Mongol96 Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Witam, to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość Jako, że zaczynam składać nowy sprzęt, będę potrzebował nowe koła. Ostatecznie decyduję się na komplet Mavic Crossride INTL. I tu zaczyna się problem. Znalazłem te koła w sklepie AirBike: http://www.rowerowysklep.pl/mavic-kola-mavic-crossride-disc-6t-int-2011-blk-o_l_3623.html Na allegro od innego sprzedawcy: http://allegro.pl/nowe-kola-mtb-mavic-crossride-disc-6-srub-bc-pl-i2390122764.html Na AirBike napisano, że są kompatybilne z kasetą 8/9 rzędów, a na allegro 8/9/10. Piasty według mnie są takie same. Pytanie brzmi: jak to jest z tą kompatybilnością? Prawdopodobnie zainwestuję w osprzęt Shimano M780, który ma 10 biegów, to czy nie będzie problemu z kasetą i piastą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 z tego co wiem bębenek na 9rz kasetę podchodzi pod 10rz, także powinno działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Kasety 8, 9, i 10 mają taką samą szerokość, więc nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miliron Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Jak już zostało wspomniane kasty 8/9/10 mają taką samą szerokość. Natomiast bębenki w MAVICach są tak szerokie że będzie trzeba jeszcze zastosować podkładkę dystansującą(dołączona w zestawie) by nie latała kaseta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinwu Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 mam takie koła u siebie + kaseta 10 rz HG81 + podkładka dystansowa z zestawu . Działa jak należy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edi7777 Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 W instrukcji tych kół jest napisane, że dla kaset 8 i 9 rzędowych stosuje się dołączaną podkładkę. Dla kaset 10 rzędowych bez podkładki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Do kaset 10 tez podkładka jest wymagana ... Zresztą w instrukcji jest mowa o tym ze podkładka zostaje na bębenku . Pomijam fakt ze kasety od 8 do 10 mają tą samą szerokość i pracują na tych samych bębenkach. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 mam 10 i bez podkladki byl mega luz, oczywiscie mavic cross ride Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzybu1 Napisano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Czyli , jak jest piasta na 9 rz to też będzie pasowała do 10 rz ? Chodzi mi o inne pisaty, nie Mavica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 tak, będzie pasowała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.