źle zamocowany. Zwiększa to ryzyko przypadkowego zerwania. Przyjrzyj się mu.

Przednia przerzutka nie działa ok, podczas jazdy na nie przerzuca łańcucha na dwójkę. Muszę zmienić przerzutkę na 1 i dopiero potem na 2. Przewodowi tylnego hamulca brakuje mocowania na trytki w dwóch miejscach, także żaden problem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...