Skocz do zawartości

[hamulce tarczowe] Deore a LX: który lepszy?

Gość Gość_ziomek_*

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gość_ziomek_*

Witam mam takie pytanko:

który hamulec lepszy i dlaczego, podajcie + i -

TEN czy TEN

Styl jazdy: XC i trochę skoków

Mam piastę na Center Lock... podejdą te hamulce do niej? I jak bym chciał założyć np. tarcze 180 lub 203 to czy nie będzie problemu?

Ziomek: stosuj się do tych ZASAD, bo kolejne tak sformułowane tematy będą lecieć... Tytuł ma być czytelny, żeby już na pierwszy rzut oka było wiadomo, o co w nim chodzi. Powinien też zawierać ogólnik w "[]".

Pozdrówko porządkowe :) .

myślę że zasadniczą różnicą jest to że zestaw LX to klamkomanetki czyli nie sam hamulec ale i zmieniarka przerzutek:) zastanów się czy tego chcesz...jak dla mnie skreśla to LXa zupełnie:) z kolei LX ma tarczę na pewno na center locka a deore m535 chyba raczej nie więc byś musiał zmienić tarczę od razu w nowym zestawie:( w tej cenie teraz chodzą hayesy hd9 na allegro i ja bym to polecał. większa tarcza inna niż 160 zawsze wiąże się z koniecznością kupna adaptera. ale z reguły jest taki w zestawie chyba że ma się manitou to się zaczynają schody...sam się nalatałem za tym cudem...pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...