Skocz do zawartości

[sklep] wniosek o upadłość SSC Artykuły Sportowe sp. z o.o.

Olgierd

Rekomendowane odpowiedzi

Zwizytowawszy dziś rano Sąd Rejonowy dla Wrocławia-Fabrycznej VI Wydział Gospodarczy KRS (przydługi opis miejscówki dla hipotetycznych niedowiarków, którzy może będą chcieli sprawdzać moje rewelacje) rzuciła mi się w oczy przypięta do tablicy ogłoszeń karteczka pt. "Wykaz wniosków o ogłoszenie upadłości". A tam, już na pierwszej pozycji -- SSC Artykuły Sportowe sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu.

Oto co udało mi się moją komóreczką ująć:

2012-06-12%252007.58.24.jpg

Oczywiście wniosek o ogłoszenie upadłości dłużnika to jeszcze nie upadłość, ale jeśli jest on wzbogacony (ten wniosek) o żądanie zabezpieczenia majątku dłużnika, to już nieco gorsza sprawa.

Nie wiem co się dzieje w SSC, ale zapewne są na forum osoby, które robią z nimi interesy -- warto mieć tę okoliczność na uwadze.

Aha, nie mam już Treka ;-) ale warto sprawdzić w karcie gwarancyjnej kto jest gwarantem Waszych rowerków.

Oczywiście, bo od wniosku o upadłość do samej upadłości kawałek (także dlatego, że nie wiemy czy zostanie ona ogłoszona). Ba, mało tego: nawet upadły przedsiębiorca może prowadzić działalność w najlepsze (i zdarzają się syndycy, którzy radzą sobie lepiej, niż zarządy -- ba, są ponoć syndycy, którzy ewidentnie wyżywają się właśnie w bieżącej działalności operacyjnej).

Dodam może, że oficjalny status spółki będzie można sobie śledzić na oficjalnej stronie KRS (na razie jest normalnie), zaś treść ogłoszeń, z pewnym opóźnieniem, w prywatnym serwisie IMSiG.

Nadmienię jeszcze, że we wrześniu 2005 r. kupiłem od nich rower, który bardzo sobie chwaliłem i nadal chwalę (chociaż niedawno go sprzedałem), więc nic do S.S.C. nie mam :)

Nie będzie już Polskiego dystrybutora Treka, ale będzie siedziba Treka w Polsce co jest najlepszym rozwiązaniem. Wszystkich dealer'ów Treka obsługuje Trek europe. Z gwarancjami nie ma problemu np ostatnia, której byłem światkiem Trek 6000 z 2001 roku (pęknięta rama) został wymieniony na cały rower 4900, 2012r. oczywiście nowy.

• 3 tygodnie później...

czyli mam rozumieć, że wszystkie sklepy, które dotychczas zaopatrywały się u dystrybutora tj. SSC teraz będą kontaktowały się z Trek Europe?

jeśli dobrze rozumiem to dobrze wiedzieć:-) bo chciałem właśnie poznać ofertę Treka i conieco wrzucić do swojego sklepu.

• 2 tygodnie później...

czyli mam rozumieć, że wszystkie sklepy, które dotychczas zaopatrywały się u dystrybutora tj. SSC teraz będą kontaktowały się z Trek Europe?

jeśli dobrze rozumiem to dobrze wiedzieć:-) bo chciałem właśnie poznać ofertę Treka i conieco wrzucić do swojego sklepu.

Trochę poza tematem, kiedy będzie wiadomo jak wygląda kolekcja na 2013?

• 5 tygodni później...

W tym momencie już kontaktujesz się z Trek Polska ( nie jest to SSC)..

Kolekcja 2013 jak pewnie wiesz wiadomo jak wygląda ( wiele rowerów 2013 jest już dostępnych w sklepach) jeżeli nie napisz na priv mogę podesłać jakiś skanik czy coś.

Czy ma ktoś kontakt do nowego dystrybutora Treka ? Pękła mi rama w Treku Fuel EX 7 ,rower zakupiony w 2011 roku, zawiozłem rower do sklepu Treka tam wysłali zgłoszenie gwarancyjne, po około 2 tygodniach przyszła odpowiedź że sprawa reklamacji załatwiona pozytywnie ale z uwagi na brak takiej ramy na stoku nowa rama zostanie dostarczona najwcześniej w listopadzie . Chciałbym tam zadzwonić lub napisać czy na czas oczekiwania na nową ramę nie są w stanie dostarczyća jakiegoś roweru zastępczego. Z góry dzięki za odpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...