Skocz do zawartości

[rower mtb] Limber VX7 Pro 2011 vs 2012

pajakleon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Jestem w trakcie poszukiwań roweru MTB w cenie około 1500 zł.

Po przeczytaniu kilku wątków na tym forum:

[1300-1600] Limber VX 7 pro ,czy KROSS level a2(2010) - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa

[1500zł] Rower MTB - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa

jestem na 99%(1%, bo może jednak ktoś poleci coś innego) zdecydowany na Limber VX7 Pro.

Problem mam taki, że ten Limber jest w dwóch wersjach 2011 za około 1300 zł, 2012 za około 1700 zł:

2011: Allegro

2012: Allegro

Rowerem zamierzam jeździć po leśnych i górskich drogach, czasem po asfalcie.

Pytanie czy warto dać 400 zł więcej na model 2012?

Napisano
Pytanie czy warto dać 400 zł więcej na model 2012?

Odpowiedż nie jest łatwa,bo każdy z tych modeli ma swoje zalety i wady.Tańszy model ma lepsze manetki przerzutek i gorsze hamulce,ale nie tak do końca gorsze.W modelu z 2011 roku zmieniasz klamki hamulcowe na Avid,wymieniasz hamulec tylny na co najmniej Deore i będzie dobrze.W modelu droższym są hamulce hydrauliczne(lepsze od V brake),ale gorsze manetki.Rama w nowszym modelu też jest nowsza(lepsza?).Wybór należy do Ciebie.

Napisano

Znajomy kupił do rekreacyjnej jazdy Gianta Revela za 1400. Wykonanie i jakość ramy jest na najwyższym poziomie. Rower - jako całość do rekreacji jest świetny. Wygodna pozycja, bardzo komfortowa rama. Przejechałem się kawałek i rower robi wrażenie dużo droższego. Nie obija pleców, jak ściganty. Jest naprawdę wygodny. Kolega zrobił ze mną już kilka długich tras i rower świetnie się spisuje. Do ścigania to się nie nadaje, ale do rekreacji - moim zdaniem jeden z lepszych wyborów. Nie znajdziesz lepiej i ładniej wykonanej ramy w innych rowerach za tę kasę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...