Olgierd Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Zwizytowawszy dziś rano Sąd Rejonowy dla Wrocławia-Fabrycznej VI Wydział Gospodarczy KRS (przydługi opis miejscówki dla hipotetycznych niedowiarków, którzy może będą chcieli sprawdzać moje rewelacje) rzuciła mi się w oczy przypięta do tablicy ogłoszeń karteczka pt. "Wykaz wniosków o ogłoszenie upadłości". A tam, już na pierwszej pozycji -- SSC Artykuły Sportowe sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu. Oto co udało mi się moją komóreczką ująć: Oczywiście wniosek o ogłoszenie upadłości dłużnika to jeszcze nie upadłość, ale jeśli jest on wzbogacony (ten wniosek) o żądanie zabezpieczenia majątku dłużnika, to już nieco gorsza sprawa. Nie wiem co się dzieje w SSC, ale zapewne są na forum osoby, które robią z nimi interesy -- warto mieć tę okoliczność na uwadze. Aha, nie mam już Treka ;-) ale warto sprawdzić w karcie gwarancyjnej kto jest gwarantem Waszych rowerków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buchar69 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 mój trek już i tak nie ma gwarancji, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 jakość obsługi i tym była średnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krezystof Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 A jeżeli pojawia się już pęknięcie ramy w GF (wykupiony już przez Treka) a improterem jest właśnie ta firma to jak to najlepiej rozegrać...? Na szybko trzeba złaszać się czy..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krezystof Napisano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Też ciekwe bo na ich stronie dodadali do oferty Meride...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buchar69 Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 a sklep normalnie funkcjonuje - mieszkam obok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olgierd Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Oczywiście, bo od wniosku o upadłość do samej upadłości kawałek (także dlatego, że nie wiemy czy zostanie ona ogłoszona). Ba, mało tego: nawet upadły przedsiębiorca może prowadzić działalność w najlepsze (i zdarzają się syndycy, którzy radzą sobie lepiej, niż zarządy -- ba, są ponoć syndycy, którzy ewidentnie wyżywają się właśnie w bieżącej działalności operacyjnej). Dodam może, że oficjalny status spółki będzie można sobie śledzić na oficjalnej stronie KRS (na razie jest normalnie), zaś treść ogłoszeń, z pewnym opóźnieniem, w prywatnym serwisie IMSiG. Nadmienię jeszcze, że we wrześniu 2005 r. kupiłem od nich rower, który bardzo sobie chwaliłem i nadal chwalę (chociaż niedawno go sprzedałem), więc nic do S.S.C. nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EdekPastel Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 A ja się nie dziwię, mają ciekawą politykę cenową - wyprzedaż modeli Trek'a z roku 2011 http://www.ssc.pl/wyprzedaz.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyprian Napisano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Nie będzie już Polskiego dystrybutora Treka, ale będzie siedziba Treka w Polsce co jest najlepszym rozwiązaniem. Wszystkich dealer'ów Treka obsługuje Trek europe. Z gwarancjami nie ma problemu np ostatnia, której byłem światkiem Trek 6000 z 2001 roku (pęknięta rama) został wymieniony na cały rower 4900, 2012r. oczywiście nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszooo Napisano 13 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 czyli mam rozumieć, że wszystkie sklepy, które dotychczas zaopatrywały się u dystrybutora tj. SSC teraz będą kontaktowały się z Trek Europe? jeśli dobrze rozumiem to dobrze wiedzieć:-) bo chciałem właśnie poznać ofertę Treka i conieco wrzucić do swojego sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krezystof Napisano 27 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 czyli mam rozumieć, że wszystkie sklepy, które dotychczas zaopatrywały się u dystrybutora tj. SSC teraz będą kontaktowały się z Trek Europe? jeśli dobrze rozumiem to dobrze wiedzieć:-) bo chciałem właśnie poznać ofertę Treka i conieco wrzucić do swojego sklepu. Trochę poza tematem, kiedy będzie wiadomo jak wygląda kolekcja na 2013? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyprian Napisano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 W tym momencie już kontaktujesz się z Trek Polska ( nie jest to SSC).. Kolekcja 2013 jak pewnie wiesz wiadomo jak wygląda ( wiele rowerów 2013 jest już dostępnych w sklepach) jeżeli nie napisz na priv mogę podesłać jakiś skanik czy coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michustudio Napisano 1 Września 2012 Udostępnij Napisano 1 Września 2012 W tym momencie już kontaktujesz się z Trek Polska ( nie jest to SSC).. Kolekcja 2013 jak pewnie wiesz wiadomo jak wygląda ( wiele rowerów 2013 jest już dostępnych w sklepach) jeżeli nie napisz na priv mogę podesłać jakiś skanik czy coś. Czy ma ktoś kontakt do nowego dystrybutora Treka ? Pękła mi rama w Treku Fuel EX 7 ,rower zakupiony w 2011 roku, zawiozłem rower do sklepu Treka tam wysłali zgłoszenie gwarancyjne, po około 2 tygodniach przyszła odpowiedź że sprawa reklamacji załatwiona pozytywnie ale z uwagi na brak takiej ramy na stoku nowa rama zostanie dostarczona najwcześniej w listopadzie . Chciałbym tam zadzwonić lub napisać czy na czas oczekiwania na nową ramę nie są w stanie dostarczyća jakiegoś roweru zastępczego. Z góry dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyprian Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Z dystrybutorem kontaktujesz się tylko i wyłącznie przez sklep. Nie którzy dealer'zy mają rowery testowe na 2013 rok możesz wypożyczyć innej opcji raczej nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.