Skocz do zawartości

[odzież] Endura Lycra z wkładką

maciej1988

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam wewnętrznych spodenek z wkładką do spodni Endura Hummvee. Mam te spodnie w wersji krótkiej i długiej. Wewnętrzne spodenki chciałbym używać w jednych i drugich spodniach.

I mam pewien problem z wyborem, w sumie 2 pytania.

1. spodenki krótkie mam rozm. L i są minimalnie wąskie ale w sumie dobre a długie mam rozm. XL i są dobre długością a w pasie mogłyby być węższe. Jaki rozmiar wewnętrznych spodenek wybrać? L czy XL ?

2. W sklepach dostępne są 2 modele, różnią się ilością paneli, zastanawia mnie czy czymś jeszcze. Czy warto brać droższe czy to jest trochę przerost formy nad treścią?

http://www.t-bike.pl/endura-mesh-clickfast-liner.html

http://www.t-bike.pl/spodenki-endura-cf-8-panel-coolmax.html

Jeśli chodzi o rozmiar to na pewno L. Co do tego które to ja mam te tańsze (takie były w komplecie z szortami) i są bardzo dobra. Nie lubię żadnych dodatkowych paneli bo równa się to z większą ilością szwów które wpijają się w ciało w czasie jazdy co wcale nie jest fajne.

A że warto brać droższe to może jakieś uzasadnienie sensowne... Bo jeśli tylko dlatego że są droższe to średni argument...

szukaj wygodnej wkładki, nie sugeruj się tym że jest wpinana do spodni.

mam humvee i do nich wkładkę i jej nigdy nie wpinam, bo źle leży/bo jest niewygodna itp. kumpel ma tak samo.

po prostu mam te spodnie i pod spodem mam jakąś wkładkę (czasem od tych spodni, czasem inną) i jest ok.

Nie lubię żadnych dodatkowych paneli bo równa się to z większą ilością szwów które wpijają się w ciało w czasie jazdy co wcale nie jest fajne.

A że warto brać droższe to może jakieś uzasadnienie sensowne... Bo jeśli tylko dlatego że są droższe to średni argument...

Jeśli uważasz, że u Endury produkt droższy od tańszego nie różni się niczym oprócz ceny, to -oględnie pisząc - słabo się znasz.

W odróznieniu od Ciebie miałem okazję testować zarówno spodenki tańsze jak i droższe i rzeczywistość różni się od Twoich wyobrażeń.

Właśnie dzięki wielu panelom spodenki układają się lepiej, a o żadnym

"wpijaniu" się szwów nie ma mowy i są to tylko Twoje nietrafione domysły.

I oczywiście spodenki droższe mają znacznie lepszą wkładkę.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. W sumie chyba wszystko mi się wyjaśniło - wezmę rozmiar L i chyba raczej te droższe. Podobnie jak kolega wyżej uważam że nie ma szans na jakikolwiek problem z szwami a więcej paneli będzie pewnie bardziej wygodne - lepiej będą się układały spodenki. Mam dużo odzieży Endury, w sumie prawie wszystko, i wiem że ich cena jest jak najbardziej uzasadniona więc wydanie tych 50zł. więcej nie będzie stratą kasy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...