Skocz do zawartości

[mapa] Interaktywna mapa rowerowa

Gość Wnd

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, szukam interaktywnej mapy rowerowej. Czy moze ktos o takiej slyszal?

Pozdrawiam Pawel

Napisano

szukam interaktywnej mapy rowerowej

Nie bardzo wiem co masz na myśli...

kojarzy mi się z mapą w GPS'e - tam mapa pokazuje na bierząco gdzie aktualnie jedziesz... ale chyba nie o to Ci chodzi

Napisano

Mi się wydaje że chodzi o mape która posiada cały spis dróg rowerowych w Polsce i jest w ciągłej aktualizacji. Ale osobiście nie znam nic takiego.

Napisano

SuWeK kurcze ta stronka z mapą którą podałeś jest świetna! :D Ma niesamowitą dokładność, jeszcze na żadnej mapie nie znalazłem swojej ulicy, a tutaj była :D

Ja jeszcze od siebie polecam mapkę www.uk.map24.com ale to tylko jeśli szukacie tras na dalekie dystanse i niestety dla ludzi ze znajomością anglielskiego :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

podepne sie pod wątek i zapytam sie czy zna ktos metę na dobre mapy topograficzne województwa mazowieckiego i łódzkiego, najlepiej wojskowych wydawnictw z podziałką 1:50000, albo dokładniejszych?

chodzi głównie o kompleksy leśne tj. Bolimowski Park Krajobrazowy i okolice, Kampinos etc.

Napisano

podepne sie pod wątek i zapytam sie czy zna ktos metę na dobre mapy topograficzne województwa mazowieckiego i łódzkiego, najlepiej wojskowych wydawnictw z podziałką 1:50000, albo dokładniejszych?

chodzi głównie o kompleksy leśne tj. Bolimowski Park Krajobrazowy i okolice, Kampinos etc.

Wejdź tutaj http://www.swistak.pl/aukcje/1630920,mapy-...I-1-50-000.html - masz całą Polskę na mapie wojskowej w skali 1:50000 tylko za 9,99 zł :rolleyes:

Napisano
a ktoś to już kupił? jak wygląda współpraca ze sprzedawcą?

Po komentarzach widać że 4 osoby to już kupiły i są zadowolone. A współpraca ze sprzedającym wygląda zapewne tak że płacisz mu kase a on Tobie wysyła towar :P

no i jak sprawdzaja sie mapy?

Mapy sprawdzają się tak jak potrafisz z nich korzystać - w końcu to mapa wojskowa i o skali 1:50000 więc powinny być dobre :rolleyes: Poszukaj na Świstaku inne aukcje z takimi mapami to na jednej z nich jest przykładowy wygląd jednej z takich map.

• 2 tygodnie później...
Napisano

mam te mapy... owszem sa to mamy wojskowe ale o ile dobrze pamietam (dawno z nich nie korzystalem) to chyba sa z 83 albo 85 roku... troche stare... sporo dróg na nich nie ma... ja z nich korzystam tylko wtedy kiedy nie mam zadnej innej dosc dokladnej mamy danego regionu...

• Mod Team
Napisano

Te wojskowe mapy można dostać w wersji kolorowej w księgarniach, ale drogie są bo ok. 8-10zł. A jedna taka mapka to dosyć mały obszar.

Napisano

Używam map wojskowych Wojskowych Zakładów Kartograficznych firmowanych przez Zarząd Geografii Wojskowej Sztabu Generalnego WP. Co prawda skala 1:100000, ale jako mapa rowerowa jest dobra, bo nie trzeba tak często jej przekładać na kierownicy. Polecam na dłuższe przejażdżki.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...